Photo Gallery, Τοπικά

Ποιότητα πόσιμου νερού και υγρά απόβλητα

Ενδιαφέρουσα ημερίδα από τον Σύλλογο Ελλήνων Χημικών Μηχανικών στην Αγριά

 

 

 

 

 

O Σύλλογος Χημικών Μηχανικών Μαγνησίας και ο Σύλλογος Χημικών Μηχανικών Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, διοργανώνουν το Σάββατο 28 Μαΐου 2011 στις 9:30 το πρωί, ημερίδα με θέμα: «Ποιότητα πόσιμου νερού, υγρά απόβλητα, αέρια ρύπανση, χαρακτηριστικά – τεχνολογίες και χρηματοδοτικά εργαλεία». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Valis Resort Hotel στην Αγριά Βόλου.

Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν οι:

-Αθ. Μανούρας, χημικός, προϊστάμενος του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Λάρισας, με θέμα «Νερό: Πηγή ζωής-Ρύπανση και επιπτώσεις στη δημόσια υγεία».

-Αλ. Γούναρης, χημικός μηχανικός, διευθυντής των ομώνυμων χημικών εργαστηρίων με θέμα «Μετρήσεις και χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού σε όλη την Θεσσαλία-Μέτρα για την αντιμετώπιση της υποβάθμισης του πόσιμου νερού».

-Αθ. Κούγκολος, δρ. χημικός μηχανικός, καθηγητής Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του τμήματος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Οικοτοξικολογικές αναλύσεις στα νερά και υγρά απόβλητα».

-Αθ. Κουτσούκος, χημικός μηχανικός, πρόεδρος της ομώνυμης ανώνυμης εταιρίας με θέμα «Κεντρικά διυλιστήρια πόσιμου νερού-Λυματολάσπη και ενέργεια».

-Δημ. Μπέλλος, βιολόγος, περιβαλλοντολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τμήμα Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, με θέμα «Επεξεργασία υγρών αποβλήτων σφαγείου-Νέος σχεδιασμός ΜΕΥΑ».

-Ν. Αμπατζόγλου, δρ. χημικός μηχανικός, καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος χημικής μηχανικής και βιοτεχνολογίας στο πανεπιστήμιο του Σέρμπρουκ του Καναδά, με θέμα τις ενεργειακές επιχειρήσεις στον 21ο αιώνα και την περίπτωση του Καναδά.

-Κων. Ιωακειμίδης, χημικός μηχανικός, διευθυντής διεργασιών και περιβάλλοντος της ΑΓΕΤ, με θέμα «Στόχοι αειφορίας-Διαχείριση περιβαλλοντικού αποτυπώματος εργοστασίου τσιμέντων Βόλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής».

-Παν. Τσιακάρας, δρ. χημικός μηχανικός, καθηγητής, αντιπρόεδρος και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Προηγμένα συστήματα μετατροπής ενέργειας στην υπηρεσία του περιβάλλοντος: Η περίπτωση των κυψελίδων καυσίμου».

-Βας. Μπέλλης, χημικός μηχανικός, γενικός διευθυντής Αναπτυξιακής Καρδίτσας με θέμα «Χρηματοδοτικά εργαλεία και δυνατότητες αξιοποίησής τους».

Ημερίδα για

την επεξεργασία

υγρών αποβλήτων

Με αφορμή το γεγονός ότι, η αποκεντρωμένη διαχείριση αστικών υγρών αποβλήτων κερδίζει διεθνώς έδαφος, σε συνδυασμό με τη νέα φιλοσοφία ότι «Τα αστικά λύματα δεν είναι πρόβλημα, αλλά αξιοποιήσιμος πόρος» το ΤΕΕ Τμήμα Μαγνησίας μαζί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλους αρμόδιους φορείς συνδιοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα «Αποκεντρωμένα συστήματα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και δυνατότητες επαναχρησιμοποίηση τους».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, 2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011.

Τα θέματα θα παρουσιαστούν από διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου, με κύριο ομιλητή τον διεθνούς αναγνώρισης και πρωτοπόρο στα θέματα συλλογής και επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, Ελληνικής καταγωγής George Tchobanoglous, ομότιμο καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο University of California στο Davis.

Το ΤΕΕ έχει πρόσφατα ανακηρύξει ομότιμο μέλος του, τον καθηγητή George Tchobanoglous αναγνωρίζοντας το λαμπρό έργο του στο επιστημονικό πεδίο των νέων τεχνολογιών περιβάλλοντος, το οποίο αποτελεί τη σημαντικότερη παρακαταθήκη για τον τεχνικό κόσμο, καθώς η υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων στη διαχείριση υδάτων και υγρών αποβλήτων αποκτούν ιδιαίτερη αξία στο πλαίσιο της κοινοτικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Επίσης στην ημερίδα έχει κληθεί να συμμετέχει και το ΥΠΕΚΑ για την παρουσίαση της νέας ΚΥΑ «Καθορισμός Μέτρων Όρων και Διαδικασιών για την Επαναχρησιμοποίηση Επεξεργασμένων Υγρών Αποβλήτων».

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της ημερίδας, θα ακολουθήσει και δεύτερη ανακοίνωση με την αναλυτική παρουσίαση της θεματολογίας.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το