Τοπικά

Ποδαρικό γένους θηλυκού στη Μαγνησία

«Πιστεύω ότι το μωρό μου θα είναι τυχερό» δηλώνει η 29χρονη μητέρα


«Ένιωθα πως το παιδί μου θα είναι το πρώτο μωρό που θα γεννηθεί με την καινούργια χρονιά» ανέφερε χθες με μεγάλη χαρά στη «Θ» η Κατερίνα Μητσιούλη, η οποία καμαρώνει το κοριτσάκι της, ένα πανέμορφο μωράκι που έφερε στον κόσμο με την έλευση του 2011.

Είναι το πρώτο παιδί της 29χρονης Κατερίνας Μητσιούλη, η οποία γέννησε με φυσιολογικό τοκετό στις 3.45 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου. Η κ. Μητσιούλη είναι πανευτυχής για το μωρό της, ενώ χαίρεται ιδιαίτερα επειδή είναι το πρώτο παιδί της χρονιάς στη Μαγνησία. «Πιστεύω ότι το μωρό μου θα είναι τυχερό», λέει και προσθέτει πως «εκτός από το πρώτο παιδί του νέου έτους, η κόρη της είναι και Σαββατογεννημένη», κάτι που η ίδια, όπως επισημαίνει, θεωρεί «γούρικο».

Συναντήσαμε χθες το μεσημέρι την κ. Μητσιούλη στη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου. Το κοριτσάκι της γεννήθηκε φυσιολογικά, είναι βάρους 2.190 γραμμάρια γι’ αυτό και χρειάζεται η παραμονή του, για λίγες ημέρες, στη θερμοκοιτίδα. Αν και δεν το κράτησε για τα καλά ακόμη στην αγκαλιά της, η νεαρή μητέρα το βλέπει συνεχώς και νιώθει πολύ ευτυχισμένη και χαρούμενη. Το μωρό θα παραμείνει για λίγες ακόμη ημέρες στο Νοσοκομείο, ενώ εκείνη, όπως ανέφερε, θα πάρει εξιτήριο σήμερα.

Η 29χρονη εργάζεται ως πωλήτρια. Το μωρό την έκανε πολύ ευτυχισμένη. Η ώρα και η μέρα γέννησης της κόρης της, σημειώνει, είναι σημαδιακή και πιστεύει ότι το μωρό της θα είναι πολύ τυχερό στη ζωή του. Της το ευχόμαστε…

Η νεαρή μητέρα φωτογραφήθηκε χθες από τη «Θ» στο θάλαμο με τις θερμοκοιτίδες. Δίπλα στο μωρό της, που έχει τη φροντίδα των νοσηλευτριών της μαιευτικής κλινικής. Δεν «χορταίνει» να το κοιτάζει, όπως λέει και φυσικά ανυπομονεί να το πάρει μαζί της στο σπίτι της…

Πρώτες κλήσεις

Στο μεταξύ, την πρώτη κλήση για τη νέα χρονιά το ΕΚΑΒ δέχθηκε στις 4 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς για παροχή βοήθειας σε άτομο λόγω μέθης.

Όσο για την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Βόλου, την πρώτη κλήση δέχθηκε στις 3.15 το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς και αφορούσε σε απεγκλωβισμό από ανελκυστήρα.

Το πρώτο όμως περιστατικό κατάσβεσης πυρκαγιάς για την Πυροσβεστική του Βόλου σημειώθηκε χθες το απόγευμα, στο εγκαταλελειμμένο κτίριο της Οινοπνευματικής. Η φωτιά, επίσημα, αποδίδεται σε άγνωστη αιτία και θα διερευνηθεί από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής. Τα πρώτα στοιχεία όμως οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα να προκλήθηκε από τη δραστηριότητα αστέγων που φαίνεται πως βρήκαν καταφύγιο στο συγκεκριμένο κτίριο. Η κλήση στην Πυροσβεστική έγινε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα με οκτώ πυροσβέστες. Στο χώρο, όπως διαπιστώθηκε, υπάρχουν πολλά σκουπίδια, βαρέλια και πολλά μηχανήματα. Από τη φωτιά καταστράφηκε μέρος της ξύλινης στέγης ενός κτιρίου. Σβήστηκε δύο ώρες περίπου αργότερα, ενώ στο χώρο παρέμενε για προληπτικούς λόγους έως αργά το βράδυ ένα πυροσβεστικό όχημα. Η ζημιά δεν μπορεί να αποτιμηθεί. Δεν φαίνεται να κινδύνευσε άνθρωπος, ωστόσο -όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής – τα εγκαταλελειμμένα κτίρια αποτελούν εστίες πυρκαγιών, καθώς έχουν μετατραπεί σε χώροι φιλοξενίας αστέγων. Η Οινοπνευματική, όπως και η Βαμβακουργία, είναι δύο παλιά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια όπου κατά καιρούς εκδηλώνονται φωτιές και οι οποίες αποδίδονται στη δραστηριότητα αστέγων.

Τούλα Κεκάτου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το