Photo Gallery, Πολιτισμός

Πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι

Ο κ. Πάνος Σκοτινιώτης και οι κ.κ. Απ. Παντσάς και Μ. Τσάμης κατά τη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος των 150 προτάσεων ψυχαγωγίας από το Δήμο Βόλου για το Καλοκαίρι 2012

 

Κρατώντας το έντυπο, με τα ηλιοτρόπια στο εξώφυλλο του, ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Απόστολος Παντσάς και ο υπεύθυνος Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου Μάκης Τσάμης, παρουσίασαν εχθές τις 150 προτάσεις ψυχαγωγίας από το Δήμο Βόλου για το Καλοκαίρι 2012. Πρόκειται για ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, που συμπεριλαμβάνει όλες τις τέχνες και θα εξελιχθεί έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων και που αξιοποιεί όλο το έμψυχο, αλλά και τεχνικό, δυναμικό του Δήμου Βόλου σε συνδυασμό με παραγωγές σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σχολίασε αρχικά το καλαίσθητο, όπως το χαρακτήρισε, ενημερωτικό έντυπο, που επεξεργάστηκε η Διεύθυνση Μουσείων, Αρχείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, και επεσήμανε πως «παρά τη μεγάλη κρίση, ο Δήμος Βόλου δεν υποστέλλει τη σημαία του πολιτισμού» αφού, μέσω της αξιοποίησης και ανάδειξης των ντόπιων καλλιτεχνών και της ερασιτεχνικής δημιουργίας σε συνδυασμό με συνεργασίες με σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στόχος του είναι να παρέχει προτάσεις ψυχαγωγίας φθηνές έως με καθόλου κόστος προς τους πολίτες του, δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα αναψυχής και σε όλους τους επισκέπτες που θα βρεθούν κατά την καλοκαιρινή περίοδο στο Βόλο και τη Μαγνησία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις που αφορούν σε όλες τις τέχνες και που θα καλύπτουν όλες τις Δημοτικές Ενότητες του ενιαίου Δήμου Βόλου (Μικροθήβες, Αϊδίνι, Διμήνι, Αγριά, Μακρινίτσα, Άνω και Κάτω Λεχώνια, Νέα Αγχίαλο, Άνω Βόλο, Πορταριά, Άγιο Βλάσιο κλπ) «διατηρώντας και ενισχύοντας θεσμούς και τοπικά πανηγύρια που υπήρχαν από παλιά», όπως τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης, π.χ. Γιορτή Πεπονιού, Γιορτή Τσίπουρου, Πηλιορείτικος Γάμος Γιορτή Ελιάς κ.ά., σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και συλλόγους, ενώ στενή συνεργασία επιτεύχθηκε και μεταξύ των δομών του Δήμου Βόλου.

Κατά τη διάρκεια κατάρτισης του συγκεκριμένου προγράμματος δόθηκε η δυνατότητα στους ανθρώπους του Δήμου να εντοπίσουν και να αξιοποιήσουν ταυτόχρονα κι όλο το τεχνικό δυναμικό (π.χ. ηχητικές εγκαταστάσεις, καρέκλες κλπ) που είχε ο Δήμος στη διάθεσή του. Σε ό,τι αφορά στο συνολικό κόστος των εκδηλώσεων ο κ. Σκοτινιώτης, τόνισε πως όλες μαζί, συμπεριλαμβανομένης και της θεατρικής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ «Οιδίπους Τύραννος», δεν θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις 30.000 ευρώ, ποσό πολύ μικρότερο από αυτό που καταγράφονταν στο παρελθόν.

Μεγάλη σημασία δόθηκε, σύμφωνα με τον κ. Σκοτινιώτη, στην ποιότητα των εκδηλώσεων αλλά και στο κόστος των εισιτηρίων. Όπως είπε ο Δήμαρχος Βόλου σε ό,τι αφορά στις καλλιτεχνικές επιχειρήσεις δόθηκε το κίνητρο των μειωμένων λειτουργικών εξόδων σε όσες θεσπίσουν χαμηλό εισιτήριο εισόδου, έως 12 ευρώ.

Το Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, το Θερινό Θέατρο Νέας Ιωνίας, το Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής θα αξιοποιηθούν και θα λειτουργούν ταυτόχρονα, για κάθε εκδήλωση θα υπάρχει και ξεχωριστή προβολή – ενημέρωση του κοινού μέσα από εξειδικευμένα ανά περίπτωση έντυπα που θα διανέμονται και στα ξενοδοχεία της πόλης προς όφελος της τουριστικής προβολής της. Σε ερώτηση που αφορούσε στη μέχρι τώρα ανταπόκριση του κοινού, ο Δήμαρχος Βόλου δήλωσε ικανοποιημένος, κρίνοντας από τη συμμετοχή του κοινού το περασμένο Σαββατοκύριακο στην παράσταση του «Οιδίποδα» και συμπλήρωσε πως είναι αρκετά αισιόδοξος και για το τι θα μπορεί να διοργανωθεί και τη νέα χρονιά. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς σημείωσε πως οι φετινές εκδηλώσεις δεν μειώθηκαν σε αριθμό σε σχέση με πέρυσι, τονίζοντας τη συμβολή τους στην τουριστική προβολή της πόλης αλλά και τη σημαντική οικονομία κλίμακας που επιτεύχθηκε στο φετινό πρόγραμμα. Επίσης, ο κ. Παντσάς πρόσθεσε ότι στις 150 εκδηλώσεις θα προστεθούν εν καιρώ και άλλες και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν, καθώς οι πολλές επιλογές μπορούν να αποτελέσουν ερέθισμα για χαρά και διασκέδαση, εν μέσω οικονομικής κρίσης, όπως χαρακτηριστικά είπε. Τέλος, ο υπεύθυνος για τον πολιτισμό του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ κ. Μάκης Τσάμης σημείωσε πως ο Δήμος Βόλου κέρδισε το στοίχημα μέσα από συλλογική προσπάθεια και σωστό συντονισμό που αποτελεί μια καλή εμπειρία για ακόμα καλύτερα μελλοντικά αποτελέσματα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το