Photo Gallery, Αθλητισμός

Πλησιάζει η ώρα της …ετυμηγορίας για τον Ολυμπιακό Β.

 

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

 Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας είναι πιθανόν να βγει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών αναφορικά με την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου. Θυμίζουμε, πως το βολιώτικο συγκρότημα κατέθεσε στο Εφετείο αίτημα ακύρωσης της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία δεν του χορηγήθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Η υπόθεση συζητήθηκε στις 20 Οκτωβρίου και μετά την κατάθεση υπομνημάτων από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και τη ΓΓΑ, το Διοικητικό Εφετείο καλείται να εκδώσει την ετυμηγορία του.

Στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, αισιοδοξούν πως η ομάδα θα δικαιωθεί και θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, έστω κι αν στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανείς επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που να ανήκει στη δύναμη της ΠΑΕ.

Με διάφορα νομικά επιχειρήματα η ΠΑΕ προσπαθεί να αποδείξει πως η ΕΕΑ πήρε σκόπιμα μια απόφαση με σκοπό να αφανίσει τον Ολυμπιακό Βόλου από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Τη στιγμή μάλιστα, που το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της αθλητικής δικαιοσύνης, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, αποφάσισε ο Ολυμπιακός να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς, κρίνοντας πως η ομάδα δεν είχε ανάμιξη στην υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια.

Μια κυβερνητική απόφαση που δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στον Ολυμπιακό Βόλου, με την ΠΑΕ να μάχεται τους τελευταίους μήνες στις δικαστικές αίθουσες, προκειμένου να βρει το δίκιο της.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, πάντως, δεν έπεσε στην …παγίδα της ΕΠΟ και απέφυγε να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας. Ποτέ δεν αποδέχθηκε την αποβολή του από τα επαγγελματικά πρωτάθλημα, από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει επίσημα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απόφαση που να υποβιβάζει τον Ολυμπιακό Βόλου στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ έκανε και εξακολουθεί να κάνει μεγάλο αγώνα, με σκοπό η ομάδα να παίξει στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ το βολιώτικο συγκρότημα κατάφερε να παραμείνει «ζωντανό», κέρδισε χρόνο και περιμένει με αγωνία την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου. Αν ο Ολυμπιακός δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο, τότε θα έρθουν τα πάνω κάτω στη Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα θα κληθεί να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα και θα αρχίσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις από την 10η αγωνιστική (19-20 Νοεμβρίου). Κανείς δεν γνωρίζει ποια εξέλιξη θα έχει η υπόθεση της Καβάλας (έχει προσφύγει και αυτή στο Διοικητικό Εφετείο) και τι θα γίνει με τους Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας, με τις δύο ΠΑΕ να έχουν ήδη εγγραφεί ως μέλη της Σούπερ Λιγκ.

Θα είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό Βόλου να κερδίσει την υπόθεση στο Εφετείο και παράλληλα να μην χρειαστεί η ΠΑΕ να προσκομίσει φάκελο την ΕΕΑ για την χορηγήσει πιστοποιητικού. Κι αυτό γιατί θα υπάρχει φόβος να απορρίψει εκ νέου η Επιτροπή τον φάκελο του Ολυμπιακού Βόλου, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα.

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ, πάντως, θα πρέπει να φροντίσουν έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην κατάθεση των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την χορήγηση πιστοποιητικού από την ΕΕΑ. Θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νομικές ενέργειες που αφορούν την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ και τη νέα μετοχική σύνθεση, προκειμένου οι παράγοντες του Ολυμπιακού να μην βρεθούν και πάλι προ εκπλήξεως.

Το πιο σημαντικό, πάντως, για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι να βγει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου το συντομότερο δυνατό (και να είναι θετική) πριν την καταληκτική ημερομηνία που έχει δώσει η Σούπερ Λιγκ στην βολιώτικη ΠΑΕ (17Νοεμβρίου). Γιατί, αν το Εφετείο δικαιώσει τον Ολυμπιακό Βόλου μετά τις 17/11 θα είναι δώρο-άδωρο (θα έχει πάρει τη θέση του στο πρωτάθλημα ο Λεβαδειακός).

Στην περίπτωση, ωστόσο, που ο Ολυμπιακός κερδίσει την υπόθεση, θα προβεί άμεσα στη δημιουργία μιας ομάδας, η οποία θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα. Θα ζητήσει από την ΕΠΟ παράταση μεταγραφών και παράλληλα οι διοικούντες τον Ολυμπιακό θα φροντίσουν να κάνουν επαγγελματίες τους παίκτες της ομάδας Κ-20.

 

Νέος κύκλος

υπομνημάτων

στο CAS

Στο μεταξύ, ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου στη Γενεύη, κ. Μιχάλης Μητζικός, ζήτησε από το CAS νέο κύκλο κατάθεσης υπομνημάτων, αναφορικά με την υπόθεση του αποκλεισμού του Ολυμπιακού από το Γιουρόπα Λιγκ από την ΟΥΕΦΑ. Σήμερα, ο κ. Μητζικός πρόκειται να ανταπαντήσει στο υπόμνημα που κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ενώ θα ζητήσει κατ’ εξαίρεση, παρότι δεν προβλέπεται, δικάσιμο από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο.

Η ΟΥΕΦΑ εξακολουθεί να θεωρεί τον Ολυμπιακό Βόλου επαγγελματική ομάδα (διαφορετικά δεν θα υπήρχε λόγος να συνεχιστεί η δικαστική μάχη χωρίς να υπάρχει έννομο συμφέρον από πλευράς Ολυμπιακού) και το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό στην προσπάθεια που καταβάλει η βολιώτικη ΠΑΕ για να δικαιωθεί εντός συνόρων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το