Αθλητισμός

Πλησιάζει η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό Β.

Η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό Βόλου πλησιάζει. Αύριο Τρίτη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξετάζεται ο φάκελος της ΠΑΕ και ανάλογα με την πληρότητά του, η ΕΕΑ θα γνωμοδοτήσει θετικά ή όχι για την ομάδα του Βόλου. Στον Ολυμπιακό αισιοδοξούν πως η πιο σημαντική μάχη του αγώνα που δίνει για την επιστροφή στο επαγγελματικό πρωτάθλημα θα είναι νικηφόρα και θα ανοίξει στη συνέχεια ο δρόμος για την αποκατάσταση της ομάδας από την ΕΠΟ.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, στη συγκέντρωση της περασμένης Παρασκευής που πραγματοποιήθηκε στο «Valis», έχει γίνει ένας προέλεγχος του φακέλου από την Επιτροπή και τα μηνύματα είναι θετικά, όσον αφορά την αρτιότητά του. Θυμίζουμε, πως η ΕΕΑ θα κρίνει αποκλειστικά αν η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου πληροί τις προϋποθέσεις ανώνυμης εταιρείας και τίποτα άλλο. Για την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά η ομάδα, αρμόδια για να αποφασίσει είναι η ΕΠΟ.

Στις 2 Ιουνίου πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, ενώ μία μέρα νωρίτερα είναι προγραμματισμένο να γίνει διοικητικό συμβούλιο στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Από τη στιγμή που η γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι θετική για τον Ολυμπιακό Βόλου, η ΕΠΟ οφείλει να πάρει άμεσα απόφαση για την αποκατάσταση της ομάδας και θα πρέπει να πιεστεί γι’ αυτό.

Ο προθέσεις της Ομοσπονδίας θα φανούν σήμερα, καθώς στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν να στείλει στην ΕΕΑ τη γνωμοδότηση που έχει ζητήσει η Επιτροπή. Αν τη στείλει, θα ανοίξει και ο δρόμος της επιστροφής του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Σε διαφορετική περίπτωση, δεν γνωρίζουμε πως θα ενεργήσει η ΕΠΟ και αν τα μέλη της όλο αυτό το διάστημα δεν επεδίωκαν να κερδίσουν χρόνο, μην παίρνοντας κάποια απόφαση για τον βολιώτικο σύλλογο. Αν δουν στον Ολυμπιακό πως η ΕΠΟ συνεχίζει να κρατά στάση αναμονής, θα πρέπει άμεσα η ΠΑΕ να καταθέσει αγωγές κατά των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, πριν την γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Γιατί διαφορετικά, το παιχνίδι των αγωγών θα χαθεί οριστικά.

Παράλληλα, οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου περιμένουν την γραπτή απάντηση της ΕΠΟ στα ερωτήματα που έθεσαν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέσω υπομνήματος που κατέθεσε εδώ και δύο εβδομάδες η ΠΑΕ.

Στο υπόμνημα, μεταξύ άλλων, ο Ολυμπιακός ζητεί από την ΕΠΟ να καταθέσει φάκελο για αδειοδότηση από την Ομοσπονδία, προκαλώντας επί της ουσίας την ΕΠΟ να τον επαναφέρει στη Σούπερ Λιγκ.

Ο πολιτικός κόσμος

της Μαγνησίας

να σταθεί στο πλευρό

του Ολυμπιακού

Στο μεταξύ, όπως διαβάζουμε, μεγάλη είναι η κινητοποίηση στην Καβάλα, εν όψει της αυριανής εξέτασης του φακέλου της ΠΑΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Όλοι οι πολιτικοί φορείς της πόλης (βουλευτές, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος), προεδρεία φορέων, συνδικαλιστικές οργανώσεις, δήμαρχοι άλλων δήμων του νομού, ετοιμάζονται να μεταβούν στην Αθήνα για να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας και του μεγαλομετόχου, κ. Γιώργου Τσοκτουρίδη, ο οποίος θα δώσει το «παρών».

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου περιμένουν από το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Μαγνησίας να δώσει το «παρών» στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΕΑ, στην οποία θα παραβρεθεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης.

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κ. Πάρις Μουτσινάς, καθώς και ο Αντιπεριφερειάχης κ. Αργύρης Κοπάνας, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του Ολυμπιακού την περασμένη Παρασκευή, τόνισαν, πως αν προσκληθούν από την ΠΑΕ θα δώσουν και αυτοί το «παρών» στην ΕΕΑ.

Στην πιο σημαντική μάχη της ΠΑΕ, στην οποία κρίνεται το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου, δεν χρειάζονται προσκλήσεις για να βρεθούν οι πολιτικοί φορείς της Μαγνησίας στο πλευρό του Ολυμπιακού να στηρίξουν την ομάδα του Βόλου.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και οι φορείς της Μαγνησίας θα πρέπει να μεταβούν στην Αθήνα και μαζί με τους Καβαλιώτες πολιτικούς και φορείς της πόλης της Μακεδονίας να βρεθούν στο πλευρό των δύο ομάδων.

Με δυναμικό τρόπο να ζητήσουν την αποκατάσταση της αδικίας και να πιέσουν για την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Θα μετρήσει διαφορετικά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά και στην ΕΠΟ, αν οι δύο πόλεις ενωμένες, πάνε δυναμικά και υποστηρίξουν τις ομάδες τους. Τόσο η πολιτική, όσο και η αθλητική ηγεσία θα καταλάβουν και θα συνειδητοποιήσουν, πως το ποτήρι της αδικίας ξεχείλισε για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα.

Και θα σκεφτούν πολύ να αδικήσουν για δεύτερη φορά δύο ομάδες, που δέκα μήνες τώρα κάνουν αγώνα για να ανατρέψουν μια άδικη πέρα για πέρα (πολιτική) απόφαση.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου τώρα, στην πιο κρίσιμη στιγμή, περιμένουν την έμπρακτη στήριξη του πολιτικού κόσμου της Μαγνησίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το