Αθλητισμός

Πλησίασε κορυφή η Σκιάθος

 

Νίκησε 3-1 τον Απόλλωνα σε εξ αναβολής αγώνα της Α’ ΕΠΣΘ

Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της βαθμολογίας της Α’ ΕΠΣΘ βρίσκεται η Σκιάθος μετά την εντός έδρας νίκη της επί του Απόλλωνα Καναλίων με 3-1 σε εξ αναβολής παιχνίδι. Παρά τις απουσίες αρκετών βασικών ποδοσφαιριστών οι νησιώτες έκαναν το «πέντε στα πέντε» ως γηπεδούχοι και πλησίασαν τον πρωτοπόρο Ρήγα Φεραίο στον ένα πόντο. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με πάθος για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά λύγισαν στο φινάλε, όπου δέχθηκαν δύο τέρματα.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της (δεν έπαιζαν οι Καμπουρέλης, Ναλμπάντης, Γκίνης, Αποστολίδης, Ντερβίσι) η Σκιάθος έκαμψε την αντίσταση του Απόλλωνα Καναλίων και συνεχίζει να διαγράφει εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής. Με τη χθεσινή της νίκη έφτασε τους 25 βαθμούς και υπολείπεται μόλις ενός του Ρήγα Φεραίου, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή.

Το συγκρότημα του Κώστα Γραμματικού κατάφερε να ανοίξει σχετικά γρήγορα το σκορ. Ήταν στο 6ο λεπτό όταν ο Μουντζούρης έκανε την ατομική ενέργεια και το γύρισμα της μπάλας μέσα στην περιοχή και ο Ζιώγας άθελά του, αντί να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε στο βάθος της εστίας του Ντούλα (1-0).

Από κει και πέρα η Σκιάθος διατήρησε τον έλεγχο, ενώ ο Απόλλων προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να απειλήσει και το κατάφερε δύο φορές με τους Ζάνη και Μωραΐτη. Πάντως, δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Σκιάθος μπήκε πολύ δυνατά στο ματς θέλοντας να «κλειδώσει» τη νίκη της. Όμως οι επιθετικοί της έπεσαν πάνω στον πολύ καλό Ντούλα που τους σταμάτησε αρκετές φορές. Οι φιλοξενούμενοι περίμεναν την ευκαιρία και όταν αυτή ήρθε, δεν την άφησαν ανεκμετάλλευτη. Έτσι στο 72’ ο Μωραΐτης έκανε το 1-1 και έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς από τον τεχνικό Ντένη Κουκουβίνο και τους συμπαίκτες του.

Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι πίεσαν για να ανακτήσουν το προβάδισμα και στο 87’ τα κατάφεραν, όταν ο Σκέμπι πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα και προώθησε τη μπάλα στα δίχτυα (2-1). Όσο για το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με ενέργεια του Στραβέλα που έκλεψε τη μπάλα και πλάσαρε σωστά.

ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Μουντζούρης, Ε. Πρίφτι, Τουρναβίτης, Δ. Γιαουράκης, Γ. Γιαουράκης (70’ Μιχαλόλιας), Σκέμπι (89’ Σανιδάς), Ν. Πρίφτι, Λαναράς, Φερετζέλης (65’ Κανταράκης), Στραβέλας.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Ντούλας, Βασιλείου, Δ. Μιαρίτης, Ζιώγας, Τσιανάκας, Καραλής, Ν. Μπουρνάκης, Ν. Μιαρίτης, Καλοπίτας, Ζάνης, Μωραΐτης (80’ Καλαμίδας).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το