Photo Gallery, Τοπικά

Πλημμύρες στο παραλιακό μέτωπο Πτελεού

Η ισχυρή βροχόπτωση των τελευταίων ωρών είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές από το μεγάλο όγκο των νερών σε ολόκληρο σχεδόν το παραθαλάσσιο μέτωπο Πτελεού στο Δήμο Αλμυρού

Πλημμύρισαν χθες οι παραλιακές περιοχές του Αλμυρού από την ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες. Όλο το παραλιακό μέτωπο μετατράπηκε σε ποτάμι με τους κατοίκους να διαπιστώνουν πως βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους.

Η ισχυρή βροχόπτωση των τελευταίων ωρών  είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές από το μεγάλο όγκο των νερών σε ολόκληρο σχεδόν το παραθαλάσσιο μέτωπο Πτελεού στο Δήμο Αλμυρού και συγκεκριμένα στις περιοχές Λειχούρα, Λουτρό, Άγιοι Απόστολοι, Αγία Μαρίνα και Λεύκη.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, δημότες της περιοχής ειδοποίησαν την Πολιτική Προστασία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Παπαϊωάννου, ο οποίος έσπευσε στην περιοχή με 11 υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και 3 μηχανήματα, δύο φορτωτές και ένα JCB, απομακρύνοντας κλαδιά και φερτές ύλες από τους δρόμους. H αποκατάσταση των οδών ολοκληρώθηκε νωρίς χθες το μεσημέρι.

Ωστόσο η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλμυρού θα παραμείνει σε επιφυλακή και για τα επόμενες ημέρες καθώς οι προβλέψεις της ΕΜΥ προειδοποιούν για νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, με κύρια χαρακτηριστικά καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες.

Διπλή συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλμυρού

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού θα γίνει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Η πρώτη είναι τακτική συνεδρίαση και αφορά τη δημιουργία γραφείου εθελοντισμού, την επιμήκυνση αποπληρωμής των χορηγηθέντων δανείων στη ΔΕΥΑΑΛ από το Τ.Π.Κ.Δ αλλά και των αντίστοιχων δανείων του Δήμου, την ψήφιση του ετήσιου προγράμματος δράσης για το 2013 και του τεχνικού προγράμματος. Η δεύτερη συνεδρίαση, είναι ειδική και αφορά στην ψήφιση του προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων του Δήμου Αλμυρού, για το 2013.

Ειδικότερα για το θέμα των δανείων του Δήμου και της ΔΕΥΑ.ΑΛ, προτείνονται:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α με την αριθμ. 79/2012 απόφασή του ενέκρινε τα ακόλουθα: Να ζητηθεί με αίτηση στο Τ.Π.Δ η επιμήκυνση των δανείων κατά οκτώ έτη με περίοδο χάριτος τριών ετών και μείωση επιτοκίου κατά τη διάρκειας αυτής.

Αναφορικά με έντεκα δάνεια του Δήμου, η Οικονομική Επιτροπή εισηγείται την αίτηση επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των χορηγηθέντων από το Τ.Π.Κ.Δ δανείων τους για οκτώ έτη από την λήξη της δανειακής σύμβασης με περίοδο χάριτος τριών ετών, αρχής γενομένης από 1-1-2013.

Κατά την περίοδο χάριτος θα καταβάλλονται μόνο οι τόκοι, κατά τον τρόπο και στο χρόνο που προβλέπουν οι σχετικές συμβάσεις με μειωμένο επιτόκιο κατά μισή (0,5) ποσοστιαία μονάδα και έτσι ωφελείται οικονομικά ο Δήμος ως προς την αύξηση της χορηγούμενης μηνιαίας τακτικής οικονομικής ενίσχυσης από την οποία παρακρατούνται οι δόσεις των δανείων».

Για τη δημιουργία γραφείου εθελοντισμού, επισημαίνεται ότι αυτό θα μπορεί να παρέχει τη δυνατότητα οργανωμένης δραστηριοποίησης στους συμπολίτες που επιθυμούν να ενεργοποιηθούν και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, στο περιβάλλον, στον άνθρωπο.

Ενδεικτικές δράσεις μπορούν να είναι:

* Υγεία – Πρόληψη: Η ενημέρωση για θέματα υγείας και πρόληψης, οι ομιλίες, οι διαλέξεις, η προσφορά ειδικών επιστημόνων όπως γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών, λογοθεραπευτών κ.λπ.

* Κοινωνική αλληλεγγύη: Η φροντίδα για παιδιά σε ιδρύματα, άτομα με αναπηρία, υπέργηρους, άπορους, μοναχικά άτομα, η ενίσχυση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του Δήμου από εθελοντικές δράσεις.

* Περιβάλλον: Δεντροφυτεύσεις, απομάκρυνση αυθαίρετων πινακίδων, φροντίδα για τα αδέσποτα, καθαρισμός παραλιών κ.λπ.

* Πολιτισμός – Αθλητισμός: Συμμετοχή σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.λπ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το