Photo Gallery, Τοπικά

Πληθαίνουν τα κρούσματα ρευματοκλοπής στη Μαγνησία

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ, μόλις χθες αποκαλύφθηκαν τέσσερις περιπτώσεις ρευματοκλοπής στην περιοχή του Βόλου

Αυξητική τάση έχουν οι περιπτώσεις ρευματοκλοπής στη Μαγνησία το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τη ΔΕΗ Βόλου, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι υπάρχουν κίνδυνοι ηλεκτροπληξίας, γι’ αυτούς που επιχειρούν να κλέψουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Επίσης οι αρμόδιοι της ΔΕΗ τονίζουν ότι η παραβίαση μετρητή είναι ποινικό αδίκημα.

Όπως αναφέρεται, πυκνώνουν τα φαινόμενα παραβίασης μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας και παράνομων συνδέσεων, που προκαλούν οικονομική «αιμορραγία» στην Επιχείρηση, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για τους ρευματοκλοπείς.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ, μόλις χθες αποκαλύφθηκαν τέσσερις περιπτώσεις ρευματοκλοπής στην περιοχή του Βόλου, στα οποία επενέβησαν τα συνεργεία της Επιχείρησης. Οι κλοπές έχουν πληθύνει τελευταία, λόγω της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας πολλών νοικοκυριών να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή των λογαριασμών, οι οποίοι είχαν επιβαρυνθεί και με το τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων (ΕΕΤΗΔΕ).

«Παρατηρούνται πολλές περιπτώσεις που πειράζουν τους μετρητές με καρφίτσα ή μολύβι» προσθέτει το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ Βόλου.

Όπως τονίζεται, οι παραβιάσεις μετρητών, οι παράνομες επανασυνδέσεις και οι αποδεδειγμένες ρευματοκλοπές συνιστούν αδικήματα που διώκονται ποινικά, ενώ επισημαίνεται ότι τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν στρέφονται μόνον κατά της Επιχείρησης, αλλά και κατά των καταναλωτών και του κοινωνικού συνόλου.

Παράλληλα ελλοχεύουν κίνδυνοι ηλεκτροπληξίας, όχι μόνον για τους παραβάτες, αλλά και για ανυποψίαστους πολίτες.

«Τα κρούσματα πληθαίνουν, έχουν αυξητική τάση τελευταία» τονίζει το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το