Photo Gallery, Αθλητισμός

Πλήρωσε τα λάθη στην άμυνα ο Ολυμπιακός Β.

Σ24 Φ1 ΤΡΙΣΤ

Η έξοδος του Ολυμπιακού Βόλου στο Αγρίνιο δεν συνοδεύτηκε με την κατάκτηση ενός ακόμη θετικού αποτελέσματος. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την τέταρτη φετινή ήττα στο πρωτάθλημα με 3-2 (τρίτη εκτός έδρας). Για δεύτερη φορά φέτος δέχθηκαν τρία τέρματα (είχαν δεχθεί τρία γκολ και στο ματς με τη Λάρισα στο «AEL FC Arena», ενώ για πρώτη φορά η ομάδα πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας να ανατρέψει ένα σκορ με δύο τέρματα εις βάρος της.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο Ολυμπιακός απέναντι σε μια πολύ δυνατή και αξιόλογη ομάδα, όπως είναι ο Παναιτωλικός, πραγματοποίησε καλή εμφάνιση. Το βολιώτικο συγκρότημα δεν έπαιξε συντηρητικά και με στόχο την ισοπαλία. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο τη νίκη κα θα μπορούσε, μάλιστα, να είχε προηγηθεί στο σκορ, καθώς είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο 25λεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα από τον αντίπαλο, προσπαθούσαν να παίξουν με αντεπιθέσεις και να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους. Έλειψε όμως η καλή τελική πάσα για να έρθει το γκολ πριν από το 25’ όπου ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ. Ο Μπόγιοβιτς με διπλή προσπάθεια βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, σε μια φάση όπου η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε, καθώς μετά την απόκρουση του Γκίτκου στο πρώτο σουτ του παίκτη του Παναιτωλικού, ο Στογιάνοφ θα μπορούσε να διώξει τη μπάλα.

Χρειάστηκε νέα αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού στο 40’ για να γίνει το 2-0 για τους γηπεδούχους με σκόρερ τον Καμαρά, για να γίνουν τα πράγματα πολύ δύσκολα για τους «ερυθρόλευκους».

Η είσοδος του Ανιέτε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έδωσε πνοή στην επίθεση του Ολυμπιακού, ο Ισπανός μείωσε το σκορ στο 48’, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, ωστόσο, στο 50’ τραυματίστηκε και ο Ολυμπιακός έχασε μια πολύτιμη μονάδα. Όταν στο 55’ ήρθε και το τρίτο γκολ για τους γηπεδούχους από τον Μπακάκη (οι παίκτες του Παναιτωλικού έφυγαν στην κόντρα επίθεση μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπρέσκα και απομάκρυνση των αμυντικών), ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε. Στη συγκεκριμένη φάση, πάντως, θα μπορούσε ο Πετκάκης να κάνει φάουλ και να σταματήσει τη φάση, μην επιτρέποντας στον Μπελόν να φύγει στην αντεπίθεση.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε, ωστόσο, στο 88’ να μειώσει σε 3-2 και να περιορίσει την έκταση τους σκορ εις βάρος του.

Σε γενικές γραμμές έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι στο Αγρίνιο ανάμεσα σε δύο ομάδες με πολύ ποιοτικά ρόστερ – τα καλύτερα της κατηγορίας – και νικητής αναδείχθηκε ο Παναιτωλικός. Σ’ ένα παιχνίδι με άρωμα Σούπερ Λιγκ και με δύο ομάδες που έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο, προσφέροντας καλό θέαμα. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού, ενώ διαχειρίστηκε κατάλληλα το παιχνίδι, με την συμπαράσταση και των φιλάθλων τους, οι οποίοι δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Είναι γεγονός, πάντως, πως ο Ολυμπιακός έκανε λάθη – που δεν μας συνήθιζε η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια – και τα πλήρωσε. Τα τρία γκολ είναι πολλά για μια ομάδα, η οποία στα προηγούμενα 13 παιχνίδια με προπονητή στον πάγκο της τον Σάββα Παντελίδη, είχε δεχθεί μόλις πέντε τέρματα.

Το παιχνίδι θα πρέπει να αποτελέσει μάθημα για τους «ερυθρόλευκους», καθώς ακολουθούν πολύ δύσκολα ματς εκτός έδρας κόντρα στους περισσότερους διεκδικητές της ανόδου. Σε σχέση, μάλιστα, με τους δύο πρωτοπόρους, Απόλλων Σμύρνης και Εργοτέλη, ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει το ρεπό του, ενώ θα κληθεί να αντιμετωπίσει και τους δύο εκτός έδρας, σε Ριζούπολη και Παγκρήτιο αντίστοιχα.

Μέχρι το ντέρμπι με τη Νίκη για την 35η αγωνιστική, μεσολαβούν τρία παιχνίδια. Με Εθνικό Γαζώρου εντός (7 Μαρτίου), Παναχαϊκή εκτός (10/4) και Θρασύβουλο στο Πανθεσσαλικό (17/4). Ο Ολυμπιακός στοχεύει σε τρεις νίκες, προκειμένου να μπορέσει στη συνέχεια να διαχειριστεί τα παιχνίδια που θα απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, καθώς θα μπαίνουμε στην τελική ευθεία.

Οι «ερυθρόλευκοι» έμαθαν  από τα λάθη τους στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, έτσι ώστε να μην τα επαναλάβουν στη συνέχεια και να παρουσιαστούν δυνατοί και αποφασισμένοι στα ματς που έρχονται.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεφανάκος, Μπακάκης (55′ Αραμπατζής), Κούσας, Μελισσάς, Δάρλας (81′ Γκόλιας), Σίλβα Τζούνιορ, Σφακιανάκης, Σίσιτς, Μπελόν, Καμαρά, Μπόγιοβιτς (69′ Κουτσοσπύρος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γκίτκος, Πετκάκης, Κατσιαρός, Κωστούλας, Παλαιολόγος, Ολίσε, Στογιάνοφ (46′ Ανιέτε, 51′ λ.τ. Ναντάγια), Πινδώνης, Μπρέσκα, Γενγκά, Σολάκης (72′ Ογκουνσότο).

Παλαιολόγος:

Χάθηκε μία μάχη

Σύμφωνα με τον Θανάση Παλαιολόγο, ο οποίος επέστρεψε στο Αγρίνιο και έπαιξε κόντρα στον Παναιτωλικό με τον οποίο πέρασε πολύ όμορφες στιγμές στα πέντε χρόνια που φόρεσε την κίτρινη φανέλα, αυτή η ήττα δεν θα επηρεάσει τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Ξέραμε πως είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Τα δύο γκολ που δεχθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο, βοήθησαν πολύ τον Παναιτωλικό. Το σημείο που δεχθήκαμε το τρίτο γκολ στην κόντρα επίθεση, σήμανε και την ήττα μας. Όμως, παίξαμε ανοικτά. Δεν χάθηκε τίποτα, παρά μόνο μία μάχη. Είμαι θετικός και αισιόδοξος πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Ευχαριστώ τον κόσμο που με δέχτηκε με τόση χαρά. Εύχομαι στον Παναιτωλικό ν’ ανεβεί μαζί μας στη Σούπερ Λιγκ. Δεν ξεχνώ ποτέ τα τέσσερα υπέροχα χρόνια που πέρασα στον Παναιτωλικό. Τώρα όμως αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό Βόλου».

Διάστρεμμα ο Ανιέτε

Τελικά, ο τραυματισμός του Αντόνιο Ανιέτε δεν ήταν τόσο σοβαρός, όπως αρχικά φοβόντουσαν στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός υπέστη διάστρεμμα στην ποδοκνημική, σύμφωνα με τη διάγνωση του ορθοπεδικού κ. Γρηγόρη Μανούδη, ο οποίος εξέτασε χθες τον Ανιέτε στο Κέντρο Αποκατάστασης «Κένταυρος».

Ο Ανιέτε δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τον Εθνικό Γαζώρου, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου στις 16.00 στο Πανθεσσαλικό. Το σίγουρο πάντως είναι, πως θα προλάβει το επόμενο ματς με την Παναχαϊκή στην Πάτρα την Τετάρτη 10/4. Δίνεται η ευκαιρία στον Ισπανό μεσοεπιθετικό να πάρει και ανάσες, εν όψει των δύσκολων αγώνων που έρχονται, στους οποίους η παρουσία του είναι απαραίτητη.

Στο μεταξύ, στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ο Παναγιώτης Κατσιαρός συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει από δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου. Ο έμπειρος αμυντικός δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τον Εθνικό Γαζώρου (32η αγωνιστική) και Θρασύβουλο (34η αγωνιστική).

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το