Αθλητισμός

Πλήγμα με Ουμπίντες

Υπέστη θλάση και δύσκολα θα ενισχύσει τον Ολυμπιακό Β. στο παιχνίδι με τον

Πανιώνιο

Χαρούμενα Χριστούγεννα θα κάνουν οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το 2010, καθώς ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ με μια σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, ενώ προκρίθηκαν και στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά τη νίκη τους επί του Πανσερραϊκού με 2-0.

Χθες οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν για τελευταία φορά και το νέο ραντεβού στο γήπεδο ορίστηκε για την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, όπου θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς με τον Πανιώνιο στις 5 Ιανουαρίου. Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να έχει μια πορεία ακόμη καλύτερη απ’ αυτή το πρώτου γύρου, καθώς πλέον υπάρχει η εμπειρία της κατηγορίας, ενώ η ομάδα αναμένεται να ενισχυθεί στις θέσεις εκείνες όπου παρατηρούνται κενά.

Το βολιώτικο συγκρότημα δεν χρειάστηκε να «ιδρώσει» ιδιαίτερα για να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ανοίγοντας έτσι η όρεξη των «ερυθρολεύκων», εν όψει της συνέχειας. Υπήρχαν διαστήματα όπου ο Ολυμπιακός έπαιξε αρκετά καλό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου και μέχρι το 75’, όπου σημειώθηκαν και τα δύο τέρματα.

Η τεχνική ηγεσία έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούν και κάποιοι παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα, όπως είναι οι Μανουέλ Ρόκα και Παύλος Μητρόπουλος, ενώ το ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα έκανε ο Κώστας Σκάρος, παίζοντας για ένα ημίχρονο (το πρώτο). Έτσι, οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πάρει ακόμη το «βάπτισμα του πυρός» φέτος είναι οι Βαγγέλης Γκότοβος, Ανδρέας Τσεκούρας και ο νεαρός τερματοφύλακας Ηλίας Μαρούλης.

Ο τραυματισμός του Χαβιέ Ουμπίντες στο προχθεσινό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό αποδείχθηκε περισσότερο σοβαρός απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Ο Αργεντινός μέσος υπέστη θλάση, όπως έδειξε η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε και η επάνοδός του στην αγωνιστική δράση υπολογίζεται σε 20 περίπου μέρες. Αυτό σημαίνει ότι ο Ουμπίντες δεν προλαβαίνει το παιχνίδι με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα (5 Ιανουαρίου).

Επίσης, πρόβλημα τραυματισμού στον δικέφαλο αντιμετωπίζει και ο Βιθέντε Μόνχε και τις προσεχείς μέρες θα φανεί αν ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα προλάβει να αγωνιστεί στο ματς με τον Πανιώνιο.

Κινείται για

μεταγραφές.

Ο Σάκης Τσιώλης στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκού προανήγγειλε μεταγραφές, καθώς όπως τόνισε ήδη η ΠΑΕ έχει προσεγγίσει τρεις παίκτες, του οποίους και επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό της. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός υποστήριξε ότι το ρόστερ της ομάδας είναι μικρό και θα πρέπει να μεγαλώσει. Ήδη από τον Ολυμπιακό παρελθόν αποτελεί, ως γνωστόν, ο Πάολο Φραντζιπάνε ο οποίος δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα και λύθηκε η συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους». Σειρά τις επόμενες παίρνει ο Φακούντο Κάστρο, ενώ «ξένο σώμα» για τον Ολυμπιακό αποτελεί και ο Λεωνίδας Καμπάνταης. Ο έμπειρος επιθετικός δεν υπολογίζεται εδώ και αρκετό καιρό από την τεχνική ηγεσία με απόφαση της διοίκησης.

Ο Σάκης Τσιώλης ήταν για άλλη μια φορά ξεκάθαρος: «Στην ομάδα θα έρθουν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδας. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν προσαρμόζεται στους παίκτες, αλλά οι ποδοσφαιριστές στην ομάδα» ήταν τα λόγια του προπονητή των «ερυθρολεύκων», ο οποίος σε συνεργασία με τους διοικούντες της ΠΑΕ αναζητά τις καλύτερες δυνατές επιλογές για την ομάδα.

Η ενίσχυση στην επίθεση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και είναι πολύ πιθανό ο Ολυμπιακός να αποκτήσει δύο επιθετικούς. Έναν σέντερ φορ και έναν περιφερειακό επιθετικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» δημιουργούν πολλές ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι, ωστόσο, δε δείχνουν και την ανάλογη αποτελεσματικότητα. Αν καταφέρει η ομάδα και βρει τον παίκτη εκείνο που θα στέλνει με ευκολία τη μπάλα στα δίχτυα, θα μπορεί να ελπίζει σε καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, ο οποίος αναμένεται πολύ δύσκολος.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις επιθετικών, τόσο από την ελληνική, όσο και την ξένη ποδοσφαιρική αγορά. Ο Τάκης Γιαννόπουλος στα ταξίδια που έχει πραγματοποιήσει κατά καιρούς στο εξωτερικό έχει «τσεκάρει» κάποιους παίκτες και με κάποιους απ’ αυτούς ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές. Αν θα προχωρήσουν ή όχι οι συζητήσεις θα φανούν τις προσεχείς μέρες.

Τον τελευταίο καιρό έχουν ακουστεί πολλά ονόματα ότι ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό, όπως αυτά των Μπόσκο Μπάλαμπαν του Πανιωνίου, Μάρις Βερμπακόφσκις του Εργοτέλη, Κώστα Μήτρογλου του Ολυμπιακού και Παντελή Καπετάνου, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Στεάουα. Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν έναν επιτελικό μέσο, καθώς και έναν αμυντικό, με τον Κώστα Γιαννούλη να βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη μεταγραφική λίστα. Ο πρώην αριστερός οπισθοφύλακας του Ηρακλή και νυν της Κολωνίας πρόκειται να λύσει τη συνεργασία του με την γερμανική ομάδα και δεν αποκλείεται να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα».

Η Χριστουγεννιάτικη

γιορτή της ΠΑΕ

Χθες το βράδυ η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν των παικτών της ομάδας και των οικογενειών τους, όπου και μοίρασε δώρα στα παιδιά των ποδοσφαιριστών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Valis» στην Αγριά

Σήμερα στις 11 το πρωί η ομάδα Κ-17 του Ολυμπιακού Βόλου θα επισκεφτεί τις «Άσπρες Πεταλούδες», όπου και θα μοιράσει δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

Επίσης, σήμερα στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Valis» στην Αγριά η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Ακαδημιών του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ το Σάββατο, ανήμερα των Χριστουγέννων, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα παραθέσει Χριστουγεννιάτικο γεύμα στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου σε 350 άστεγους και άπορους συμπολίτες μας.

Σήμερα ο χορός

των Austrian Boys

Ο χορός των Austrian Boys πραγματοποιείται σήμερα στο κέντρο «Astra Live», ενώ στην εκδήλωση θα τραγουδήσει η Έλλη Κοκκίνου. Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου θέλουν να αποχαιρετήσουν με χορό και τραγούδι μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για τους «ερυθρόλευκους». Κάρτες για τον χορό πωλούνται στα γραφεία των Austrian Boys, στα café Caramelo, Malibu café στις Αλυκές, όπως επίσης και στα γνωστά σημεία που συνεργάζεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Ανακοίνωση

του ΣΦΟΒ

Από τον ΣΦΟΒ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση: Συγχαίρουμε την ομάδας μας για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος και ευχόμαστε σε όλο τον φίλαθλο κόσμο καλά Χριστούγεννα.

Καλούμε τα μέλη μας σε συνεδρίαση σήμερα στις 7 μ.μ. στα γραφεία μας.

Τέλος, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε κάποιους λίγους ανεγκέφαλους οπαδούς του Παναθηναϊκού (αφού υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες), που έσπασαν τα τζάμια των γραφείων μας την Τρίτη το βράδυ. Τα άτομα αυτά θα βρεθούν σύντομα και θα απολογηθούν στη Δικαιοσύνη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το