Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Πλάτανος «ξεριζώνει» κατοικίες στον Αγ. Λαυρέντιο

 

Στελέχη της Πολεοδομίας μετά από αυτοψία έκριναν ότι οι ιδιοκτησίες αντιμετωπίζουν προβλήματα επικινδυνότητας

 

Οι ρίζες του έχουν εισχωρήσει στα θεμέλια των κτισμάτων

Πλάτανος «ξεριζώνει» δύο εξοχικές κατοικίες στον Άγιο Λαυρέντιο και χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου έδωσε το «πράσινο φως» για την κοπή του, με την προϋπόθεση ότι οι ιδιοκτήτες των σπιτιών θα αγοράσουν και θα τοποθετήσουν δέκα δέντρα, σε σημείο που θα τους υποδείξει η Υπηρεσία Πρασίνου.

Άδεια για να κόψει πλάτανο, οι ρίζες του οποίου έχουν επεκταθεί και «ξηλώνουν» το πάτωμα της κατοικίας του, ζήτησε χθες ένας εκ των δύο ιδιοκτητών, από τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας ζωής.

Ο 25 ετών πλάτανος έχει ύψος τρία μέτρα και αντίστοιχο μήκος έχουν οι ρίζες του, που έχουν εισχωρήσει στα θεμέλια δύο κατοικιών στον Άγιο Λαυρέντιο.

Ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών απευθύνθηκε αρχικά στην Υπηρεσία Πρασίνου για την κοπή του δέντρου η οποία δήλωσε αναρμόδια και στη συνέχεια απευθύνθηκε στην Πολεοδομία, στελέχη της οποίας μετά από αυτοψία έκριναν ότι οι ιδιοκτησίες αντιμετωπίζουν προβλήματα επικινδυνότητας και εισηγήθηκαν την κοπή του δέντρου.

«Έχει «σηκωθεί» το πάτωμα του σπιτιού μου, η κατάσταση έχει γίνει επικίνδυνη» τόνισε χθες ο ιδιοκτήτης της οικοδομής, που δεσμεύτηκε ότι θα φυτέψει τα δέκα δέντρα ως αντιστάθμισμα για την κοπή του πλατάνου, σε σημείο που θα του υποδείξει η Υπηρεσία Πρασίνου.

 

Υπόγεια διάβαση

στην οδό Απόλλωνος

Κέντρο Αποκατάστασης στην οδό Απόλλωνος στη Νέα Δημητριάδα θα κατασκευάσει υπόγεια διάβαση για να συνδέει δύο κτίρια ιδιοκτησίας του. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενέκρινε χθες την πρόταση του ιδιωτικού κέντρου για τη δημιουργία υπόγειας σήραγγας κάτω από το δρόμο, η οποία θα ενώνει το κεντρικό κτίριο με το χώρο στάθμευσης.

Αρχικά, ο ιδιοκτήτης του Κέντρου είχε ζητήσει να κατασκευαστεί η σήραγγα και χρήστες να είναι μόνο οι πελάτες του, αλλά απόφαση δεν λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Χθες επανήλθε με πρόταση κατασκευής της σήραγγας, χωρίς να ανατρέπεται ο κοινόχρηστος χαρακτήρας του χώρου.

Το έργο θα έχει μήκος 2,5 μέτρων και θα κατασκευαστεί στην διασταύρωση με τον Περιφερειακό.

Βασικός στόχος του ιδιοκτήτη είναι να επικοινωνούν οι δύο μονάδες μεταξύ τους ώστε να μην χρειάζεται οι ασθενείς να διέρχονται το δρόμο.

Η υπόγεια διάβαση που θα διέρχεται του υπεδάφους της οδού Απόλλωνος, θα εξυπηρετεί και τους κατοίκους της περιοχής, όπως εκτίμησαν τα μέλη της Επιτροπής, που έδωσαν ομόφωνα τη συγκατάθεσή τους στην κατασκευή του έργου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Φρίκη στην Ταϊλάνδη: Περισσότερα από 1.000 ζώα απανθρακώθηκαν μετά από φωτιά σε αγορά

Τουλάχιστον 1.000 ζώα βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από φωτιά που ξέσπασε στην διάσημη ανοιχτή αγορά…

11 Ιουνίου 2024

Ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας για επικίνδυνο πρωτοεμφανιζόμενο εχθρό των καλλιεργειών

Ενημερωτική ημερίδα για τον επιβλαβή οργανισμό καραντίνας Spodoptera frugiperda και μέτρα αντιμετώπισής του θα πραγματοποιήσει…

11 Ιουνίου 2024

Σοκ στον Βόλο: Αυτοκτόνησε στην αυλή του σπιτιού του

Σοκ στον Βόλο σήμερα το απόγευμα από την αυτοκτονία ενός 67χρονου. Ο άτυχος άνδρας, φέρεται…

11 Ιουνίου 2024

Η Κομισιόν εξασφάλισε 665.000 δόσεις εμβολίων κατά της γρίπης των πτηνών – Για ποιους προορίζονται

Η Κομισιόν, μέσω της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης, υπέγραψε εξ ονόματος…

11 Ιουνίου 2024

Κοινωνικός Τουρισμός: Πάνω από 535.000 αιτήσεις για 900.000 voucher

Τις 535.684 έφτασαν συνολικά οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για 899.892 επιταγές του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ. Το…

11 Ιουνίου 2024

Βίντεο ντοκουμέντο: Η 11χρονη πλένει το αυτοκίνητο του δολοφόνου της λίγο πριν εξαφανιστεί

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει την 11χρονη Βασιλική να πλένει το αυτοκίνητο του ανθρώπου που…

11 Ιουνίου 2024