Photo Gallery, Αθλητισμός

Πιο κοντά στη Δ’ Εθνική ο Ρήγας, 2-0 τον Δωτιέα

 

Ένας ψυχωμένος Ρήγας Φεραίος έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κόντρα στον Δωτιέα Αγιάς και νίκησε δίκαια με 2-0 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου για τη Δ’ Εθνική. Οι Βελεστινιώτες υπερασπίστηκαν με επιτυχία την έδρα τους και βρίσκονται στην 2η προνομιούχο θέση του 6ου ομίλου. Ο Γιώργος Μιχολίτσης πέτυχε και τα δύο γκολ για τους πρωταθλητές της ΕΠΣΘ στο 20ο και στο 37ο λεπτό, ενώ στο 58’ αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη ο Ρεντζιάς τον φιλοξενουμένων.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Τεράστια σημασία είχε για τον Ρήγα Φεραίο η χθεσινή νίκη του επί του Δωτιέα Αγιάς με 2-0 στο στάδιο του Βελεστίνου. Οι «κυανόλευκοι» έμειναν μόνοι στη 2η προνομιούχο θέση του 6ου γκρουπ, ενώ έριξαν στο …καναβάτσο τον χθεσινό τους αντίπαλο που έμεινε πέντε βαθμούς πίσω τους. Παράλληλα θα πάνε την ερχόμενη Τετάρτη στο Λεοντάρι Καρδίτσας για την αναμέτηρση με την τοπική ομάδα με την ψυχολογία στα ύψη, αλλά και με πλεονέκτημα τριών βαθμών.

Η νίκη της ομάδας του Λάκη Μπακάλη ήταν απόλυτα δίκαιη. Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι που είχε γρήγορο ρυθμό ο Ρήγας εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι διαθέτει ποδοσφαιριστές με άριστη φυσική κατάσταση, που έτρεξαν πολλά χιλιόμετρα. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και στο α’ μέρος δύο από αυτές τις μετουσίωσαν σε γκολ με τον Μιχολίτση.

Στο ίδιο διάστημα καλές στιγμές είχε και ο Δωτιέας, αλλά όσο κυλούσαν τα λεπτά οι παίκτες του φάνηκε να μένουν από δυνάμεις. Όταν μάλιστα έμειναν και 10 στον αγωνιστικό χώρο, μετά την αποβολή του Ρεντζιά, τότε η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ του Ρήγα.

Ο κ. Μπακάλης επέλεξε το σύνηθες 4-3-3 με τερματοφύλακα τον Σφυρή, δεξιό οπισθοφύλακα τον Ποτόμι και αριστερό τον Σπαθή, ενώ ο Βουραζέρης με τον Γούτσιο ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στη μεσαία γραμμή ο Μπλέτσας ήταν το αμυντικό χαφ, με τους Σ. Μπακάλη και Τσιαντή να παίζουν πιο μπροστά έχοντας οργανωτικά καθήκοντα. Τέλος, στην επίθεση ο Χατζής κινούταν από δεξιά, ο Μιχολίτσης είχε τον αντίστοιχο ρόλο από τα αριστερά και ο Μπίκας τοποθετήθηκε στην κορυφή. Πάντως, κατά τη διάρκεια του ματς και οι τρεις επιθετικοί άλλαζαν συνεχώς θέσεις μεταξύ τους.

«Καθάρισε» ο Μιχολίτσης

για τους «κυανόλευκους»

Ο Ρήγας μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε ένα τρίλεπτο απώλεσε δύο ευκαιρίες. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Χατζής είδε εκτός εστίας τον Γιολδάση και προσπάθησε να τον αιφνιδιάσει από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 3’ ο Χατζής τροφοδότησε τον Μπίκα που μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και σούταρε για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Δωτιέα.

Στο 11’ από μπαλιά του Σπαθή, ο Χατζής έγινε κάτοχος της μπάλας και επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, χωρίς να βρει στόχο. Στο 14’ σημειώθηκε η πρώτη καλή επιθετική ενέργεια για τον Δωτιέα όταν ο Ρέψης έκανε το σουτ και ανάγκασε τον Σφυρή να διώξει σε κόρνερ με το πόδι.

Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 20’, όταν ο Τσιαντής με μακρινή μπαλιά έβγαλε τον Μιχολίτση τετ α τετ με τον Γιολδάση. Ο νεαρός επιθετικός του Ρήγα δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, αφού με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να «απαντήσουν» αμέσως, μια και στο 22’ ο Ρέψης έκανε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ και ανάγκασε τον Σφυρή σε θεαματική απόκρουση.

Στο 37’ σημειώθηκε το 2-0. Ο Σπαθής εκτέλεσε απ’ ευθείας ένα φάουλ και υποχρέωσε τον Γιολδάση σε δύσκολη απόκρουση. Όμως η μπάλα δεν απομακρύνθηκε. Ο Μιχολίτσης, που καιροφυλακτούσε, πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Στο 41’ ο Χατζής βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και ήταν έτοιμος για το 3-0, αλλά την τελευταία στιγμή τον ανέκοψε ο Ρεντζιάς.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο επιθετικές ενέργειες των φιλοξενουμένων, χωρίς καμία να μπορεί να χαρακτηριστεί ως κλασική ευκαιρία. Στο 43’ ο Μαλάτος εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ άστοχα, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τζιόλας έκανε ένα μακρινό σουτ που δεν είχε τύχη, αφού η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ.

Εύκολα κράτησε

το προβάδισμα ο Ρήγας

Στην επανάληψη ο Ρήγας κράτησε εύκολα το υπέρ του 2-0. Ο Δωτιέας ήθελε να παίξει επιθετικά και στο 53’ ο Τζιόλας επιχείρησε το συρτό σουτ, που μπλόκαρε ο σωστά τοποθετημένος Σφυρής.

Πέντε λεπτά αργότερα τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους που απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Τσιαντής τροφοδότησε τον Μπίκα, που ανατράπηκε από τον Ρεντζιά λίγο έξω από την περιοχή. Ο παίκτης του Ρήγα ήταν σε προφανή θέση για γκολ, αφού έβγαινε στο τετ α τετ με τον Γιολδάση. Έτσι, ο Αθηναίος διαιτητής κ. Σφακιανάκης δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγάλει από την τσέπη την κόκκινη κάρτα και να τη δείξει στον αμυντικό του Δωτιέα.

Από κει και πέρα ο Ρήγας μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ. Στο 60’ ο Χατζής έκανε το δυνατό σουτ που εξουδετέρωσε ο Γιολδάσης, ενώ στο 69’ Ρηγίνος, Μιχολίτσης και Τσιαντής συνδιάστηκαν όμορφα και ο τελευταίος σούταρε για να αποκρούσει ο γκολκήπερ του Δωτιέα. Στη συνέχεια της φάσης ο Μπίκας σκόραρε με κεφαλιά, αλλά συνελήφθη σε θέση οφσάιντ και το γκολ σωστά δεν μέτρησε.

Οι φιλοξενούμενοι μόνο με στημένες φάσεις μπορούσαν να απειλήσουν, αφού πλέον είχαν αρχίσει να τους εγκαταλείπουν οι δυνάμεις τους. Στο 71’ κέρδισαν ένα φάουλ, αλλά ο Τζιόλας σούταρε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα θα μπορούσαν να μείνουν με δύο παίκτες λιγότερους στο ματς, αλλά ο κ. Σφακιανάκης χαρίστηκε στον Τσακάλι, που ήταν ήδη «κιτρινισμένος» και μάρκαρε αντιαθλητικά τον Τσιαντή.

Στη συνέχεια ακολούθησαν τρεις καλές φάσεις για τον Ρήγα με πρωταγωνιστή τον Μπίκα. Στο 74’, δέχθηκε τη μπάλα από γύρισμα του Μιχολίτση και πλάσαρε άουτ, στο 83’ μπήκε στην περιοχή και απέφυγε έναν αντίπαλο πριν πλασάρει πάλι άουτ, ενώ στο 84’ την ίδια κατάληξη είχε η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που επιχείρησε.

Πάντως, στο 90’ οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να πετύχουν το γκολ της τιμής, όταν από λάθος στην άμυνα του Ρήγα ο Ρέψης βρέθηκε σε θέση βολής. Ωστόσο, σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σφυρή.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Σφακιανάκης, με βοηθούς τους κ.κ. Ταρανά και Αθανασόπουλο. Εκτός της κόκκινης στον Ρεντζιά, ο Αθηναίος ρέφερι έδειξε κίτρινη στους Σπαθή, Ποτόμι, Τσιαντή και Γουτούλη του Ρήγα, καθώς και στους Βερβέρη, Τσακάλι, Ρέψη και Μαλάκο του Δωτιέα. 

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Σφυρής, Ποτόμι (63’ Γουτούλης), Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσιος, Σ. Μπακάλης, Χατζής (66’ Ρηγίνος), Μπλέτσας, Τσιαντής, Μπίκας, Μιχολίτσης (81’ Τριχόπουλος).

ΔΩΤΙΕΑΣ: Γιολδάσης, Βερβέρης (61’ Καλόγηρος), Τσακάλι, Αθανασίου, Ρεντζιάς, Βαΐτσης (79’ Παντελιάδης), Γεωργούλας, Τζιόλας, Μαλάκος (61’ Μπάγκας), Μάντζας, Ρέψης. 

Ο Αχιλλέας συνέτριψε

με 6-1 το Λεοντάρι

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας έκανε περίπατο απέναντι στην Α.Ε. Λεονταρίου, την οποία συνέτριψε με 6-1. Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη ημέρα τον έμπειρο Αποστόλη Στύλο που πέτυχε τέσσερα γκολ, όλα στο α’ μέρος (10’, 34’, 37’, 39’).

Στην επανάληψη ο Κομουρτζής έκανε το 5-0 (60’), ο Αναγνωστόπουλος μείωσε σε 5-1 (74’) και ο Μπαγγέας διαμόρφωσε το τελικό 6-1 (86’). Στο 85’ αποβλήθηκε ο Τριανταφύλλου των φιλοξενουμένων, που φυσικά δεν θα παίξει την Τετάρτη κόντρα στον Ρήγα Φεραίο.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Κουδουνάς, Βαρβαρέζος, Καπασακαλίδης, Μπαλαμπάνης, Ευθυμιάδης, Κεσίδης, Σέου, Κόλα, Κομουρτζής (70’ Μπαγγέας), Κλιάνης, Στύλος.

Α.Ε. ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ: Σκούρας, Τριανταφύλλου, Παρθένης. Καλιακούδας, Μαχαιράς, Αρσενίδης, Παπαγγέλου, Κατσαρός, Αναγνωστόπουλος, Χαρβαλιάς, Τσιώλης.

 

Η βαθμολογία

1. Αχιλλέας Ν. 7-1 7

2. Ρήγας Φεραίος 4-1 6

3. Α.Ε. Λεονταρίου 2-8 3

4. Δωτιέας Αγιάς  0-3 1

Η επόμενη αγωνιστική

(Τετάρτη 30/5)

Λεοντάρι-Ρήγας

Αχιλλέας-Δωτιέας

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το