Αθλητισμός

Πικρή ισοπαλία 1-1 για τη Νίκη με Πιερικό

 

Σαν ένα …ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό. Η Νίκη έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά τελικά έμεινε στο 1-1 με τον αδύναμο Πιερικό πικραίνοντας τους φιλάθλους που έδωσαν βροντερό «παρών». Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στη μοναδική τους φάση στο παιχνίδι με τον Μανίκα (10’) και η βολιώτικη ομάδα ισοφάρισε στο 48’ με τον Χάρη Παππά.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Φωτό: ΠΑΝ. ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ

 

Το ντεμπούτο του Γιώργου Χατζάρα δεν έφερε την …άνοιξη στη Νίκη, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 μ’ έναν «λίγο» Πιερικό. Οι «κυανόλευκοι» βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ και στη συνέχεια έπαιξαν …μονότερμα την ομάδα της Κατερίνης, που δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αμύνεται και να χρονοτριβεί με συνεχείς καθυστερήσεις. Τελικά το βολιώτικο συγκρότημα το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει στο 48’ με τον Παππά, αφού σπατάλησε τεράστιες ευκαιρίες.

 

Τα πλάνα

των προπονητών

Ο Γιώργος Χατζάρας ακολούθησε το ίδιο σύστημα με τον προκάτοχό του, δηλαδή το 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Βούρας έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ψιάνο, Σαμαρά, Βέρτζο και Κοντοδήμο. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Χατζής, Πουρτουλίδης (στον άξονα), από τις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Σκούφαλης (δεξιά) και Χατζής (αριστερά), ενώ ο Κυριάκος αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο με τον Λαλίν.

Στον αντίποδα με αρκετά συντηρητικό σχήμα ξεκίνησε ο Πιερικός με τον Γιώργο Φοιρό να επιλέγει σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (5-4-1). Πιο αναλυτικά ο Βασιλειάδης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, οι Νίκου και Μπελόσεβιτς κάλυπταν όλη τη δεξιά και αριστερή πλευρά αντίστοιχα, με στόπερ τους Ιορδανίδη και Γιαζιτζόγλου και τον Ντόικιτς σε ρόλο λίμπερο. Στο χώρο του κέντρου έπαιξαν οι Αποστολίδης, Παπατόλιος (αμυντικοί χαφ), Καθάριος (δεξιά) και Νίκου (αριστερά), με τον Μανίκα να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

 

Αιφνιδιασμός και

χαμένες ευκαιρίες

Με το «καλημέρα» η Νίκη ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Πιερικό να δείχνει καθαρά τις προθέσεις του μένοντας ταμπουρωμένος στα καρέ του. Στο 4’ Συμεωνίδης και Ντόικιτς μπερδεύτηκαν προ του Λαλίν με τον πρώτο να παραχωρεί όπως-όπως κόρνερ. Στο 6’ ο Σκούφαλης έπιασε εναέριο βολέ, το οποίο σταμάτησε στο κεφάλι του Ντόικιτς που βρισκόταν στη μικρή περιοχή, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Παππάς γύρισε την μπάλα, ο Συμεωνίδης απέτυχε να διώξει και η μπάλα έφτασε στον Σκούφαλη, ο οποίος σούταρε άτσαλα μπροστά σχεδόν σε ανυπεράσπιστη εστία (ο τερματοφύλακας ήταν εξουδετερωμένος). Η μπάλα πέρασε παράλληλα στην εστία φτάνοντας αριστερά στον Παππά, που επίσης σούταρε άσχημα, με συνέπεια να απομακρύνουν τον κίνδυνο οι αμυνόμενοι.

Κι ενώ η Νίκη πίεζε, ο Πιερικός στην πρώτη φορά που πέρασε το κέντρο βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ήταν το 10ο λεπτό, όταν μετά από αδράνεια της «κυανόλευκης» άμυνας ο Μανίκας βρέθηκε μόνος απέναντι στον Βούρα, τον οποίο «κεραυνοβόλησε» παγώνοντας το Πανθεσσαλικό (0-1).

Το «σοκ» ήταν ισχυρό και οι φίλαθλοι με τις ιαχές τους προσπάθησαν να εμψυχώσουν τους παίκτες του Γιώργου Χατζάρα, οι οποίοι άρχισαν το …σφυροκόπημα.

Στο 16’ ο Παππάς έβγαλε κάθετη πάσα για τον Λαλίν, ο οποίος αντί να σουτάρει έκανε παράλληλη σέντρα χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ο δεύτερος έπιασε κεφαλιά μόλις άουτ στο 17’. Στο 18’ οι γηπεδούχοι σκόραραν, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ. Μετά από κόρνερ του Κυριάκου, ο Βασιλειάδης πιεζόμενος από τον Χατζή απέκρουσε προσωρινά με γροθιές. Η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε προς τα αριστερά, όπου ο Βέρτζος επιχείρησε ανάποδο «ψαλίδι». Ο Χατζής πίεσε πάλι τον τερματοφύλακα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ωστόσο ο μέσος της Νίκης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον α’ βοηθό κ. Αθανασόπουλο και το γκολ ακυρώθηκε.

Η πίεση αυξανόταν με την πάροδο του χρόνου, αλλά το γκολ δεν ερχόταν για τη Νίκη. Ψηλοκρεμαστή σέντρα-σουτ του Σκούφαλη κατέληξε στο πάνω μέρος των δικτύων (άουτ), στο 22’ ατομική προσπάθεια και δεξί σουτ από τον Παππά έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι, ενώ βολέ του Ψιάνου στο 23’ πέρασε ελάχιστα πάνω από τη δεξιά συμβολή των δοκών.

Οι «κυανόλευκοι» έπαιζαν «σαν τη γάτα με το ποντίκι» τους Κατερινιώτες, δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για γκολ, αλλά τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Στο 29’ φάουλ του Κυριάκου πέρασε πάνω από το γκολπόστ, ενώ παρόμοια κατάληξη είχε και κεφαλιά του Σκούφαλη (31’).

Δύο τεράστιες ευκαιρίες έχασε η Νίκη στο δίλεπτο 35’-36’. Ο Σκούφαλης έκανε εντυπωσιακή προσποίηση και πρόσφερε …μισό γκολ στον Πουρτουλίδη, ο οποίος αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε μόλις άουτ. Στην επόμενη φάση ο Σκούφαλης μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά και παρ’ ότι ανενόχλητος σούταρε στα …ύψη.

Στο 38’ σουτ του Ψιάνου κόντραρε στον Γιαζιτζόγλου και κατέληξε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Κυριάκος. Ο Λαλίν μόνος από τη μικρή περιοχή έκανε προβολή, όμως η μπάλα αναπήδησε στο έδαφος και πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε πάλι στη Νίκη. Στο 44’ ο Κυριάκος πλαγιοκόπησε την οπισθοφυλακή του Πιερικού από τα δεξιά, αλλά ο Λαλίν για λίγο δεν πρόλαβε να σκοράρει.

Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 0-1 υπέρ του Πιερικού. Το οξύμωρο σ’ αυτό το διάστημα είναι ότι η βολιώτικη ομάδα είχε 12 πολύ καλές ευκαιρίες έναντι μόλις μιας των Κατερινιωτών, η οποία όμως ήταν η μοναδική που βρήκε τον στόχο.

 

Ισοφάρισε ο Παππάς,

αλλά δεν ήρθε

το δεύτερο γκολ

Ο Γιώργος Χατζάρας έκανε την πρώτη του αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ρίχνοντας στη «μάχη» τον Τζιώρα αντί του Σκούφαλη. Ο νεοεισελθών τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης δίπλα στον Λαλίν.

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο, δηλαδή με τη Νίκη να «βομβαρδίζει» τον αντίπαλο. Έτσι στο 46’ ο Λαλίν σέντραρε και ο Τζιώρας στην πρώτη του επαφή με την μπάλα παραλίγο να χριστεί σκόρερ, με τον Βασιλειάδη να μπλοκάρει την κεφαλιά του 24χρονου στράικερ. Στο επόμενο λεπτό βολέ του Κυριάκου πέρασε πάνω από το γκολπόστ.

Το γκολ «ψηνόταν» και τελικά ήρθε για τη Νίκη στο 48’. Ο Πουρτουλίδης με υπέροχη μπαλιά έβγαλε τον Παππά τετ-α-τετ με τον Βασιλειάδη. Ο βραχύσωμος εξτρέμ πρόλαβε την έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα και με ψηλοκρεμαστό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Οι εξέδρες του Πανθεσσαλικού πήραν «φωτιά» με τους οπαδούς να ενθαρρύνουν τους παίκτες του Γιώργου Χατζάρα να βάλουν και δεύτερο γκολ. Αυτό λίγο έλειψε να έρθει στο 54’, όταν μετά από φάουλ του Κοντοδήμου ο Χατζής έπιασε κεφαλιά που έφυγε λίγο πάνω από την εστία.

Ο Πιερικός θέλησε να κάμψει τον γρήγορο ρυθμό της Νίκης και με κάθε τρόπο επιχειρούσε να «παγώσει» το παιχνίδι. Για ένα μικρό διάστημα τα κατάφερε, αλλά στο 61’ οι «κυανόλευκοι» έφτασαν πάλι κοντά στο γκολ. Ο Ψιάνος πραγματοποίησε σέντρα προς τον Λαλίν κι εκείνος έπιασε θεαματικό «γυριστό», το οποίο σταμάτησε στην πλάτη του Νίκου και κατέληξε κόρνερ.

Το συγκρότημα της Κατερίνης πέρασε για …δεύτερη και τρίτη φορά τη γραμμή του κέντρου στο 58’ και στο 64’ αλλά και τις δύο φορές δεν ανησύχησε τον Βούρα, αφού οι προσπάθειες των Καθάριου και Μανίκα έφυγαν ψηλά άουτ.

Νέα καλή στιγμή για τη Νίκη στο 68’. Ο Κοντοδήμος πέρασε κάθετη πάσα στον Κυριάκο, που σούταρε, αλλά την ύστατη ώρα έβαλε την κόντρα ο Νίκου και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Αμέσως μετά ο Γιώργος Χατζάρας άλλαξε πρόσωπα στην αριστερή πλευρά, με τον Τάντιτς να αντικαθιστά τον σκόρερ Παππά. Στο 75’ κεφαλιά του Σαμαρά δεν δυσκόλεψε τον Βασιλειάδη, ενώ στο 76’ το ματς διακόπηκε για λίγο. Ο Νίκου έπεσε πάνω στον Τάντιτς επειδή δεν σταμάτησε όταν ο Παπατόλιος βρισκόταν στο έδαφος. Ήταν ολοφάνερο ότι ο παίκτης του Πιερικού προσποιήθηκε τραυματισμό, αφού μετά την αψιμαχία σηκώθηκε σαν να είχε …ελατήρια και διαμαρτυρόταν γιατί δεν διεκόπη το παιχνίδι. Για όλη αυτή τη φασαρία ο κ. Κοσικίδης περιορίστηκε σε μια κίτρινη στον Μανίκα, ενώ ο Νίκου, που έπραξε κάτι χειρότερο από αυτό που υποτίθεται έκανε ο Φλίγκος με τον Ηρακλή Ψαχνών, έμεινε ατιμώρητος.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για το νικητήριο γκολ, αλλά δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να τελειώσουν σωστά τις φάσεις. Πάντως στο 80’ ο Βασιλειάδης ενήργησε σωτήρια για την ομάδα του, όταν απογειώθηκε στο δεξί του «παραθυράκι» και απέκρουσε εκτέλεση φάουλ του Λαλίν.

Στο 87’ βολίδα του νεοεισελθόντα Ουέλινγκτον έφυγε ψηλά άουτ, στο 88’ ο Κυριάκος γύρισε συρτά την μπάλα και ο Χατζής απέτυχε να σκοράρει από κοντά, με τον Καραγκούνη να διώχνει σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Τάντιτς, αλλά το απευθείας σουτ που έπιασε ο Λαλίν κόντραρε σε αμυνόμενο. Επίσης στο 92’ κεφαλιά του Λαλίν μπλόκαρε ο Βασιλειάδης.

Από την πλευρά του ο «λίγος» Πιερικός το μόνο άξιο αναφοράς που έκανε -εκτός το γκολ- ήταν μια αντεπίθεση με τον Σεχολάρι στο 89’, όταν έκλεψε την μπάλα από τον Ψιάνο, αλλά το μακρινό σουτ που επιχείρησε ήταν απελπιστικά άστοχο. Έτσι το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 1-1 με τον κόσμο να φεύγει πικραμένος από το γήπεδο..

 

Νίκη-Πιερικός 1-1

 

12. Βούρας

6. Ψιάνος

18. Κοντοδήμος

5. Βέρτζος

55. Σαμαράς

85. Χατζής

23. Πουρτουλίδης

(10. Ουέλινγκτον 83’)

20. Σκούφαλης

(66. Τζιώρας 46’)

17. Παππάς

(1. Τάντιτς 68’)

7. Κυριάκος

9. Λαλίν

 

1. Βασιλειάδης

74. Νίκου

22. Μπελόσεβιτς

20. Γιαζιτζόγλου

33. Ιορδανίδης

6. Ντόικιτς

5. Αποστολίδης

15. Παπατόλιος

(8. Ίτσιος 93’)

7. Καθάριος

(14. Καραγκούνης 82’)

70. Πολίτης

57. Μανίκας

(11. Σεχολάρι 85’)

 

Σκόρερ: 48’ Παππάς – 10’ Μανίκας

Κίτρινες: Τάντιτς – Βασιλειάδης, Παπατόλιος, Μανίκας, Γιαζιτζόγλου.

Διαιτητής: Κοσικίδης (Αθηνών)

Βοηθοί: Αθανασόπουλος, Κουτσογιάννος (Αθηνών)

.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το