Photo Gallery, Αθλητισμός

Πιθανόν και νωρίτερα η απόφαση

Στον Ολυμπιακό Β. εντείνουν την προσπάθεια για τη δικαίωσή τους από την ΕΠΟ

Όλοι στον Ολυμπιακό Β. βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Χθες διέρρευσε η πληροφορία, πως η απόφαση είναι πιθανόν να εκδοθεί νωρίτερα από την ερχόμενη Πέμπτη. Φυσικά, ο δρόμος για τη δικαίωση δεν είναι ορθάνοιχτος. Υπάρχουν εμπόδια και γι’ αυτό και κανείς στον Ολυμπιακό δεν εφησυχάζει. Άπαντες είναι έτοιμοι να εντείνουν τις προσπάθειές τους μέχρι να αθωωθεί η ΠΑΕ του Βόλου. 

 

 

Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου τιμά το ελληνικό ποδόσφαιρο στα ευρωπαϊκά γήπεδα και ήδη έχει προσφέρει 10 βαθμούς στη χώρα μας με μία νίκη και μία ισοπαλία επί της σερβικής Ραντ (1-0, 1-1) και δύο νίκες (3-0, 3-0) επί της Ντιφερντάνζ από το Λουξεμβούργο, εξακολουθεί να μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού από την ελληνική αθλητική δικαιοσύνη. Έτσι και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν μπορούν να χαρούν τις μεγάλες επιτυχίες που έχει πετύχει η ομάδα μια και αγωνιούν για το μέλλον της. Βέβαια, στην ακροαματική διαδικασία της περασμένης Τετάρτης αποδείχθηκε και στον πλέον άσχετο περί της νομικής επιστήμης, ότι οι κατηγορίες σε βάρος της βολιώτικης ΠΑΕ δεν ευσταθούν, αφού ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας κ. Αλέξης Κούγιας δεν μπόρεσε να αποδείξει τα λεγόμενά του. Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ότι είναι θύματα μίας επιλεκτικής κάθαρσης και ότι κινδυνεύουν να καταδικαστούν χωρίς στοιχεία, όπως έγινε στο Πρωτοβάθμιο Όργανο της Σούπερ Λιγκ, που ελαφρά τη καρδία τους υποβίβασε στη Β’ Εθνική.

Οι πιέσεις προς τους δικαστές είναι πολλές, ενώ στον Ολυμπιακό δεν ξεχνούν ότι σε ομιλία του στη βουλή ο υπουργός αθλητισμού κ. Παύλος Γερουλάνος είχε ουσιαστικά προειδοποιήσει την ΕΠΟ ότι θα της «κόψει» την κρατική επιχορήγηση αν δεν κάνει «κάθαρση» στο ποδόσφαιρο. Ο υπουργός ζήτησε τιμωρίες και ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Πιλάβιος είναι έτοιμος να προσφέρει ως …θυσία δύο ομάδες της περιφέρειας (Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα), σύμφωνα με τους φόβους των «ερυθρολεύκων».

Αυτός είναι και ο λόγος που η ΠΑΕ του Βόλου ζήτησε τη συνδρομή των πολιτικών αρχών της Μαγνησίας μετά την άδικη πρωτόδικη απόφαση. Πράγματι, τέσσερις εκ των πέντε βουλευτών του νομού, οι κ.κ. Ζήση, Καρτάλης, Νάκος και Μαρκάκης, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Σκοτινιώτης και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Ολυμπιακού, ενώ στον αγώνα στρατεύτηκαν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαγνησίας.

Όλοι οι παραπάνω ανέλαβαν να προωθήσουν της θέσεις του Ολυμπιακού στα κέντρα αποφάσεων στην Αθήνα και να εξηγήσουν πόσο άδικο είναι να «πληρώσει» η ομάδα για όλα τα …σπασμένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό είχε συμβεί το 2003 όταν έπεσε στη Δ’ Εθνική λόγω χρεών (μαζί με τους Παναιγιάλειο και Αθηναϊκό) στο πλαίσιο μίας άλλης «κάθαρσης» που τελείωσε σε εκείνο το σημείο μια και λίγο αργότερα ουσιαστικά χαρίστηκαν τα χρέη των μεγάλων ΠΑΕ, ενώ άλλες τη γλίτωσαν αλλάζοντας ελαφρώς το όνομά τους (π.χ. ΑΕΛ 1964, Νέος Πανιώνιος κλπ).

Στον Ολυμπιακό κανείς δεν εφησυχάζει και ιδιαίτερα από τη στιγμή που ξεκίνησε και η πλευρά της ΑΕΛ να πιέζει προς δικό της όφελος. Οι Λαρισαίοι επιθυμούν τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού για να παραμείνει η δική τους ομάδα στην κατηγορία, σύμφωνα με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ και κατά παράβαση του ΚΑΠ, που λέει ρητά ότι ομάδα που υποβιβάζεται αντικαθίσταται από ομάδα της κατώτερης κατηγορίας.

Η ιστορία του γηπέδου «AEL FC Arena», όπου οι «βυσσινί» ζητούν χρήματα από το κράτος φαίνεται πως αποτελεί ένα μέτρο πίεσης προς την κυβέρνηση, ενώ την Κυριακή ο σύνδεσμος φιλάθλων της ΑΕΛ «Monsters» εξέδωσε μία απαράδεκτη ανακοίνωση με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, τον βουλευτών Μαγνησίας και του Δημάρχου Βόλου, μόνο και μόνο γιατί επισκέφτηκαν τον κ. Γερουλάνο την περασμένη εβδομάδα. Χθες, ακολούθησε και νέα ανακοίνωσή τους, που καλούσε τους πολιτικούς της Λάρισας να πάρουν θέση και να ενεργοποιηθούν για να παραμείνει η ΑΕΛ στη Σούπερ Λιγκ.

Το όλο θέμα ίσως τελικά ξεκαθαρίσει με την επέμβαση της ΟΥΕΦΑ, αφού ο ειδικός επιθεωρητής της που θα εξετάσει την υπόθεση είναι σίγουρο πως θα θέλει να βασιστεί σε στοιχεία και όχι ενδείξεις ή φημολογίες

 

Είδε Παρί ο Γκράθια

Επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού με τον τεχνικό Χάβι Γκράθια να «τρίβει τα χέρια» από ικανοποίηση. Και αυτό, τόσο γιατί έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς και ο προερχόμενος από τραυματισμό Ουμπίντες γυμνάστηκε χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις, όσο και για την όρεξη που έδειξαν στις ασκήσεις που τους επέβαλε. Από τις προπονήσεις, στο μεταξύ, απέχουν οι Γιάννης Ζαραδούκας, Παύλος Μητρόπουλος και Αντρέ Σκέμπρι, που έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες. Οι διπλές προπονήσεις για τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου θα συνεχιστούν έως και την Τετάρτη (10/8), ενώ την Πέμπτη (11/8) έχει προγραμματιστεί το φιλικό με τον Τύρναβο στο ΕΑΚ Βόλου. Το τεστ αυτό θα είναι χρήσιμο για τον κ. Γκράθια μια και θέλει όλοι οι παίκτες του να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα κάνει και ορισμένα πειράματα σε πρόσωπα και συστήματα.

Φυσικά ο Ισπανός τεχνικός δεν έχασε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το βράδυ του Σαββάτου από την τηλεόραση τον αγώνα της επόμενης αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ, δηλαδή της Παρί Σεν Ζερμέν. Μάλιστα οι Παριζιάνοι έπεσαν θύματα έκπληξης στην πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος χάνοντας εντός έδρας από τη Λοριάν με 1-0. Ο κ. Γκράθια εντόπισε κάποιες αδυναμίες της Παρί, αλλά γνωρίζει πολύ καλά πως δύσκολα θα δείξει και κόντρα στον Ολυμπιακό το ίδιο κακό πρόσωπο. Πρόκειται για μία ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες που αποτελεί το φαβορί για την πρόκριση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα τα δώσουν όλα για να εξαντλήσουν τις δικές τους πιθανότητες για να βρεθούν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το