Photo Gallery, Αθλητισμός

Πιέζει την ΕΠΟ ο Ολυμπιακός Β.

 

Με κάθε τρόπο προσπαθεί να πιέσει την ΕΠΟ ο Ολυμπιακός Βόλου εν όψει της εκδίκασης της προσφυγής του στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο που θα συζητηθεί την Τρίτη. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με παράγοντες της Ομοσπονδίας και γενικότερα με ανθρώπους του ποδοσφαίρου, ενώ και οι πολιτικοί της Μαγνησίας δραστηριοποιήθηκαν και προσπαθούν πλέον να βοηθήσουν με διάφορες παρεμβάσεις και επιστολές είτε στην ΕΠΟ, είτε στη ΦΙΦΑ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Τα σπουδαία για τον Ολυμπιακό Βόλου θα είναι την ερχόμενη Τρίτη όπου θα συζητηθεί στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή των «ερυθρολεύκων» κατά της ίδιας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που δεν εφάρμοσε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να λάβει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών.

Ως γνωστόν οι «ερυθρόλευκοι» δεν παίζουν πουθενά όχι με απόφαση αρμόδιου αθλητικού δικαστηρίου, αλλά επειδή δεν πήραν το πιστοποιητικό συμμετοχής από μία κρατική επιτροπή, όπως είναι η περιβόητη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω επιτροπή ακόμη δεν έχει εκδώσει το σκεπτικό της απόφασή της, κάτι που φυσικά γεννά εύλογα ερωτηματικά.

Ωστόσο, μετά την ψήφιση από τη βουλή της τροπολογίας που αναφέρει ότι οι ποινές θα επιβάλλονται από την ΕΠΟ και όχι την Ε.Ε.Α. το …μπαλάκι όσον αφορά την υπόθεση του Ολυμπιακού επιστρέφει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, δηλαδή στον Σοφοκλή Πιλάβιο και τους συνεργάτες του.

Βέβαια, όσο παραμένει στη θέση του ο υπουργός πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος ο Ολυμπιακός θα έχει έναν ισχυρό αντίπαλο στην προσπάθειά του να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ. Γι’ αυτό και όλοι στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο κινητοποιούνται προκειμένου να υπάρξει δίκαιη απόφαση από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο που θα αποκαθιστά τον ιστορικό σύλλογο του Βόλου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης και τα μέλη της διοίκησης έχουν συνεχείς επαφές τόσο με αξιωματούχους της Ομοσπονδίας, όσο γενικότερα με παράγοντες του ποδοσφαίρου και προσπαθούν να τους εξηγήσουν τις θέσεις του Ολυμπιακού, ο οποίος αφανίστηκε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη αποτελώντας το εξιλαστήριο θύμα στο βωμό μία δήθεν κάθαρσης που επιχείρησε η ηγεσία του υπουργείου πολιτισμού. Από την πλευρά του και το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ετοιμάζεται για τη «μάχη» στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο έχοντας ατράνταχτα επιχειρήματα για να αποδείξει το δίκιο των Βολιωτών.

Επίσης της τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα μετά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου φαίνεται να δραστηριοποιούνται και οι πολιτικοί φορείς της Μαγνησίας με παρεμβάσεις και επιστολές σε υπουργείο πολιτισμού, ΕΠΟ και ΦΙΦΑ.

Βέβαια πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές και είναι λογικό ο κόσμος του Ολυμπιακού να παραμένει επιφυλακτικός στις κινήσεις των πολιτικών, αφού έχει «χορτάσει» από υποσχέσεις. Οι φίλαθλοι δεν θέλουν πλέον μεγάλα λόγια αλλά πράξεις. Επιθυμούν διακαώς να ξαναδούν τον Ολυμπιακό μέσα στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ και δεν συμβιβάζονται με τίποτε λιγότερο.

Γι’ αυτό και εκείνο που περιμένουν από τους πολιτικούς της περιοχής είναι να φροντίσουν με τον τρόπο τους ώστε να δικαιωθεί η ομάδα και αυτό φυσικά να γίνει πριν από τις εκλογές.

Πάντως, για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός (και κατ’ επέκταση και η Καβάλα) στη Σούπερ Λιγκ θα πρέπει η ΕΠΟ να βρει την κατάλληλη φόρμουλα που δεν είναι άλλη από την αύξηση των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας από 16 σε 18. Όμως αν υπάρχει πολιτική βούληση για τη δικαίωση των Βολιωτών τότε αυτό θα είναι απλό θέμα.

Τέλος, στον Ολυμπιακό εξακολουθούν πάντα να περιμένουν βοήθεια από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ. Οι νομικοί του Ολυμπιακού εξακολουθούν να αποστέλλουν στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ομοσπονδία τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση και που αποδεικνύουν την κατάργηση του αυτοδιοίκητου στην περίπτωση της βολιώτικης ομάδας. Αυτό να θυμίσουμε ότι είναι ένα θέμα που εξετάζει και ο Πειθαρχικός Επιθεωρητής της ΟΥΕΦΑ, ο Ελβετός Ζαν Σαμουέλ Λεμπά. Το πόρισμά του αναμένεται να είναι έτοιμο τον επόμενο μήνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το