Photo Gallery, Τοπικά

Πετράκος-Μεσσήνης υποψήφιοι για τη θέση πρύτανη στο Π.Θ.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με την προθεσμία να εκπνέει

Δύο είναι μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με την προθεσμία να εκπνέει την παραμονή Χριστουγέννων, την ερχόμενη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, ενώ οι εκλογές πιθανότατα θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο.

Μέχρι στιγμής τα δύο μέλη ΔΕΠ που έχουν καταθέσει υποψηφιότητα, είναι ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής και καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας κ. Γιάννης Μεσσήνης και ο πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, πολεοδομίας, περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πετράκος.

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει την παραμονή Χριστουγέννων. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν και καθηγητές εκτός Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, χωρίς, όμως μέχρι στιγμής να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον, σε αντίθεση δηλαδή με ό,τι συνέβη για τις θέσεις στο Συμβούλιο Διοίκησης.

Το Συμβούλιο Διοίκησης, μόλις λήξει η προθεσμία, θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες και θα επιλέξει τις καλύτερες τρεις, αν βέβαια οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τρεις. Πάντως η εκλογή του πρύτανη θα γίνει από τα μέλη ΔΕΠ, ενώ προβλέπεται και ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Παράλληλα η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να θέσει τη βάση με το βαθμό δέκα για την εισαγωγή υποψηφίων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς το Υπουργείο μπορεί να θέσει ως κριτήριο για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων και το στοιχείο της μείωσης των εισακτέων σε ένα Τμήμα, αν εφαρμοστεί η βάση με το δέκα.

Προχθεσινό δημοσίευμα ανέφερε τα 104 τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ που εμφανίζονταν να έχουν πολύ λίγους υποψηφίους, αν θεσπιστεί και πάλι η βάση του δέκα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με συγχώνευση. Κανένα Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν βρίσκεται σε αυτή τη λίστα.

Παράλληλα ένα ευχάριστο νέο για το Πανεπιστήμιο ήταν πως εστάλη τελικά και η τελευταία δόση του φετινού προϋπολογισμού. Όπως τόνισε ο αντιπρύτανης κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης «το Πανεπιστήμιο έλαβε συνολικά για το 2012 γύρω στα 6.300.000 ευρώ. Μάλιστα, ενώ η φετινή χρονιά, είναι η πιο δύσκολη για τη χώρα, το τοπικό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα μπόρεσε και έλαβε περισσότερα χρήματα από πέρυσι. Στόχος μας είναι να καλύψουμε όσον το δυνατόν περισσότερες υποχρεώσεις προς τρίτους».

Το Πανεπιστήμιο υπέγραψε σύμβαση με τον αρμόδιο εργολάβο για τη σίτιση των φοιτητών που αφορά στα επόμενα δύο χρόνια.

Στο μεταξύ το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα «Οι διαρκείς εξελίξεις στην επιστήμη της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών και οι προκλήσεις που θέτουν για ένα σύγχρονο Πρόγραμμα Σπουδών και Έρευνας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του παραλιακού πανεπιστημιακού συγκροτήματος.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το