Photo Gallery, Τοπικά

Περιφερειακή Αγορά: Αντιδρούν Δήμος Βόλου-Περιφέρεια στο «τελεσίγραφο» του Επιμελητηρίου

«Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα» απαντούν Περιφέρεια και Δήμος στο Επιμελητήριο

 

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου λήγει το τελεσίγραφο που έχει δώσει το Επιμελητήριο ως μεγαλομέτοχος της εταιρείας «Ιάσων», σε Δήμο Βόλου, Περιφέρεια Θεσσαλίας και ΕΑΣ για το θέμα της Περιφερειακής Αγοράς.

Την Παρασκευή, θα κατατεθεί αίτηση διάλυσης της εταιρείας κάτω από το βάρος των αντιδράσεων των μετόχων – τοπικών φορέων, που δεν επιθυμούν να μοιραστούν τα «ιμάτια» μιας δημόσιας περιουσίας 48 στρεμμάτων, την οποία, σύμφωνα με το καταστατικό παραχώρησης, το Επιμελητήριο δεν έχει δικαίωμα να «τεμαχίσει». Εάν το Επιμελητήριο αποφασίσει να προχωρήσει σε μια τέτοιου είδους κίνηση, θα προχωρήσει δικαστικά εναντίον του ο Δήμος Βόλου και η Περιφέρεια, ενώ ρόλο «διαμεσολαβητή» για να μη χαθεί η έκταση και η ευκαιρία εκμετάλλευσής της, έχει αναλάβει ο πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Νικήτας Πρίντζος.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός και ο Δήμαρχος Βόλου κ. Σκοτινιώτης μετά την κοινοποίηση του «τελεσιγράφου» του προέδρου του Επιμελητηρίου, με επιστολή τους,  του θυμίζουν πως και ο ίδιος συμφώνησε μαζί τους για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας σε σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τον κατηγορούν ότι υπαναχώρησε των θέσεών του και δηλώνουν πως δεν δέχονται «τελεσίγραφα».

Η επιστολή τους συνοδεύεται και από υπόμνημα που είχε συνυπογράψει ο κ. Μπασδάνης για τη διαφύλαξη της έκτασης, ώστε να του «θυμίσουν» τις απόψεις που είχε εκφράσει και τις οποίες… ξέχασε.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Θέτουμε υπόψη σας το κοινό υπόμνημά μας προς το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Στο υπόμνημα αυτό, αφού γίνεται αναλυτική αναφορά στο ιστορικό του θέματος, επανερχόμαστε στα όσα συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη της 13ης.3.2012 υπό τον τέως υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη, στην οποία συμμετείχαμε οι τέσσερις επικεφαλής των μετόχων της «ΙΑΣΩΝ Α.Ε.».

Επισημαίνουμε ότι οι εναλλακτικές προτάσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου της «ΙΑΣΩΝ Α.Ε.» που περιλαμβάνονται στο σχετικό έγγραφό σας βρίσκονται σε αντίθεση με όσα καταρχήν αποδεχθήκατε στη συγκεκριμένη σύσκεψη. Βρίσκονται, επίσης, σε αντίθεση με το περιεχόμενο της κοινής δήλωσης των κ.κ.  Πλαστάρα και Αθανασού (τοπικός Τύπος 8.3.2012) που κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τα συμφωνηθέντα στη σύσκεψη της 13ης.3.2012, όπως επίσης και με τα συμφωνηθέντα στη σύσκεψη  της 17ης.3.2012, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, στην οποία το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν οι κ.κ. Πλαστάρας και Αθανασός.

Το θέμα της αξιοποίησης, επιτέλους, της έκτασης της πρώην Περιφερειακής Αγοράς Βόλου, που αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική, δημόσια κατ’ ουσίαν, έκταση στον οικιστικό ιστό της πόλης του Βόλου, είναι εξαιρετικά σοβαρό και δεν λύνεται ούτε με διαρκείς υπαναχωρήσεις ούτε με τελεσίγραφα. Περιμένουμε, λοιπόν, από το Επιμελητήριο Μαγνησίας να συνταχθεί με τους υπόλοιπους μετόχους, ώστε να υπάρξει γρήγορα βιώσιμη και σύμφωνη προς το δημόσιο συμφέρον λύση» τονίζουν οι κ.κ. Αγοραστός και Σκοτινιώτης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το