Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Περιπολίες και από τα μέλη του Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα»

Για τον περιορισμό των κλοπών καλωδίων στη Νέα Αγχιάλο
Για τον περιορισμό των κλοπών καλωδίων στη Νέα Αγχιάλο

Περιπολίες από άτομα, μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» θα αρχίσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε μία προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα κλοπής καλωδίων και μετασχηματιστών στην ευρύτερη περιοχή της Αγχιάλου. Η απόφαση για τις περιπολίες ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση, πριν από λίγες ημέρες, της διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού, καθώς η κατάσταση τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνεταιρισμού, που υπογράφει ο πρόεδρος κ. Γιώργος Κίτσιος, παρά τις συνεχείς  παρεμβάσεις μας από πέρυσι προς  τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τους Βουλευτές του Νομού και την Αστυνομική Διεύθυνση Περιφερείας σε σχέση με  το θέμα των  κλοπών  καλωδίων και μετασχηματιστών από τις γεωτρήσεις της περιοχής της Νέας Αγχιάλου εξακολουθεί να υφίσταται και έχει λάβει ακόμα μεγαλύτερες μεγάλες διαστάσεις. Οι ασύδοτοι  δράστες, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, αφαιρούν  καλώδια και μετασχηματιστές και  δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους αγρότες καταστρέφοντας τις εγκαταστάσεις  αλλά και τις καλλιέργειες τους αφού δεν είναι δυνατή η άρδευση των κτημάτων.

«Πιστεύουμε ότι η όποια περιστολή του κόστους από τις συμπτύξεις των αστυνομικών μονάδων αλλά και από την ανυπαρξία περιπόλων η πεζοπόρων τμημάτων είναι υποπολλαπλάσιο από τις ζημίες στις περιουσίες των αγροτών. Το δε κόστος της ανθρώπινης ζωής είναι ανυπολόγιστο αφού είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα προκληθεί, αργά ή γρήγορα, κάποιο δυστύχημα. Εύλογα αναρωτιόμαστε που διατίθεται η λεία αυτών των εγκληματικών ενεργειών και πόσο δύσκολο είναι να ανευρεθεί το σημείο διάθεσης» τονίζεται.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση του την πραγματοποίηση κάθε βράδυ  περιπολιών από ομάδες μελών μας. Εξ όσων γνωρίζουμε η εφαρμογή της  σε άλλη περιοχή του Νομού είχε θεαματικά αποτελέσματα. Είναι αίτημα όλων των μελών  μας να κάνουμε το παν προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση και δεν θα υπολογίσουμε την κούραση και τους κινδύνους προκειμένου να το επιτύχουμε».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το