Photo Gallery, Τοπικά

Περιπέτεια για 6χρονο από την Αλόννησο

Έπεσε από ύψος έξι μέτρων, χτύπησε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου


Στο περιφερειακό ιατρείο του νησιού δεν υπάρχει ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα…

 

 

Τραυματισμένο στο κεφάλι διακομίστηκε χθες με ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος από την Αλόννησο στο νοσοκομείο του Βόλου ένα 6χρονο αγοράκι. Το παιδί τραυματίστηκε μέσα στο Δημαρχείο Αλοννήσου, όπου βρισκόταν με τον πατέρα του, ο οποίος είναι συνεργάτης του Δήμου. Ο 6χρόνος ξαφνικά διέφυγε της προσοχής όλων και έπεσε στις σκάλες από ύψος έξι μέτρων, με συνέπεια να τραυματιστεί στο κεφάλι. Άμεσα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από γιατρό, ωστόσο στο περιφερειακό ιατρείο του νησιού δεν υπάρχει το απαιτούμενο για τέτοιες περιπτώσεις ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα, αλλά και χειριστής, με συνέπεια να κριθεί απαραίτητη η άμεση μεταφορά του παιδιού στο Νοσοκομείο του Βόλου. Το 6χρονο αγοράκι υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και όπως διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι καλά στην υγεία του.

 

Ρεπορτάζ:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

 

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, όταν το 6χρονο παιδί βρέθηκε στο Δημαρχείο Αλοννήσου συνοδευόμενο από τον πατέρα του, ο οποίος είναι συνεργάτης του Δήμου σε θέματα προγραμματισμού και συντήρησης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αλοννήσου κ. Π. Βαφίνη, δεν ήταν η πρώτη φορά που το παιδί συνόδευε τον πατέρα του στο Δημαρχείο.

Το κακό δεν άργησε να συμβεί όταν ο 6χρονος  διέφυγε της προσοχής όλων και έπεσε στις σκάλες από ύψος έξι μέτρων, με συνέπεια να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Προς στιγμήν ακούστηκαν φωνές και επικράτησε πανικός στο Δημαρχείο, όταν υπάλληλοι και δημότες είδαν το τραυματισμένο στο κεφάλι παιδί.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο γιατρός του περιφερειακού ιατρείου Αλοννήσου, το οποίο βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο Δημαρχείο.

Χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση ο γιατρός προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί, ωστόσο το τραύμα στο κεφάλι του καθιστούσε επιτακτική την ανάγκη μεταφοράς του στο Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς στο περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου δεν υπάρχει το απαιτούμενο για τέτοιες περιπτώσεις ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα, αλλά ούτε και χειριστής.

Στο μεταξύ, για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος ειδοποιήθηκε ιδιώτης ο οποίος διαθέτει ταχύπλοο σκάφος, με δυνατότητα ανάπτυξης ταχύτητας 35 ναυτικών μιλίων την ώρα.

Μισή ώρα μετά τις 3 χθες το μεσημέρι, το τραυματισμένο παιδί συνοδευόμενο από τους γονείς του και το γιατρό του περιφερειακού ιατρείου Αλοννήσου επιβιβάστηκε στο ταχύπλοο σκάφος και στις 5 περίπου το απόγευμα βρισκόταν στο λιμάνι του Βόλου, όπου παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο του Βόλου. Το αγοράκι υποβλήθηκε στις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ότι ο τραυματισμός του δεν είναι σοβαρός. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους νοσηλεύτηκε χθες στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το ΕΚΑΒ, το 6χρονο αγοράκι φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και μέχρι τουλάχιστον να διακομιστεί στο Νοσοκομείο του Βόλου βρισκόταν σε υπνηλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου σκάφους είναι ο κ. Θεόφιλος Πριόβολος, ο οποίος διατηρεί εξοχική κατοικία στο νησί. Καπετάνιος του σκάφους είναι ο κ. Γιώργος Κυριαζής, ο οποίος μετέφερε χθες το 6χρονο αγοράκι στο Βόλο.

«Δεν ήταν η πρώτη φορά» επισημαίνει ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Π. Βαφίνης «που το παιδί επισκεπτόταν το Δημαρχείο συνοδεύοντας τον πατέρα του, ο οποίος είναι συνεργάτης του Δήμου στον προγραμματισμό και τη συντήρηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έτσι έγινε και χθες, όταν κάποια στιγμή το παιδί διέφυγε της προσοχής όλων και έπεσε από τις σκάλες του Δημαρχείου, με συνέπεια να τραυματιστεί στο κεφάλι. Ευτυχώς, το περιφερειακό ιατρείο του νησιού βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο και ειδοποιήθηκε άμεσα ο γιατρός, ο οποίος χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί. Το τραύμα, ωστόσο, στο κεφάλι έκρινε επιτακτική τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Βόλου με ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος. Δυστυχώς, στο περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου δεν υπάρχει ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα και χειριστής, με συνέπεια το παιδί να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου. Δεν είναι δυνατόν στο νησί να μην υπάρχει ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα και ένα 6χρονο παιδί να πρέπει να μεταφερθεί στο Βόλο, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια άτυχη στιγμή. Ευτυχώς το παιδί είναι καλά στην υγεία του. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον κ. Θ. Πριόβολο για την παραχώρηση του σκάφους, καθώς και τον καπετάνιο του κ. Γ. Κυριαζή, διότι ανταποκρίθηκαν άμεσα. Να ευχαριστήσω, επίσης και το γιατρό του περιφερειακού ιατρείου Αλοννήσου που συνόδευσε το παιδί στο Βόλο» καταλήγει ο κ. Βαφίνης.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

Μοιραστείτε το