Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

««Περιοδεύων θίασος» η κυβέρνηση»

Επικριτικός και ειρωνικός απέναντι στον Αντ. Σαμαρά ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης
Επικριτικός και ειρωνικός απέναντι στον Αντ. Σαμαρά ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης

Επικριτικός και ειρωνικός απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά και τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κίνα, ήταν χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στα γραφεία του κόμματος.

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «περιοδεύων θίασο» και έκρινε ότι η χώρα εκτίθεται ανεπανόρθωτα με τη στάση της, η οποία χωρίς σχεδιασμό και πλάνο περιφέρεται και αναζητεί επενδύσεις.

Όπως υποστήριξε δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο για τις επενδύσεις και όλος ο προγραμματισμός είναι πρόχειρος και χωρίς ουσιαστική στόχευση. «Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ανάπτυξης, δεν υπάρχει κανένας θεσμικός κανόνας για τις επενδύσεις. Δυστυχώς η εικόνα αυτή δεν ανταποκρίνεται σε μία χώρα που ξέρει τι θέλει και πώς θα το πετύχει».

Επανέλαβε ότι η «τεχνητή εικόνα» της ευφορίας που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση είναι λάθος καθώς παραπλανά την κοινωνία και υπογράμμισε ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, κάνοντας την πρόβλεψη ότι και το 2013 η ύφεση θα συνεχίσει να  βαθαίνει, η ανεργία θα αυξηθεί και τα λουκέτα των επιχειρήσεων θα συνεχιστούν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τους βασικούς άξονες της πολιτικής τους για έξοδο από την κρίση, με στροφή σε ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας, στροφής στο μοντέλο ανάπτυξης και εξασφάλισης εργασίας για τους πολίτες και θα εξακολουθήσουμε να αναπτύσσουμε το πρόγραμμά μας, που είναι η μοναδική διέξοδος, με μια άλλη κατεύθυνση» είπε.

Ο κ. Γιώργος Σταθάκης σχολίασε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποκτήσει ευρύ προβάδισμα σε σχέση με τη Ν.Δ. για να απαντήσει ότι  «από τον περασμένο Ιούνιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί σταθερά τα ποσοστά του», ενώ εξέφρασε ακέραια την εκτίμηση ότι αν διεξάγονταν εκλογές σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε διαφορετική δυναμική και θα αποτελούσε την πλειοψηφική δύναμη στην κοινωνία.

Αναφέρθηκε και στο φορολογικό για να επαναλάβει ότι στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να ελαφρυνθούν τα μικρά και μικρομεσαία εισοδήματα και να φορολογηθούν τα υψηλά εισοδήματα, που τα τελευταία 30 χρόνια, είχαν την ασυλία και τη φοροαπαλλαγή με την ανοχή  όλων των κυβερνήσεων.

Ο Γ. Σταθάκης εκτίμησε ότι η χώρα χάνει φόρους περίπου 9 δισ. ευρώ το χρόνο, χρήματα που έπρεπε να εισπράττει από τη φορολογία των φυσικών προσώπων, όλων των κατηγοριών και επαγγελματικών τάξεων.

Τέλος αναφέρθηκε στο σοβαρό επεισόδιο που δημιουργήθηκε στη Βουλή με «πρωταγωνιστή» το βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παν. Ηλιόπουλο και δήλωσε τα περιστατικά που προκαλεί το ναζιστικό κόμμα δεν είναι μεμονωμένα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το