Αθλητισμός

Περιμένουν μέχρι την Τρίτη στον Ολυμπιακό Β.

Την προσεχή Τρίτη 29 Μαΐου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κρίνεται το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου. Στη συνεδρίαση της ΕΕΑ πρόκειται να εξεταστεί ο φάκελος που κατέθεσε η ΠΑΕ, με τον βολιώτικο σύλλογο να ζητεί να του χορηγηθεί το απαραίτητο πιστοποιητικό. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός θα ζητήσει από την ΕΠΟ να τον κατατάξει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο «Valis» στην Αγριά με πρωτοβουλία των οργανωμένων συνδέσμων του Ολυμπιακού Βόλου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση φιλάθλων, στην οποία προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν οι διοικήσεις της ΠΑΕ, του Ερασιτέχνη, των παλαιμάχων, ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, καθώς και πολιτικοί φορείς του νομού.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Η αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Valis» ήταν κατάμεστη από τους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον του συλλόγου και απαιτούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει τον Ολυμπιακό Βόλου εδώ και δέκα μήνες.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιώτης Μποστιβάλης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η ομάδα θα πάρει την Τρίτη το πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, υποστηρίζοντας για μια ακόμη φορά πως ο φάκελος της ΠΑΕ είναι άρτιος:

«Είναι δεδομένο ότι ο φάκελος του Ολυμπιακού Βόλου θα εξεταστεί, καθώς είναι μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που θα απασχολήσουν την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την προσεχή Τρίτη. Η διοίκηση θα παραστεί στην Επιτροπή, αν και δεν είναι απαραίτητο, προκειμένου να έχουμε ιδίαν αντίληψη και να μην στηριχθούμε μόνο στους νομικούς. Είμαστε σε θέση να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση μας κάνουν.

Με τις γνωριμίες που έχουμε αποκτήσει το τελευταίο διάστημα, καταφέραμε να ελεγχθεί άτυπα ο φάκελος και αυτό που έχω να τονίσω είναι ότι ο φάκελός μας είναι άρτιος. Δεν σκεφτόμαστε τίποτα αρνητικό. Πάμε αισιόδοξοι στην ΕΕΑ και πιστεύω πως η υπόθεση θα έχει αίσιο τέλος για τον Ολυμπιακό Βόλου. Στον πόλεμο δεν πάμε με την ψυχολογία ότι θα χάσουμε, αλλά με τη σιγουριά ότι θα κερδίσουμε».

Ο κ. Μποτσιβάλης δεν θέλησε να αποκαλύψει τις επόμενες κινήσεις της ΠΑΕ, οι οποίες, πάντως, θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση στην ΕΕΑ και στη συνέχεια στην ΕΠΟ. «Δεν εξετάζουμε, αυτή τη στιγμή, πως θα κινηθούμε στην περίπτωση που η υπόθεση δεν έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Αν τα πράγματα δεν έρθουν όπως επιθυμούμε, θα υπάρξει νέα συγκέντρωση στην οποία όλοι μαζί θα αποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις. Εύχομαι η επόμενη συγκέντρωσή μας να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και να έχουμε πετύχει το στόχο μας» κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Το «παρών» στην προχθεσινή εκδήλωση έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ Αργύρης Κοπάνας, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Βόλου κ. Ιωάννης Γκουντέλιας και ο νεοεκλεγείς βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Πάρις Μουτσινάς. Όλοι τους εξέφρασαν τη στήριξη προς τον Ολυμπιακό Βόλου και στον αγώνα που κάνει η ομάδα για τη δικαίωση, ενώ τόσο ο κ. Κοπάνας, όσο και ο κ. Μουτσινάς τόνισαν πως εφόσον προσκληθούν από την ΠΑΕ θα παραβρεθούν την ερχόμενη Τρίτη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, στην εξέταση του φακέλου της ΠΑΕ.

«Η Δημοτική αρχή του Βόλου βρίσκεται στο πλευρό των φιλάθλων του Ολυμπιακού και της ΠΑΕ η οποία δίνει με το νομικό της επιτελείο όλο αυτό τον καιρό τιτάνιο αγώνα για την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ. Ο Δήμαρχός μας πάντα σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, κ. Μποτσιβάλη, έχει προβεί σε ενέργειες και κινήσεις ουσίας, χωρίς ίχνος προβολής και εντυπωσιασμού με στόχο την πολυπόθητη δικαίωση. Είμαστε παρόντες σ’ όλες τις μεγάλες λαϊκές διαμαρτυρίες» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γκουντέλιας και συμπλήρωσε: «Η πίεση που ασκήσαμε όλο αυτό τον καιρό προς την ΕΠΟ (με την επιστολή του Δημάρχου προς τον κ. Πιλάβιο και τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου), τη Σούπερ Λιγκ, τη Γ.Γ.Α. και οι επαφές  και ο συντονισμός με τους βουλευτές του Νομού, τους αιρετούς μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και το νομικό επιτελείο  της Π.Α.Ε. σε συνδυασμό με την δυναμική του κόσμου του Ολυμπιακού, πιστεύουμε ότι έφεραν αποτελέσματα. Με την τροπολογία στη Βουλή άνοιξε ο δρόμος για την επανεξέταση του φακέλου και η υπόσχεση Μπιτσαξή για την εξέταση του φακέλου μέσα στο Μάιο, επιβεβαιώθηκε. Πιστεύουμε ότι θα ανοίξει ο δρόμος για τη μεγάλη επιστροφή».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, κ. Τάσος Μπατζιάκας, τόνισε την ανάγκη να πιέσουν όλοι, ο καθένας από την θεσμική θέση που κατέχει, προκειμένου ο Ολυμπιακός Βόλου να επιστρέψει στη θέση στην οποία αγωνιζόταν, πριν την άδικη απόφαση της ΕΕΑ.

Επιστολή στην ΟΥΕΦΑ

έστειλε ο Ερασιτέχνης

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Γιώργος Μουλάς, ανέφερε πως ο Ερασιτέχνης ήδη έχει στείλει στην ΟΥΕΦΑ και στον πειθαρχικό επιθεωρητή κ. Σαμουέλ Λεμπά επιστολή, με αίτημα να πιεστεί η ΕΠΟ να τηρήσει – στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου – το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο κ. Μουλάς επισήμανε, ωστόσο, ότι η επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν έχει χαρακτήρα καταγγελίας της ΕΠΟ. Αναφέρθηκε και στην επιστολή που στάλθηκε στο Δήμο Βόλου, με την οποία ο Ερασιτέχνης ζητεί από την δημοτική αρχή να στείλει με την σειρά της επιστολή στήριξης για τον Ολυμπιακό στην ΟΥΕΦΑ.

Τόνισε, ακόμη, πως ο Ερασιτέχνης θα ζητήσει να ενεργοποιηθούν και να συστρατευθούν όλοι οι φορείς της πόλης και του νομού, ώστε να παρουσιαστεί και να τονιστεί το αρραγές μέτωπο της τοπικής κοινωνίας, σχετικά με το δίκαιο αίτημα της ΠΑΕ για την πλήρη αποκατάστασή της.

Επίσης, ο Ερασιτέχνης έχει αναλάβει πρωτοβουλία να γίνει καταγραφή των μετόχων εκείνων που επιθυμούν να συνυπογράψουν κάθε αγωγή της ΠΑΕ, έχοντας έννομο συμφέρον. Θα πρέπει να τονίσουμε πως ατομικά οι μέτοχοι δεν μπορούν να καταθέσουν αγωγές.

Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε πως επιστολή στην ΟΥΕΦΑ για τον Ολυμπιακό έχουν στείλει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και N. Ιωνίας.

Το κύριο μέτωπο, πάντως, είναι στην Ελλάδα, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και στην ΕΠΟ. Στην περίπτωση που η υπόθεση δεν εξελιχθεί όπως περιμένουν στον Ολυμπιακό Βόλου, τότε η ΠΑΕ, όπως υποστήριξε ο κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, θα ενεργοποιήσει τις δικαστικές υποθέσεις στην ΟΥΕΦΑ, οι οποίες έχουν «παγώσει», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το