Αθλητισμός

Περιμένει την άδεια συμμετοχής


Ενώ η Νίκη κέρδισε σε φιλικό τον Μαγνησιακό με 3-0

Στιγμιότυπο από το χθεσινό φιλικό (πηγή nikivolounews.blogspot.com)

 


Σημαντική ημέρα είναι η σημερινή για τη Νίκη, που περιμένει να πάρει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την άδεια για τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ερωτηματικά προκάλεσε στον κόσμο της ομάδας η στάση του μεγαλομετόχου Στράτου Γιδόπουλου, που αρνήθηκε να βοηθήσει οικονομικά για την κάλυψη της εγγυητικής επιστολής και μάλιστα το δημοσιοποίησε, μία μόλις ημέρα πριν την απόφαση της Ε.Ε.Α. Χθες η ομάδα έδωσε και το πρώτο της φιλικό παιχνίδι στα Χάνια κερδίζοντας με 3-0 τον Μαγνησιακό με χατ τρικ του Γιώργου Πουλάκου.

 


Τη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού περιμένουν σήμερα στη Νίκη, ώστε να ομάδα να αποκτήσει το πιστοποιητικό συμμετοχής της στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Η διοίκηση έχει καταθέσει τον φάκελο, που θα εξεταστεί όπως και των υπολοίπων ΠΑΕ της δεύτερης και της τρίτης τη τάξει κατηγορίας. Από κει και πέρα η Επιτροπή θα αποφασίσει σε ποιες ΠΑΕ θα «ανάψει το πράσινο φως» για τη συμμετοχή τους στις επαγγελματικές κατηγορίες και ποιες θα τις στείλει στη Δ’ Εθνική. Στη Νίκη θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, μια και ο φάκελός της εμπεριέχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Παράλληλα δεν σκοπεύουν να δώσουν συνέχεια στην κόντρα με τον μεγαλομέτοχο Στράτο Γιδόπουλο. Ο τελευταίος, όχι μόνο αρνήθηκε να συνεισφέρει οικονομικά, όπως του ζήτησαν οι διοικούντες, αλλά προτίμησε να δημοσιοποιήσει την επιστολή που τους έστειλε δημιουργώντας σχετική αναταραχή μόλις δύο ημέρες πριν την εξέταση του φακέλου της Νίκης από την Ε.Ε.Α.

Η στάση του σχολιάστηκε αρνητικά από τους φιλάθλους που όπως είναι λογικό δεν θέλουν να μπει εμπόδιο στην προσπάθεια για την αναγέννηση της ομάδας. Εξάλλου, πιστεύουν ότι ο κ. Γιδόπουλος είχε τις ευκαιρίες του τα τρία τελευταία χρόνια να φέρει τη Νίκη τουλάχιστον στη Β’ Εθνική και ότι δεν τα κατάφερε.

Ιδιαίτερα για την περσινή χρονιά του καταλογίζουν ότι «φρέναρε» την ανοδική της πορεία με τις συχνές αλλαγές προπονητών, ενώ με το να μην πληρώσει τη δόση από τα χρέη της ΠΑΕ προκάλεσε τον ταπεινωτικό μηδενισμό της ομάδας στην τελευταία αγωνιστική. Αν η Νίκη είχε τους επτά βαθμούς που έχασε συνολικά από το ματς με την Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης (τέσσερις από τον μηδενισμό και τρεις από πιθανή νίκη της στο παιχνίδι) θα έχει τερματίσει στην 5η θέση του βορείου ομίλου και όχι στην 11η. Έτσι αυτή τη στιγμή θα ήταν σε σαφώς πιο πλεονεκτική θέση για να ανέβει στη Β’ Εθνική από τη στιγμή που με τους υποβιβασμούς άλλων συλλόγων δημιουργούνται κενές θέσεις στην κατηγορία αυτή.

 

Φιλική νίκη με Μαγνησιακό

Το πρώτο τεστ προετοιμασίας έδωσε χθες η Νίκη, που αντιμετώπισε στα Χάνια τον Μαγνησιακό, ομάδα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΘ. Το συγκρότημα του Αλέξη Αλεξίου κέρδισε με 3-0 και ο βορειοελλαδίτης τεχνικός είχε την ευκαιρία να κάνει διάφορες δοκιμές σε πρόσωπα και συστήματα.

Φυσικά από το πρώτο φιλικό δεν μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα. Πάντως, οι παίκτες της Νίκης ήταν αγωνιστικοί και έδειξαν ότι θα δώσουν μάχη για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους. Από την άλλη πλευρά και ο Μαγνησιακός άφησε καλές εντυπώσεις, δείχνοντας ότι θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημά του.

Στο αρχικό σχήμα ο κ. Αλεξίου επέλεξε τον Τάσσο κάτω από τα δοκάρια. Στα άκρα της άμυνας αγωνίστηκαν ο Στουρνάρας δεξιά και ο Λαμπρόπουλος αριστερά, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Παπατζίκος και Μκρτσιάν. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Ριζογιάννης, Πεχλιβανίδης και Αμπντουραχμάνι με τον τελευταίο να έχει περισσότερο οργανωτικά καθήκοντα, ενώ στις πτέρυγες ήταν οι Μπουσινάκης και Στεργίδης, που βοηθούσαν τον Πουλάκο ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Μάλιστα ο τελευταίος ήταν και το πρόσωπο της φιλικής αναμέτρησης πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ. Δύο στο πρώτο μέρος και ένα στην επανάληψη. Φυσικά στο δεύτερο 45λεπτο έγιναν πολλές αλλαγές από πλευράς Νίκης με τον νεαρό Αργύρη να αφήνει καλές εντυπώσεις στη θέση του στόπερ.

Ο Μαγνησιακός θα μπορούσε και αυτός να σκοράρει, αλλά η προσπάθεια του M. Τσουκάλη στο α’ ημίχρονο σταμάτησε στο δοκάρι του Τάσσου. Η ομάδα του Βασίλη Πανόπουλου είχε μία καλή στιγμή και στην επανάληψη με τον Ν. Τσουκάλη που αστόχησε από πλεονεκτική θέση. 

ΝΙΚΗ: Τάσσος, Στουρνάρας, Λαμπρόπουλος, Μκρτσιάν, Παπατζίκος, Ριζογιάννης, Πεχλιβανόπουλος, Αμπντουραχμάνι, Μπουσινάκης, Στεργίδης, Πουλάκος. Στον αγώνα χρησιμοποιήθηκαν και οι: Βούρας, Ψωμιάδης, Αργύρης, Πετράς, Βλάχος, Κιπτίου, Βαγγέλι, Ζαρίφης, Ζαχαράκης, Ζάγκας, Χολέβας, Τσεκούρας, Νασιακόπουλος.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Παρκιώτης, Γιαμαλής, Βασιλείου, Λούμπαρδος, Ζιάκας, Ντούρο, Σοροβόλας, Κόλα, Κατής, Κορέτα, Μ. Τσουκάλης. Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν και οι: Φώτου, Θ. Ανατολής, Εκκλησίαρχος, Μπέκος, Προβιάς, Δουζένης, Ν. Τσουκάλης, Κουτσιαρής, Τσάπι.

Το επόμενο φιλικό για τη Νίκη θα είναι το ερχόμενο Σάββατο στις 5.30 μ.μ. στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς», όπου θα αντιμετωπίσει τον Γ.Σ. Αλμυρού. Τα εισιτήρια για τον αγώνα αυτό κοστίζουν 10 ευρώ και η διοίκηση ευελπιστεί ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι στηρίζει τη νέα προσπάθεια. 

Τα εισιτήρια διαρκείας

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοίνωσε ότι οι προεγγραφές για τις κάρτες διαρκείας συνεχίζονται και ότι οι τιμές που ισχύουν είναι οι εξής: Για τις θέσεις στην σκεπαστή εξέδρα 200 ευρώ, για τις θέσεις στην κερκίδα της οδού Μαιάνδρου 150 ευρώ και για τα μέλη των Συνδέσμων Φιλάθλων 100 ευρώ.

Οι προεγγραφές γίνονται στα γραφεία της ΠΑΕ Νίκη Βόλου στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» και στο κατάστημα του προέδρου του συλλόγου Δημήτρη Ιωαννίδη. Με την καταβολή των χρημάτων, δίνεται στους φιλάθλους απόδειξη της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Η διοίκηση της «κυανόλευκης» ΠΑΕ καλεί όλους τους φιλάθλους της ομάδας, να συμπαρασταθούν στη νέα και δύσκολη προσπάθειά της.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το