Κατηγορίες: Τοπικά

Περιθωριοποιείται η νέα «αγορά» και τα υψηλά ενοίκια είναι βρόγχος

Στην περιοχή του Τελωνείου, όπου «χόρτασαν» υποσχέσεις οι επαγγελματίες

Διαμαρτυρία καταστηματαρχών μετά μουσικής…

«Χόρτασαν» υποσχέσεις και δεσμεύσεις χωρίς  αντίκρισμα οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Τελωνείου για την αναβάθμιση της περιοχής.

Για κάθε 25 τετραγωνικά το ενοίκιο που απαιτεί «ακατέβατα» ο Οργανισμός Λιμένος ο οποίος νοικιάζει τα καταστήματα είναι 500 ευρώ και οι επαγγελματίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα γιατί η περιοχή υποβαθμίζεται συνεχώς από την εγκατάλειψη.

Η είσοδος της πόλης όπου πολλές επιχειρήσεις άρχισαν να δραστηριοποιούνται, είναι «γκέτο» περιθωριακών, «επιχειρησιακό κέντρο» δικτύου επαιτών, ενώ μια τεράστια «γούρνα» γεμάτη σκουπίδια, θεωρείται…πάρκο.

Με συναυλία που προετοιμάζουν οι καταστηματάρχες της περιοχής του τελωνείου, θα διαμαρτυρηθούν για την εγκατάλειψη της ζώνης που δραστηριοποιούνται,  από τον δήμο και τον Οργανισμό Λιμένος,  που απαιτεί υψηλά ενοίκια σε μια περιοχή που καθημερινά υποβαθμίζεται και αρνείται τις αναπροσαρμογές που του ζητούνται.

Ορισμένοι επαγγελματίες έχουν καταθέσει και αγωγές εναντίον του ΟΛΒ για τα ενοίκια, χωρίς να αρνούνται ότι «χτύπησαν» τα καταστήματα σε δημοπρασίες με την προϋπόθεση ωστόσο να αναπτύξουν δράση σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.

«Μας υποσχέθηκαν την ανάπτυξη μιας νέας αγοράς με καθαριότητα, δημιουργία πάρκου και ελεύθερων χώρων. Έτσι αποφασίσαμε να εγκατασταθούμε και καθημερινά βουλιάζουμε στην απαξίωση. Ο κόσμος δεν πλησιάζει» υποστηρίζει επαγγελματίας.

Εν χορδαίς και οργάνοις λοιπόν οι καταστηματάρχες ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν για την περιοχή που μαραζώνει.

Τα αδέσποτα στο τελωνείο κατακλύζουν τους χώρους και είναι αδύνατον ένας περαστικός να καθήσει να πιει το καφέ του στα μικρά καταστήματα που έχουν αναπτυχθεί.

Η κατάσταση επιδεινώνεται το καλοκαίρι από την παρουσία των ζώων, την δυσοσμία των ξεχασμένων κάδων και την χωματερή που υποτίθεται κάποτε θα γίνει πάρκο.

Ο δήμος και ο Οργανισμός Λιμένος δεν έχουν συνεργασία για τις αυτονόητες δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν στην περιοχή.

Τα ενοίκια ανάλογα το κατάστημα κυμαίνονται από 500  ευρώ (για 25 τετραγωνικά) μέχρι 1800 ευρώ  (για 65 τετραγωνικά).

Ο χώρος του τελωνείου όπου στις αποθήκες θα αναπτύσσονταν χώροι πολιτισμού και πάρκο, ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος πυρήνας στην πόλη έχει μετατραπεί σε κέντρο ανάπτυξης δικτύου επαιτών με Βούλγαρους μετανάστες-σκηνίτες.

Οι επαγγελματίες επισημαίνουν πως οι δημότες «αρνούνται» να περάσουν ακόμη και την ημέρα από την περιοχή…όσο για τη νύχτα δεν το συζητούν.

«Ερχόμαστε να ανοίξουμε τα μαγαζιά μας και στα παρτέρια βρίσκουμε σύριγγες. Και η αστυνομία ξέρει ότι εδώ γίνεται διακίνηση και δεν εμφανίζεται. Το σκουπίδι μας έχει πνίξει και κανείς δεν έρχεται να ρίξει χώμα σε αυτό το υποτιθέμενο πάρκο. Η αναρχία στη στάθμευση «απαγορεύει» στους δημότες να δουν τα μαγαζιά μας. Κάνουν τα αδύνατα δυνατά όλοι για να μας κλείσουν . Είναι βέβαιο ότι θα το καταφέρουν και τότε να δούμε πως θα νοικιάσουν  τα καταστήματα. Εμάς μας ξεγέλασαν και μας έμπλεξαν και πλέον δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Δεν θα μπλέξουν άλλους όμως», σημείωσε καταστηματάρχης.

Οι επαγγελματίες συντονίζουν τις κινήσεις τους για μουσικές διαμαρτυρίες και ταυτόχρονα θα «τρέξουν» τις διαδικασίες για αγωγές για τα ενοίκια εναντίον του ΟΛΒ, ενώ πολλοί από αυτούς χρωστούν υπέρογκα ποσά. Σημειώνεται ότι ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι επαγγελματίες της ψαραγοράς.

Κατερίνα Τασσοπούλου

Share

Πρόσφατα άρθρα

Περιπέτεια για 32χρονο άντρα με ιστιοσανίδα sup στον Θερμαϊκό – Πώς παρασύρθηκε στα βαθιά

Νέο περιστατικό περισυλλογής ατόμου, που παρασύρθηκε στα βαθιά πάνω σε ιστιοσανίδα τύπου «sup», σημειώθηκε στον…

15 Ιουνίου 2024

Η Ζ. Μακρή στην γενική συνέλευση ΣΒΘΣΕ

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή χαιρέτησε την…

15 Ιουνίου 2024

Έπεσαν… καρεκλιές και “μπουκέτα” σε καφέ για ΠΑΟ-Ολυμπιακό

Άναψαν τα αίματα το βράδυ της Παρασκευής σε καφέ των Τρικάλων με αφορμή το ντέρμπι…

15 Ιουνίου 2024

Στην Σκιάθο ο Κέρτ Ράσελ και η Γκόλντι Χόουν 

Στην αγαπημένη τους Σκιάθο βρίσκονται όπως κάθε χρόνο το Χολυγουντιανό ζευγάρι Κερτ Ράσελ & Γκολντι…

15 Ιουνίου 2024

Στις φλόγες θεριζοαλωνιστική μηχανή στο Μικρό Περιβολάκι – Φωτιά στα Κανάλια

Δύο ταυτόχρονες φωτιές ξέσπασαν σήμερα το μεσημέρι σε Μικρό Περιβολάκι και Κανάλια. Και οι δύο…

15 Ιουνίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση ότι έχει καρκίνο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση έκανε πριν από λίγο η Κέιτ Μίντλετον. Το Trooping the…

15 Ιουνίου 2024