Τοπικά

«Περιβάλλον και παιδική διατροφή»

(φωτό αρχείου)
(φωτό αρχείου)

 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις Διά Βίου Μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία» οργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Περιβάλλον και παιδική διατροφή: Επιστημονικές προσεγγίσεις προς τη σωστή κατεύθυνση», σήμερα, στις 17:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου στο Βόλο. Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Oργανώνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανθρωποοικολογίας και Αγροτικής Οικονομίας, του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών και το Κ.Π.Ε. Αρναίας.

Ένα σημαντικό ποσοστό παιδιών στη χώρα μας, όπως έδειξαν επιστημονικές μελέτες, δεν καταναλώνει την ημερησία προτεινομένη ποσότητα φρούτων και λαχανικών και δεν ακολουθεί το μεσογειακό πρότυπο διατροφής, ενώ τα επίπεδα της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Ο ρόλος των γονέων στη διαμόρφωση σωστών διαιτητικών συνηθειών και στην παροχή μιας θρεπτικής και υγιεινής διατροφής, είναι εξαιρετικά σημαντικός, κυρίως κατά την προσχολική ηλικία. Στην ημερίδα θα συζητηθεί η αποτελεσματικότητα και η χρησιμότητα των γονεϊκών πρακτικών σίτισης των παιδιών με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων ερευνών και θα προκύψουν συστάσεις για τις πιο κατάλληλες γονεϊκές πρακτικές σίτισης.

Θα τονιστούν τα σημαντικά οφέλη των ψαρικών και των οσπρίων για την ανάπτυξη και την υγεία των νεαρών ατόμων και θα προταθούν τρόποι εθισμού των παιδιών στην κατανάλωσή τους.

Θα συζητηθεί το κατά πόσο οι διατροφικές συνήθειες των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συσχετίζονται με τη σχολική επίδοσή τους.

Επιπρόσθετα, θα υπάρξει μια διάλεξη για τη βιολογική και τη θρεπτική αξία του συμβατικού και του βιολογικού μελιού.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ημερίδα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στα εξής στοιχεία επικοινωνίας: Τηλέφωνα 24280-90010 ή 69040, fax: 24280-90010 και  e-mail: [email protected]. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν την ημερίδα, θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το