Κατηγορίες: Αθλητισμός

Πειθαρχικές διώξεις σε Μπέο και ΠΑΕ Ολυμπιακό Β.

 

 

Άσκησαν οι εισαγγελείς της ΕΠΟ, όπως και σε άλλες τρεις ομάδες και επτά φυσικά πρόσωπα

 

 

Δεν δημοσιοποιήθηκε το κατηγορητήριο

Οι πρώτες πειθαρχικές διώξεις από τους εισαγγελείς της ΕΠΟ ανακοινώθηκαν χθες και η υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια παίρνει πλέον το δρόμο της αθλητικής δικαιοσύνης. Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε στον Αχιλλέα Μπέο, καθώς και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Αναμένεται η κλήση σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ (πιθανότατα αυτό θα γίνει μέχρι την Παρασκευή). Επίσης, για τον ίδιο λόγο, πειθαρχικές διώξεις ασκήθηκαν σε άλλες τρεις ΠΑΕ (Καβάλα, Ηλιούπολη, Εθνικός Αστέρας) και σε άλλα επτά φυσικά πρόσωπα. Αξίζει, πάντως, να τονίσουμε πως δεν δημοσιοποιήθηκε το κατηγορητήριο. Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους πειθαρχικές διώξεις θα ασκηθούν τον Σεπτέμβριο.

Στις τέσσερις παραπάνω ΠΑΕ ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς, Ανδρέα Φάκο και Εμμανουήλ Αντωνακάκη, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιηθεί το κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Θανάση Χαρμάνη, για να κληθεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ θα πρέπει πρώτα να υπάρξει κατηγορητήριο: «Το κατηγορητήριο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, στο οποίο θα αναφέρονται τα πραγματικά περιστατικά από τα οποία να στοιχειοθετούνται πειθαρχικά αδικήματα, που προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ. Χωρίς κατηγορητήριο δεν μπορεί η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ να καλέσει οποιαδήποτε ΠΑΕ σε απολογία» τόνισε στη «Θ» ο κ. Χαρμάνης.

Στα οκτώ άτομα που ασκήθηκαν διώξεις και κατηγορούνται για δωροδοκία και στοίχημα κατ’ εξακολούθηση είναι οι: Γιάννης Παπακώστας, Αχιλλέας Μπέος, Αθανάσιος Ντότσης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Παντέλης, Γιώργος Τσακογιάννης, Μιχάλης Νικολόπουλος, Νίκος Χάλκος, με την τιμωρία τους να προβλέπεται να είναι πρόστιμο από 20.000 μέχρι 60.000 ευρώ και φυσικά η απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Τεράστια έκπληξη προκαλεί η μη άσκηση δίωξης εναντίον του Σταύρου Ψωμιάδη.

Πλέον, το… μπαλάκι πάει στις αρμόδιες Πειθαρχικές Επιτροπές (της Σούπερ Λιγκ, της ΕΠΟ, της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Football League και Football League 2), ενώ μέχρι την Παρασκευή θα υπάρξουν κλήσεις σε απολογία.

Προς αποφυγήν παρερμηνειών θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι κατεπείγουσες πειθαρχικές διώξεις αφορούν μόνο τα πρόσωπα και τις ομάδες που εμπλέκονται στον πρώτο γύρο συλλήψεων, δηλαδή σε 15 άτομα και στις ομάδες που εκπροσωπούν. Κάτι που σημαίνει πως οι αποφάσεις για όλους αυτούς αναμένονται άμεσα, ενώ των υπολοίπων κατηγορουμένων από… Σεπτέμβριο, διότι πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να καταθέσουν τις απολογίες τους σε εισαγγελέα και ανακριτή. Κι επειδή τα δικαστήρια θα είναι κλειστά τον Αύγουστο, όλοι οι υπόλοιποι παίρνουν αναβολή περίπου ενάμιση μήνα.

Αναλυτικά οι νέες διώξεις:

Ιωάννη Παπαδόπουλου, πρώην υπαλλήλου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) (προς Πειθαρχική Επιτροπή ΕΠΟ).

Ιωάννου Π. Παπακώστα, προπονητή ποδοσφαίρου και «ΠΑΕ Καβάλα», νομίμως εκπροσωπούμενης (προς Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή Super League).

Αχιλλέα Μπέου, προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, νομίμως εκπροσωπουμένης (προς Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League).

Παντέλη Νικολάου, προπονητή ποδοσφαίρου και Π.Α.Ε. «Εθνικός Αστέρας», νομίμως εκπροσωπούμενης (προς Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’& Γ’ Εθνικής κατηγορίας).

Τσακογιάννη Γεωργίου – έχοντος το σύνολο των μετοχών της ΠΑΕ «Ηλιούπολη» και Π.Α.Ε. «Ηλιούπολη», νομίμως εκπροσωπουμένης (προς Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’& Γ’ Εθνικής κατηγορίας).

Νικολόπουλου Μιχαήλ, ποδοσφαιριστή και ΠΑΕ «Ηλιούπολη», νομίμως εκπροσωπούμενης (προς Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’& Γ’ Εθνικής κατηγορίας).

Χάλκου Νικολάου, Προέδρου Δ.Σ. της Π.Α.Ε. «Ηλιούπολη» μέχρι 16-08-2009 και έκτοτε μέλους Δ.Σ. αυτής και Π.Α.Ε.«Ηλιούπολη», νομίμως εκπροσωπουμένης (προς Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’& Γ’ Εθνικής κατηγορίας).

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δύσκολη έξοδος για τον Ολυμπιακό που αγωνίζεται στην Κοζάνη

Δύσκολη έξοδο στην Κοζάνη έχει σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» στις 4 μ.μ.  αντιμετωπίζουν…

20 Οκτωβρίου 2024

Η κρίση εργατοτεχνιτών και η επίδραση στην οικονομία

  Του Θεόδωρου Καραλή, ελεύθερου επαγγελματία υποψήφιου με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» Πρώτα ήταν…

20 Οκτωβρίου 2024

Ανοικτή η σημερινή προπόνηση της Νίκης στο «Π. Μαγουλάς»

Ανοικτή θα είναι η σημερινή προπόνηση στη Νίκη. Θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο…

20 Οκτωβρίου 2024

Φωτιά σε πολυκατοικία στον Βόλο – Βρίσκονταν μία γυναίκα μέσα – Photos

Μεγάλη κινητοποίηση σήμερα νωρίς το πρωί στο κέντρο του Βόλου, όταν άρχισαν να βγαίνουν καπνοί…

20 Οκτωβρίου 2024

Σωστές επιλογές για την επόμενη ημέρα…

  Του Σεραφείμ Μαουσίδη, προέδρου του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Σε λιγότερο από έναν…

20 Οκτωβρίου 2024

Αγιασμός και βραβεύσεις στον ΟΕΑ/ΝΑΒ

Εκδήλωση πραγματοποιεί σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου ο ΟΕΑ/ΝΑΒ στις εγκαταστάσεις του στην ακτή του Αγίου…

20 Οκτωβρίου 2024