Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Παύση πληρωμών στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου

Θα διενεργηθεί διαχειριστικός έλεγχος στο Φορέα για χρήσεις πριν το 2009
Θα διενεργηθεί διαχειριστικός έλεγχος στο Φορέα για χρήσεις πριν το 2009

Σε παύση πληρωμών από το πρόγραμμα του ΕΠΕΡΡΑΑ με εντολή του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη διενέργεια μετά το Πάσχα διαχειριστικού ελέγχου για την οικονομική περίοδο της προηγούμενης διοίκησης έχει προχωρήσει εδώ και περίπου μια εβδομάδα ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαπιστωθεί σε πρώτη φάση προβλήματα στην οικονομική διαχείριση βάσει του πορίσματος των ορκωτών λογιστών, με αποτέλεσμα να έχουν «παγώσει» οι πληρωμές του προσωπικού και της προμήθειας καυσίμων για το σκάφος του Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου. Στο μεταξύ, τον προβληματισμό του για τη φημολογία των τελευταίων ημερών περί επικείμενης κατάργησης του Φορέα εκφράζει ο πρόεδρος κ. Στ. Παρασκευόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει ομαλά».

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, «η εντολή για παύση πληρωμών από το ΕΠΕΡΡΑΑ δόθηκε από τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου προ μιας εβδομάδας. Εκείνο που γνωρίζουμε, είναι ότι πρόκειται να γίνει μετά το Πάσχα διαχειριστικός έλεγχος, καθώς έχουν διαπιστωθεί κάποια προβλήματα στην οικονομική διαχείριση του Φορέα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διοίκησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρωθεί το προσωπικό του Φορέα, να μην καταβάλλονται ενοίκια και να μην έχουμε τη δυνατότητα να προμηθευτούμε καύσιμα για το σκάφος. Από το Ελεγκτικό Συνέδριο μας υποσχέθηκαν ότι ο διαχειριστικός έλεγχος θα γίνει το συντομότερο δυνατόν, ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε χωρίς προβλήματα τη λειτουργία μας. Απ’ όσο γνωρίζουμε, έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα οικονομικής φύσεως, βάσει των στοιχείων που έχουν δώσει οι ορκωτοί λογιστές του Φορέα» προσέθεσε ο ίδιος.

Όπως προαναφέρθηκε, στη διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου επικρατούν τις τελευταίες ημέρες έντονος προβληματισμός και ανησυχία από την έντονη φημολογία, αλλά και τα δημοσιεύματα στον αθηναϊκό Τύπο περί επικείμενης κατάργησής του.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πως «πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, για το οποίο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους». Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «ο Φορέας δεν θα καταργηθεί καθώς εντάσσεται σε πλαίσιο χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Ανησυχούμε από τις φημολογίες και τις διαρροές που υπάρχουν σχετικά, καθώς ο Φορέας έχει μείνει με τρία μόνο άτομα επιστημονικό προσωπικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να προγραμματίσουμε τίποτα και να υπάρχουν εκκρεμότητες και προβλήματα που πρέπει να δοθούν λύση. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι πολύ σύντομα η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει και ο Φορέας Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου θα συνεχίσει να υφίσταται» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το