Τοπικά

Πατέρας και γιος διακινούσαν αρχαία νομίσματα

ARXAIA

Στην σύλληψη δύο Πολωνών, πατέρα και γιου, για παράνομη διακίνηση αρχαίων νομισμάτων, προχώρησε χθες το πρωί το Λιμεναρχείο Βόλου στην Αμαλιάπολη.

Το Λιμεναρχείο Βόλου, έχοντας πληροφορίες από άνδρες της Ασφάλειας και του λιμενικού Σταθμού Αμαλιάπολης ότι οι δύο Πολωνοί βρίσκονται στην περιοχή επιδιώκοντας να «σπρώξουν» τα νομίσματα σε κάποιον ενδιαφερόμενο αγοραστή, οργάνωσε την επιχείρηση σύλληψής τους.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος εμφανίστηκε ως πωλητής αρχαίων νομισμάτων σε προκαθορισμένη συνάντηση με Λιμενικό, ο οποίος εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, στην Αμαλιάπολη.
Μαζί του, έφτασε κι ο 20χρονος γιος του, ο οποίος ανέλαβε να κρατάει τσίλιες. Ο 49χρονος παρέδωσε στον Λιμενικό που υποδυόταν τον αγοραστή, 15 νομίσματα ρωμαϊκών αυτοκρατορικών χρόνων του 3ου και 4ου μ.Χ αιώνα, έναντι χρηματικού ποσού 1.500 ευρώ, σε χαρτονομίσματα, τα οποία είχαν προσημειωθεί από την Υπηρεσία.

Το εν λόγω σημείο είχε τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση και μετά την συναλλαγή, τόσο ο πατέρας όσο και ο γιος συνελήφθησαν, ενώ τα νομίσματα κατασχέθηκαν. Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, ιδιοκτησίας του 49χρονου, με το οποίο προσήλθε στο σημείο συνάντησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον: 33 νομίσματα νεότερων χρόνων, ελληνικά, ευρωπαϊκά και άλλων χωρών, τρεις κατάλογοι νομισμάτων, τρία κινητά τηλέφωνα, ένας μεγεθυντικός φακός και χειρόγραφες σημειώσεις πέντε σελίδων με πληροφορίες σχετικές με τα νομίσματα.

Στη συνέχεια, ακολούθησε έρευνα από το γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι και σε αποθήκη τους στην Καλλιθέα της Αττικής, με αρνητικά αποτελέσματα.
Οι συλληφθέντες σήμερα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου. Για την ώρα, δεν έχει ξεκαθαριστεί από πού και πώς προμηθεύτηκαν τα νομίσματα, όπως και η αξία τους. Για την εκτίμησή τους, θα σταλούν στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το