Photo Gallery, Τοπικά

ΠΑΣΟΚ: Κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης ζήτησε ο Γ. Δριβελέγκας

 

Στον Αλμυρό μίλησε χθες το βράδυ ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δριβελέγκας


Το ΠΑΣΟΚ δίνει βάρος στη σωτηρία της χώρας και την υπεύθυνη στάση για διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, δήλωσε χθες στον Αλμυρό, σε προεκλογική συγκέντρωση στο εκλογικό κέντρο του κόμματος, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δριβελέγκας. Ο ίδιος τόνισε, ότι πρέπει να σπάσει ο τεχνητός διπολισμός, να ακυρωθούν τεχνητά και αδιέξοδα διλήμματα και σημείωσε πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ένα ισχυρό εκλογικά και κοινοβουλευτικά ΠΑΣΟΚ.

«Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα καμία άλλη ρεαλιστική πρόταση, που να δίνει απάντηση στην αγωνία του ελληνικού λαού, με ασφάλεια και προοπτική», δήλωσε.

Σε προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στον Αλμυρό μίλησε χθες το βράδυ ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δριβελέγκας, ο οποίος τόνισε, ότι η χώρα βιώνει τις συνέπειες των στρεβλώσεων στη δομή του πολιτικού και διοικητικού συστήματος και του σαθρού παραγωγικού προτύπου.

Δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, κοινωνική συναίνεση, πολιτική συστράτευση και θέληση να προχωρήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις για να γίνει ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος. Μια ανταγωνιστική οικονομία προς όφελος των πολιτών.

Ο κ. Δεριβελέγκας σημείωσε πως έχει μεγάλη σημασία η Ελλάδα να έχει κυβέρνηση αξιόπιστη, μαχητική, ενωτική, να πάει οργανωμένη και προετοιμασμένη για τις μεγάλες και κρίσιμες συναντήσεις του Ιουνίου στη Ευρώπη. «Η πρόταση που έχουμε υποβάλει για μία διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, για μία συμφωνία εθνικής συνευθύνης, με μία συγκεκριμένη βάση συνεργασίας των οκτώ σημείων που έχουμε παρουσιάσει, μπορεί να δώσει αποτέλεσμα. Αλλά, αν δεν σπάσει το σκηνικό του αδιέξοδου, εάν δεν σπάσει το σκηνικό του τεχνητού διπολισμού, δεν θα οδηγηθούμε πουθενά», είπε και δήλωσε ότι το θεμελιώδες είναι να επιβάλλει ο ελληνικός λαός, διαμορφώνοντας εκλογικούς συσχετισμούς τη διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. «Για αυτό έχει σημασία η ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ που μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης και εγγυητής προς αυτή την κατεύθυνση. Έχει μεγάλη σημασία να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορεί πια όλοι να κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για τα πάντα, ο ελληνικός λαός να τιμωρεί το ΠΑΣΟΚ μειώνοντάς του συντριπτικά τη δύναμη και τώρα να λέμε «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει τη λύση». Ναι, να τη δώσει το ΠΑΣΟΚ τη λύση με τη μορφή της κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης. Αλλιώς να πάνε ο κ. Σαμαράς με τον κ. Τσίπρα να συνεννοηθούν, να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης του πρώτου και του δεύτερου κόμματος», είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης αναφέρθηκε στα θέματα αγροτικής πολιτικής τα οποία προώθησε το ΠΑΣΟΚ.

Όπως τόνισε, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αλ. Μπαλτατζής και εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού, συνολικού προϋπολογισμού για τα δύο υποέργα 22 εκ. ευρώ. Πρόκειται για έργο – σταθμό για την ανάπτυξη του Αλμυρού καθώς διασφαλίζει τα υδατικά αποθέματα για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής.

Δόθηκε λύση στο χρονίζον ζήτημα των κτηνοτροφικών αποκαταστάσεων στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού με τη δυνατότητα εξαγοράς των εκτάσεων (μέχρι 100 στρ.) που είχαν δοθεί για νομή – κατοχή πριν το 1965, ιδίως δε των τμημάτων των εκτάσεων που χρησιμοποιήθηκαν για την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών.

Δόθηκε λύση με το νόμο για την κτηνοτροφία σε ό,τι αφορά στην τακτοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, όταν πληρούν συγκεκριμένες συνθήκες, ενώ δόθηκε παράταση στη λειτουργία κτηνοτροφικών μονάδων που δεν διαθέτουν περιβαλλοντικούς όρους ώστε να εναρμονιστούν με τη νομοθεσία.

Επίσης υπήρξε ένταξη και έγκριση δημοπράτησης του έργου της αποχέτευσης στη Σούρπη και την Αγία Τριάδα 11 εκ. ευρώ, εγκρίθηκαν έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων, ελεύθερων χώρων και δημόσιων κτιρίων ύψους περίπου 0,5 εκ. ευρώ, εκκρεμεί η τελική έγκριση της βιοκλιματικής ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Αλμυρού, ενώ υπήρξε ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της αναστήλωσης της Μονής Ξενιάς 2,2 εκ. ευρώ.

Σε εθνική κλίμακα εντατικοποιήθηκε η πολιτική παραχώρησης της αγροτικής γης σε νέους αγρότες. Ήδη έχουν δεσμευτεί 400 εκ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ με άλλα 200 εκ. ιδρύονται ή εκσυγχρονίζονται μικρές και μεσαίες μεταποιητικές μονάδες αγροτικών προϊόντων.

Δημιουργήθηκε το ηλεκτρονικό εμπορικό μητρώο ώστε να εξυγιανθεί το κύκλωμα εμπορίας αγροτικών προϊόντων και να προστατευτεί ο παραγωγός και ο καταναλωτής.

Εντάχθηκε το αγροτικό πετρέλαιο στη νέα ρύθμιση για τη φορολογία των υγρών καυσίμων, μέσω της κάρτας του αγρότη-καταναλωτή αγροτικού πετρελαίου, ώστε και να προστατεύεται ο αγρότης αλλά και να καταπολεμάται κάθε κύκλωμα λαθρεμπορίας.

Παράλληλα στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ εντάσσονται τα εφόδια της πρωτογενούς παραγωγής (ζωοτροφές, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, αγροτικά μηχανήματα), στο χαμηλότερο δυνατό συντελεστή φόρου προστιθέμενης αξίας.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το