Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

ΠΑΣΟΚ: Διεργασίες για την «επόμενη μέρα»

 

 

Συνεχίζει τις επαφές με στελέχη του κόμματος ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου

 

Δηλώσεις Λοβέρδου, Κακλαμάνη, Καρτάλη και κατάθεση απόψεων για τα τεκταινόμενα

ΑΘΗΝΑ 22.-

 

Με στελέχη του κόμματος και της ΚΟ συναντήθηκε την Τρίτη (χθες) ο κ. Γ. Παπανδρέου, συνεχίζοντας τις επαφές του για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

 

Ο τέως πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου κ. Μ. Καρχιμάκη, τον γραμματέα της ΚΟ κ. Β. Έξαρχο, τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γρ. Νιώτη, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κ. Χρ. Πρωτόπαπα και τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

 

Την ίδια ώρα, άλλα στελέχη καταθέτουν τη δική τους άποψη για τα τεκταινόμενα με τον κ. Απ. Κακλαμάνη να σημειώνει ότι η όλη διαδικασία διεξάγεται με όρους λάιφσταιλ και δεν απαντά στις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ.

 

Συγκεκριμένα ο βουλευτής κ. Κ. Καρτάλης ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι εσωτερικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι από τη στιγμή που το κόμμα στηρίζει όλες τις διαδικασίες για την 6η δόση θα πρέπει να μην υπάρξει καθυστέρηση.

 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ είπε, μεταξύ άλλων: «Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το χρόνο, να πάνε παράλληλα οι διαδικασίες αυτές, η μία δεν επηρεάζει την άλλη. Πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος για την ιδεολογική ανασυγκρότηση. Τα πρόσωπα μπορούν να εκφράσουν τις επιθυμίες τους για την επόμενη μέρα. Πιστεύω ότι μέχρι τις εκλογές πρέπει να έχουν αποσαφηνιστεί όλα τα ζητήματα που αφορούν τα θεσμικά όργανα του ΠΑΣΟΚ».

 

Αντιθέτως στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό ο Απόστολος Κακλαμάνης είπε: «Αυτή τη στιγμή η χώρα έχει πολύ πιο σοβαρά, και θα έλεγα και κατεπείγοντα, ζητήματα που πρέπει να μας απασχολούν όλους».

 

Εξέφρασε τη διαφωνία του για τις συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με κορυφαία στελέχη και προσέθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει περισσότερο πρόβλημα ραχοκοκαλιάς, ανασυγκρότησης, ανασύνθεσης και πραγματικής ανανέωσης στη στελέχωσή του -που δεν έχει να κάνει με όρους ηλικίας, δεν έχει να κάνει με όρους λάιφστάιλ- για να πετύχει την επανασύνδεσή του με τα στρώματα εκείνα τα κοινωνικά, τα μικρομεσαία στρώματα που σήμερα ταλανίζονται μέσα σε αυτήν τη δίνη της κρίσης».

Εξάλλου τη θέση ότι είναι λάθος να αρχίσουν στην παρούσα χρονική στιγμή οι διαδικασίες για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Λοβέρδος απέφυγε να πει εάν θα θέσει υποψηφιότητα, είπε ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος στη συζήτηση για την «επόμενη ημέρα», ενώ δεν απέρριψε το μοντέλο διαρχίας, σημειώνοντας ότι «δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, εάν δεν ζυγίσω τα δεδομένα της περίστασης».

 

«Οι περισσότεροι πολίτες πιστεύουν -και ορθώς κάνουν- ότι η χώρα είναι σε κίνδυνο και το τελευταίο που σκέφτονται είναι ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι εάν ξεκινήσουν τώρα οι διαδικασίες τότε θα δημιουργηθούν προβλήματα στην κυβέρνηση.

 

«Ένας κομματικός σχηματισμός, που είναι ο βασικός πόλος αυτής της κυβέρνησης, εάν μπει αυτή τη στιγμή σε διαδικασίες αλλαγής προέδρου τότε, επειδή τα βασικά του υποψήφια για την προεδρία στελέχη είναι και μέλη αυτής της κυβέρνησης, θα υπάρξει πρόβλημα και μία αναστάτωση που θα περάσει στην κυβέρνηση και μετά στη χώρα».

 

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι θα «είναι λάθος» να ανοίξουν οι διαδικασίες τώρα και ενώ δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα ζητήματα του προϋπολογισμού και της εκταμίευσης της 6ης δόσης.

 

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώσει «παρών» στην κούρσα διαδοχής του Γ.Παπανδρέου, ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε εμμέσως τη διαφωνία του.

 

«Τον άκουσα πάρα πολύ καλά και τον σέβομαι απόλυτα γιατί καθορίζει ο ίδιος, με έναν τρόπο αξιοπρεπέστατο τη στάση του. Εγώ πιστεύω ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει τώρα».

 

Στην ερώτηση εάν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι δεν θα μπει σε αυτή τη συζήτηση και αρκέστηκε να πει πως «ό,τι γίνεται μέχρι στιγμής και με αφορά είναι αυτό που προκύπτει από μετρήσεις» και όχι από κάποια δήλωσή του ή παρέμβασή του.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παν. Λιαδέλης: Περισσότερες από 100 υποψηφιότητες, μερικές ημέρες από την παρουσίαση της παράταξής μας και συνεχίζουμε

Πρωτοφανής για τα Επιμελητηριακά δεδομένα της περιοχής, είναι η ανταπόκριση και η στήριξη της Επιχειρηματικής…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Διάρρηξη και σε τρίτο υπουργείο: Έκλεψαν οθόνες υπολογιστών και μία… καφετιέρα

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις διαρρήξεις πραγματοποίησαν οι άγνωστοι δράστες που τις προηγούμενες ημέρες…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Πανόπουλος: Στόχος του Σαρακηνού ο πρωταθλητισμός

Ο προπονητής του Σαρακηνού Βασίλης Πανόπουλος έκανε την κάτωθι δήλωση ενόψει της έναρξης της Α'…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Προγραμματική σύμβαση 742.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου

Αναβαθμίζεται το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Σκιάθου για την ενίσχυση των υποδομών…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Squid Game: Νέο τρέιλερ για την πολυαναμενόμενη δεύτερη σεζόν

Το «Squid Game» επιτέλους επιστρέφει και το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη νέο teaser…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Πόσοι Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο με την Ουκρανία; Κάθε εβδομάδα πεθαίνουν 100 εθελοντές

Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι που πολεμούν στον ρωσικό στρατό έχουν πεθάνει στην Ουκρανία, σύμφωνα με…

20 Σεπτεμβρίου 2024