Photo Gallery, Τοπικά

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Μαγνησία

Παρουσιάστηκε χθες το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Μαγνησία

«Στελέχη πασίγνωστα από τους αγώνες τους με το λαϊκό κίνημα και όχι από τις τηλεοράσεις, συγκροτούν το βουλευτικό ψηφοδέλτιο Μαγνησίας του ΚΚΕ», όπως τονίστηκε χθες στην παρουσίαση των επτά υποψηφίων.

Εκτός του νυν βουλευτή του ΚΚΕ κ. Απ. Νάνου, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν και οι κ.κ. Γιώργος Αναγνώστου, ελεύθερος επαγγελματίας από τη Σκόπελο, Γιώργος Λούμας, γραμματέας Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, Κωνσταντίνα Ρηγάκη, στέλεχος της ΚΝΕ, εκπαιδευτικός, μέλος Γραμματείας Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, μέλος ΔΣ Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου, Αποστ. Ριζόπουλος, μέλος Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, δάσκαλος,

στέλεχος του Π.Α.ΜΕ., δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Ρίτσα Ρούσση – Κωττή, μέλος Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, πρόεδρος Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου και Κων. Στεργίου, μεταλλεργάτης, στέλεχος του Π.Α.ΜΕ., γραμματέας Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας».

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο, το μέλος της ΝΕ του ΚΚΕ κ. Μιχ. Τσιώνας, κάλεσε «τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου του Νομού μας, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών οικογενειών σε αυτές τις εκλογές να κάνουν ένα βήμα μπροστά, ένα θαρραλέο βήμα με ψήφο στο ΚΚΕ.

Να πετάξουν στην άκρη εκβιασμούς, αυταπάτες και ψευτοδιλήμματα, με τα οποία όλα τα υπόλοιπα κόμματα προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού, όπως τον εκβιασμό ή σταθερή κυβέρνηση ή χάος, το ψευτοδίλημμα ευρώ ή δραχμή, τις αυταπάτες για αριστερές κυβερνήσεις που μπορούν τάχα μέσα στην Ε.Ε. μαζί με τα μονοπώλια να εφαρμόσουν φιλολαϊκά μέτρα. Τα λαϊκά στρώματα έχουν χορτάσει από υποσχέσεις, έχουν πείρα να αντιπαλέψουν την τρομοκρατία.

Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να τιμωρηθούν σκληρά τα κόμματα που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση που βιώνει το κάθε σπίτι. Να πέσουν όσο γίνεται κάτω το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, να έχουν όσο γίνεται περισσότερες δυσκολίες να σχηματίσουν κυβέρνηση. Για να βγει δυνατότερο το λαϊκό κίνημα, ώστε από καλύτερες θέσεις να παρεμποδίσει τα χειρότερα και να βγει στην αντεπίθεση, βασική προϋπόθεση μαζί με τα παραπάνω είναι να βγει ισχυρό το ΚΚΕ.

Να μη σκορπίσει η ψήφος στα διάφορα αναχώματα που έχουν φτιαχτεί για να συγκρατήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση μέσα στο πλαίσιο του σάπιου πολιτικού συστήματος» τόνισε ο κ. Τσιώνας. «Είναι αναχώματα που φτιάχτηκαν με ανακυκλωμένα υλικά, πρώην υπουργούς και στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που όλα τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν διαπιστευτήρια με την ψήφο και τη στάση τους υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και κατά των δικαιωμάτων του λαού. Όλοι εκείνοι που τώρα δήθεν καμώνονται τους «αντιμνημονιακούς», τους «φιλολαϊκούς», τους «φιλεργατικούς» προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από επιμέρους ζητήματα, με τερτίπια, γιατί στα κύρια ζητήματα έχουν πάρει θέση: Υπέρ των κερδών του κεφαλαίου, υπέρ της ανάπτυξης που στόχο έχει την αύξηση της κερδοφορίας και το τσάκισμα του βιοτικού επιπέδου των λαϊκών στρωμάτων. Έχουν φτιάξει είτε δική τους στέγη με νέα κόμματα ή έχουν φιλοξενηθεί στη στέγη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και άλλων κομμάτων. Οι διάφοροι τίτλοι «αντιμνημονιακοί», «προοδευτικοί» που κρύβουν τον πυρήνα της στρατηγικής του κάθε κόμματος να μη γίνουν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλυθούν οι πολλές αμαρτίες του καθένα με τη στάση που κράτησε τα προηγούμενα χρόνια στη Βουλή, στις κατευθύνσεις της Ε.Ε., στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να μη σκορπίσει, λοιπόν, η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση σε ακίνδυνα συγκοινωνούντα δοχεία ή στην αποχή γιατί ο λαός θα τα βρει ξανά μπροστά του αμέσως μετά τις εκλογές. Να γίνει συνειδητή πάλη με το όπλο της ψήφου στις 6 Μάη, με ισχυρό ΚΚΕ, με ποσοστά που μπορούν να τρομάξουν την πλουτοκρατία και τους εκφραστές της, να τρομοκρατήσουν τους επάνω και στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες. Και πραγματικά ο λαός έχει τη δυνατότητα στις 6 Μάη να τους επιστρέψει τον εκβιασμό και την τρομοκρατία με ψήφο στο ΚΚΕ.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όλους όσοι τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν τις ελπίδες τους στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα άλλα κόμματα της Ε.Ε. Έχετε χορτάσει από αλλαγές προσώπων, από «νέα ξεκινήματα» και νέες δήθεν επανεκκινήσεις. Μπορείτε να εμπιστευτείτε το ΚΚΕ. Κάντε το βήμα. Ακόμα κι αν δε συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ να το εμπιστευτείτε, να το στηρίξετε στις εκλογές της 6ης Μάη» κατέληξε.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το