Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Παρουσίαση του Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών στους εκπαιδευτικούς

 Θέατρο Φθιωτίδων Θηβών

Ειδική συνάντηση κατά την οποία παρουσιάστηκε στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το Αρχαίο Θέατρο Φθιωτίδων Θηβών, οργάνωσε την Τετάρτη ο Δήμος Βόλου, με στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για το σημαντικό αυτό μνημείο. Η παρουσίαση έγινε με αφορμή την πρόσφατη επανεκκίνηση των ανασκαφικών εργασιών από το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών και την ΜΚΟ «Εν Δράσει» και εντάσσεται στον κύκλο των δράσεων που προγραμματίζει ο Δήμος Βόλου για την ανάδειξη αυτού του σπάνιου πολιτιστικού θησαυρού της περιοχής.

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια τόσο ο Δήμος Βόλου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ», όσο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Αλμυρού και άλλοι τοπικοί φορείς, καταβάλλουν συστηματική προσπάθεια για τη διάσωσή του Θεάτρου με την αποκατάσταση και την απόδοσή του στο κοινό. Η ιστορική και αρχαιολογική παρουσίαση του μνημείου έγινε από την επίτιμη διευθύντρια του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών (ΑΙΘΣ), η οποία έχει και την ευθύνη του ανασκαφικού έργου,  δρ. Β. Αδρύμη-Σισμάνη και τη νυν διευθύντρια του ΑΙΘΣ Έλσα Νικολάου, η οποία παρουσίασε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για τον σκοπό αυτό,  με θέμα «Θεατρικοί περίπατοι στα αρχαία θέατρα της Θεσσαλίας».

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Απόστολος Παντσάς, ο υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Μ.Τσάμης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σ.Μπαρτζιώκα και ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Δοδοντσάκης, τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι η αποκάλυψη, αναστήλωση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου των Φθιωτίδων Θηβών είναι υπόθεση κοινής στράτευσης όλων. Στο τέλος της παρουσίασης δόθηκε στους εκπαιδευτικούς από ένα cd με το εκπαιδευτικό υλικό (επεξηγηματικά κείμενα και εικόνες) προκειμένου να προβληθεί στις σχολικές αίθουσες και να συμβάλλει στην προετοιμασία εκπαιδευτικών δράσεων στο χώρο του μνημείου, οι οποίες θα προγραμματιστούν από το Δήμο Βόλου και το ΑΙΘΣ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού του μνημείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το