Photo Gallery, Τοπικά

Παρεμβάσεις στις ακτές του Βόλου

Παραλιακό μέτωπο 53 χιλιομέτρων διαθέτει πλέον ο ενιαίος Δήμος


Αποκαταστάσεις στην πλαζ των Αλυκών για να λειτουργήσει φέτος

 

 

Παρεμβάσεις συντήρησης των ακτών βρίσκονται σε εξέλιξη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, εν όψει της θερινής περιόδου, με στόχο πριν το καλοκαίρι όλες οι παραλίες να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους λουόμενους. Το παραλιακό μέτωπο του νέου Δήμου αγγίζει πλέον τα 53 χιλιόμετρα και σ’ αυτό υπάρχουν 25 περίπου ακτές προσβάσιμες στο κοινό για κολύμβηση, εκ των οποίων οι 9 έχουν γαλάζια σημαία και εντάσσονται στο σχετικό πρόγραμμα.

Αυτές οι ακτές είναι: Ακτή Γορίτσας «Αμαρυλλίδα», ακτή Αναύρου (μέτωπο Αύρα – Καλιθέα – Ρέμβη), ακτή Ξενία, ακτή Πευκακίων (Λαμπρόπουλου), ακτή Αλυκών, ακτή Αγίου Στεφάνου «Αμφανών», «Χρυσή Ακτή Παναγιάς», ακτή Μπάρμπα Θωμά, καθώς και η πλαζ Αλυκών, την παραχώρηση της οποίας διεκδικεί ο Δήμος Βόλου από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης.

Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι την Τετάρτη 1η Ιουνίου αναμένονται στο Βόλο η πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αυγή Μαρκοπούλου και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δ. Λάμπρου, προκειμένου να συζητήσουν με το Δήμαρχο κ. Πάνο Σκοτινιώτη το θέμα της πλαζ Αλυκών και να επισκεφθούν το χώρο, ενώ θα έχουν συζητήσεις και για άλλα ακίνητα που διαθέτει η Εταιρεία στην περιοχή της Μαγνησίας.

Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή διεκδικεί την κατά κυριότητα και χωρίς αντάλλαγμα παραχώρηση της πλαζ Αλυκών, προκειμένου να σχεδιάσει μακροπρόθεσμα τη ριζική αναβάθμιση και αποτελεσματική αξιοποίησή της σε όφελος της τοπικής κοινωνίας και του τουρισμού. Ωστόσο, είναι αποφασισμένη να λειτουργήσει την πλαζ κανονικά, ακόμη και στο μεταβατικό  στάδιο έως την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών.

Για το σκοπό αυτό η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ξεκινά άμεσα εργασίες αποκατάστασης των φθορών που έχουν υποστεί οι καμπίνες και οι κοινόχρηστοι χώροι, βάσει κοστολόγησης που έγινε, ώστε να αποδοθεί σε χρήση και το φετινό καλοκαίρι μια από τις πλέον δημοφιλείς και πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου.

Στο μεταξύ, ήδη έχουν ολοκληρωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου οι απαραίτητες εργασίες στις υπόλοιπες ακτές, που αφορούν επισκευές στις ξύλινες κατασκευές όπου υπάρχουν (καμπίνες, παγκάκια και πύργοι ναυαγοσωστών), συντήρηση του εξοπλισμού τους και παρεμβάσεις εξωραϊσμού των κοινόχρηστων χώρων. Εκκρεμούν εργασίες καθαριότητας και καθαρισμού των χόρτων, οι οποίες, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χ. Τσαμπάζη, θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ακολουθήσει στη συνέχεια η τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης, πινάκων ανακοινώσεων, των προστατευτικών σχοινιών και της σημαίας στους ιστούς.

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδης, «γίνεται προσπάθεια ώστε να αποκτηθούν εμπρόθεσμα οι γαλάζιες σημαίες που πιστοποιούν την καταλληλότητα των ακτών, όσον αφορά τόσο την παροχή υπηρεσιών, όσο και την προσβασιμότητα, προκειμένου με την έναρξη της θερινής περιόδου οι ακτές του Δήμου Βόλου να αποδοθούν με ασφάλεια στους λουόμενους».

Σημειώνεται ότι η παραχώρηση γαλάζιας σημαίας σε μια παραλία προϋποθέτει μια σειρά από υποχρεώσεις για τον οικείο Δήμο και είναι πολύ εύκολο να ανακληθεί αν διαπιστωθεί, από τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους που γίνονται στη διάρκεια του καλοκαιριού, ότι έστω και μία από αυτές δεν τηρείται.

Οι πολίτες καλούνται να σεβαστούν την τάξη και την καθαριότητα, ακολουθώντας το παράδειγμα της ευαισθησίας που επέδειξαν μαθητές και εθελοντικές οργανώσεις την προηγούμενη εβδομάδα, με την πρωτοβουλία τους να καθαρίσουν παραλίες του Δήμου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

2 Comments

  1. αν πάει κανείς στον ξενώνα/ταβέρνα ροδιά, στα καλά νερά, θα δει δίπλα της ένα καρα-αυθαίρετο που κόβει την παραλία και μπαίνει μέσα στην θάλασσα.. τι θα γίνει με αυτό?

Μοιραστείτε το