Τοπικά

Παρεμβάσεις κοινωνικής πρόνοιας

Άρχισε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού το πρόγραμμα του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου με την ενότητα της Ψυχολογίας, το οποίο παρακολουθούν 50 άτομα, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται

 

Ισχυρή παρέμβαση στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας ξεκίνησε η αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Αλμυρού στην Ανάβρα. Πιο συγκεκριμένα, πολυμελές κλιμάκιο αποτελούμενο από νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, γυμναστή και ψυχολόγο, επισκέπτεται σε μόνιμη βάση τις τελευταίες εβδομάδες την Ανάβρα προσφέροντας χρήσιμες κοινωνικές υπηρεσίες στους κάτοικους του χωριού. Τα άτομα που ωφελούνται έχουν επιλεγεί με βάση τις υποδείξεις των τοπικών παραγόντων του χωριού και ανέρχονται στα είκοσι πέντε.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Δημήτρης Τσούτσας δήλωσε σχετικά: «Ξεκινήσαμε μία απαραίτητη παρέμβαση στην Ανάβρα με σκοπό να παρέχουμε υπηρεσίες στους κάτοικους του χωριού τις οποίες έχουν στερηθεί τα τελευταία χρόνια. Η παρέμβασή μας είναι σε πολλά επίπεδα -υγεία, κοινωνική προστασία, αθλητισμό- και θα προσπαθήσουμε να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά. Θέλω να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο κ. Σαρρή, το δημοτικό σύμβουλο κ. Παπαδημουλά, τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Κελάφα και την κ. Ζαχαροπούλου από το Δήμο Αλμυρού για τη συνεργασία που έχουμε με κοινό στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της Ανάβρας».

Εξάλλου, την προηγούμενη Τετάρτη το απόγευμα ξεκίνησε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού το πρόγραμμα του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου με την ενότητα της Ψυχολογίας. Το πρόγραμμα παρακολουθούν πενήντα άτομα μέχρι τώρα και οι εγγραφές συνεχίζονται. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την έναρξη του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου στην πόλη μας. Η θερμή ανταπόκριση του κόσμου δείχνει την ανάγκη που υπάρχει να δώσουμε τη δυνατότητα στους συνδημότες μας, με χαμηλό κόστος, να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Αυτή είναι η πρώτη μιας σειράς δράσεων η οποία θα έχει ως στόχο όλοι οι δημότες μας ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά προγράμματα δωρεάν ή με χαμηλό κόστος» δήλωσε ο κ. Τσούτσας.

Επίσης ανακοινώθηκε από την οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού «Άγνωστη Θεσσαλία» ότι όλες οι συμμετοχές της επαρχίας Αλμυρού και πιο συγκεκριμένα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού και του Γυμνασίου Ευξεινουπόλεως, προκρίθηκαν για την τελική φάση του διαγωνισμού και στις 17 Φεβρουαρίου, σε ειδική εκδήλωση στη Λάρισα, θα ανακοινωθούν οι νικητές στις διάφορες κατηγορίες. «Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στις συμμετοχές των παιδιών και πρόθεση μας είναι άμεσα να διοργανώσουμε μία εκδήλωση στην οποία θα προβληθούν οι ταινίες των παιδιών και να τιμήσουμε την προσπάθειά τους με ένα μικρό συμβολικό δώρο, άλλωστε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου συνεργάζεται στη διοργάνωση και είναι ο φορέας που έφερε το διαγωνισμό στην περιοχή» δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δημήτρης Τσούτσας είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με όλους τους διευθυντές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της χωρικής επικράτειας του Δήμου με σκοπό να ενημερωθεί για προβλήματα τα οποία απασχολούν τις σχολικές μονάδες. Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία του πρόεδρου των Σχολικών Επιτροπών κ. Χατζηδημητρίου και θα συνεχιστούν με τα Νηπιαγωγεία του Δήμου, ενώ θα πραγματοποιηθούν και συναντήσεις με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων. Επίσης στάλθηκε στη νέα περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Ζιάκα συγχαρητήριο μήνυμα για την ανάληψη των καθηκόντων της και της ζητήθηκε να επισκεφθεί τον Αλμυρό, να γνωρίσει τις σχολικές μονάδες και να της τεθούν γενικότερα θέματα που αφορούν στην περιοχή.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το