Photo Gallery, Τοπικά

Παρελθόν από το Νοσοκομείο ο κ. Ζαχαρόπουλος

Ο κ. Ζαχαρόπουλος ερωτηθείς από τη «Θ», αν θέλει να σχολιάσει την απόφαση του υπουργού τόνισε, πως λόγω ιεραρχικής τάξης, δεν θέλει να κάνει σχόλιο

 

Την πρόωρη λύση της θητείας του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδη Ζαχαρόπουλου, χωρίς αποζημίωση, αποφάσισε χθες ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέτζος. Από το υπουργείο Υγείας δεν ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης του. Από την πλευρά του ο κ. Ζαχαρόπουλος δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του υπουργού.

Σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν χθες στο Νοσοκομείο Βόλου. Νωρίς το μεσημέρι με δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας ο υπουργός κ. Λυκουρέντζος ανακοίνωσε την πρόωρη λύση της θητείας του νυν διοικητή κ. Αριστείδη Ζαχαρόπουλου.

Η είδηση διαδόθηκε πολύ γρήγορα εντός και εκτός Νοσοκομείου, καθώς ο διοικητής με τις παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα απασχόλησε ιδιαίτερα την επικαιρότητα.

Το ενδιαφέρον είναι πως το υπουργείο Υγείας δεν ανακοίνωσε το νέο διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Ζαχαρόπουλος θα συνεχίσει να βρίσκεται στη θέση του διοικητή, μέχρι να εκδοθεί το ΦΕΚ.

Από ’κει και πέρα, αν δεν έχει οριστεί νέος διοικητής, χρέη διοικητή θα εκτελεί ο αναπληρωτής διοικητής κ. Γιάννης Ντόκος, για τον οποίο η ανακοίνωση του υπουργείου δεν αναφέρει κάτι.

Σημειώνεται πως η θητεία του κ. Ζαχαρόπουλου είχε ανανεωθεί τον περασμένο Απρίλιο για άλλα δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι και τον Απρίλιο του 2014. Αντίστοιχα, η θητεία του αναπληρωτή διοικητή έχει ανανεωθεί μέχρι και το Μάιο του 2014.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, τονίζονται τα εξής: «Ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, υλοποιώντας τη δέσμευσή του, σε πρόσφατη απάντηση σχετικής ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή (ΒτΕ), αποφάσισε την πρόωρη λύση της θητείας του διοικητή του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο», αρμοδιότητας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, αζημίως για το Δημόσιο».

Ο κ. Ζαχαρόπουλος ερωτηθείς από τη «Θ», αν θέλει να σχολιάσει την απόφαση του υπουργού, τόνισε πως λόγω ιεραρχικής τάξης δεν θέλει να κάνει σχόλιο.

Η είδηση της λύσης της θητείας της διοίκησης, προκάλεσε αίσθηση. Ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας κ. Νίκος Χαυτούρας τόνισε για την απόφαση του υπουργού υγείας πως «πρέπει να κοιτάξουμε στο μέλλον για να διεκδικήσουμε σταθερά τη λύση των προβλημάτων του Νοσοκομείου, ώστε να βρει το δρόμο του. Η τοπική Ένωση νοσοκομειακών γιατρών και ο σύλλογος εργαζομένων είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιαδήποτε νέα διοίκηση για το καλό του Νοσοκομείου και του κοινωνικού σύνολου. Το πιο άμεσο θέμα είναι η πρόσληψη γιατρών για να σταματήσει η αποδόμηση των κλινικών».

Από την πλευρά του το μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Λεωνίδας Αναστασίου ανέφερε πως «εμείς είμαστε στη θέση μας, συνεχίζοντας να υπηρετούμε το ΕΣΥ και τους συμπολίτες μας που περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουν την ανάγκη ενός συστήματος υγείας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες».

Ο διάδοχος

Στο μεταξύ, η χθεσινή εξέλιξη με το διοικητή αναζωπυρώνει τα σενάρια για το πρόσωπο που θα τον διαδεχτεί. Τις τελευταίες ημέρες έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα που τα περισσότερα προέρχονται από το «γαλάζιο» χώρο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η παράμετρος των συμφωνιών στην τρικομματική κυβέρνηση, αν δηλαδή υπάρχει κάποια διεργασία, ώστε η διοίκηση του Νοσοκομείου να δοθεί σε κάποιο συγκεκριμένο κόμμα, στο πλαίσιο της μοιρασιάς της πίτας των αξιωμάτων στο κράτος.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ενδιαφέρον για τη διοίκηση του Νοσοκομείου έχουν εκδηλώσει στελέχη από τη «γαλάζια» παράταξη, όπως η πολιτευτής κ. Ελ. Αντωνοπούλου, το τοπικό στέλεχος της Ν.Δ. κ. Σπ. Δεσύλλας, αλλά και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Αργ. Κοπάνας. Βέβαια, δεν αποκλείεται να επιλεγεί και κάποιο πρόσωπο από άλλο ιδεολογικό χώρο.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες επισημαίνουν πως μέχρι πρότινος το Νοσοκομείο Βόλου εντασσόταν στο ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ, που θα ήθελε να τοποθετήσει κάποιο δικό του πρόσωπο.

Πάντως, οι διεργασίες για τον ορισμό του νέου διοικητή τώρα ξεκινούν οι συνεννοήσεις μεταξύ των εταίρων της τρικομματικής κυβέρνησης και θα παίξουν ρόλο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το