Τοπικά

Παραχώρηση του κάμπινγκ Χορευτού στο Πάντειο

Την παραχώρηση του πρώην κάμπινγκ στο Χορευτό την καλοκαιρινή περίοδο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο εξετάζει ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, προκειμένου να διαμορφωθεί και να λειτουργήσει για την αναψυχή των φοιτητών και των αποφοίτων του
Την παραχώρηση του πρώην κάμπινγκ στο Χορευτό την καλοκαιρινή περίοδο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο εξετάζει ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, προκειμένου να διαμορφωθεί και να λειτουργήσει για την αναψυχή των φοιτητών και των αποφοίτων του

Την παραχώρηση του πρώην κάμπινγκ στο Χορευτό την καλοκαιρινή περίοδο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο προκειμένου να διαμορφωθεί και να λειτουργήσει για την αναψυχή των φοιτητών και των αποφοίτων του εξετάζει ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου. Η προαναφερόμενη προοπτική συζητήθηκε στη συνάντηση που έγινε την περασμένη Κυριακή μεταξύ του δήμαρχου κ. Γ. Αντώνογλου- Κασσαβέτη με τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη του Πάντειου Πανεπιστημίου κ.κ. Γ. Σάλτα και Ευάγ. Πρόντζα, οι οποίοι επισκέφτηκαν τη Ζαγορά, στο πλαίσιο της δωρεάς 172 βιβλίων για τις ανάγκες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο στους τομείς Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Τουρισμού προχωρεί η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου. Οι δύο πλευρές μετά την επικαιροποίηση σύμβασης, η οποία είχε υπογραφεί μεταξύ του πρώην Δήμου Ζαγοράς και της διοίκησης του Πανεπιστημίου, λόγω της καταγωγής από το χωριό του Πηλίου του ιδρυτή του Παντείου Αλέξαντρου Πάντου, δηλώνουν αποφασισμένες να υλοποιήσουν μια σειρά δράσεων προς όφελος του Πανεπιστημίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου.

Όπως προαναφέρθηκε, την περασμένη Κυριακή η Πρυτανική Αρχή του Πάντειου Πανεπιστημίου επισκέφτηκε τη Ζαγορά και δώρισε 172 βιβλία για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στη συνάντηση που έγινε, συζητήθηκε και το θέμα της αξιοποίησης του πρώην κάμπινγκ στο Χορευτό, το οποίο δεν λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια.

«Το Πάντειο Πανεπιστήμιο ενδιαφέρεται σοβαρά να προχωρήσει στην αξιοποίηση του κάμπινγκ ως χώρο αναψυχής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για τους φοιτητές και τους απόφοιτους του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου-Κασσαβέτης.

Το αμέσως προσεχές διάστημα συμφωνήθηκε να επισκεφτούν το χώρο του κάμπινγκ, στο Χορευτό, μέλη της Επιτροπής Τεχνικών Υπηρεσιών του Πάντειου Πανεπιστημίου προκειμένου να ελέγξουν το χώρο και να καταθέσουν πρόταση για τη διαμόρφωσή του, ώστε να καταστεί χρηστικός για την αναψυχή των φοιτητών.

Να αναφερθεί ότι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς-Μουρεσίου είναι το κάμπινγκ να παραχωρηθεί χωρίς μίσθωμα, λόγω της οικονομικής κρίσης και της στενής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δυο πλευρών.

«Η συνάντηση που είχαμε με τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και δεν έχουμε καμία αντίρρηση να παραχωρήσουμε το κάμπινγκ στο Χορευτό» τόνισε ο κ. Αντώνογλου.

Παράλληλα, οι κ.κ. Σάλτας και Πρόντζας δεσμεύτηκαν ότι θα συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα των εκδρομών του Παντείου Πανεπιστημίου που διοργανώνει η Εκκλησία της Ελλάδος και την περιοχή του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου.

Τέλος, στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς και το ζήτημα της παραχώρησης από το Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου του «Πρίγκειου» Αρχοντικού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την αξιοποίησή του.

«Ως Δημοτική Αρχή και ως περιοχή θέλουμε τη στήριξη του Παντείου Πανεπιστημίου σε τομείς όπως είναι η Εκπαίδευση, ο Πολιτισμός και ο Τουρισμός» τόνισε ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το