Photo Gallery, Αθλητισμός

Παρατείνεται η αγωνία στον Ολυμπιακό Β.

Λεζάντα: Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των παικτών του Ολυμπιακού

 

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

 

 

Τη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους ζήτησε η ΕΕΑ για την επανεξέταση του φακέλου

 

 

 

Παράταση στην αγωνία για τον Ολυμπιακό Βόλου. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδρίασε χθες, προκειμένου να χορηγήσει πιστοποιητικά στις ομάδες της Football League, ωστόσο, σε καμία ΠΑΕ δεν δόθηκε πιστοποιητικό, λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Ως γνωστόν, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών έχει ανασταλεί η εκτέλεση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Οι δύο ομάδες έχουν καταθέσει νέο αίτημα στην ΕΕΑ για επανεξέταση των φακέλων τους και η Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει τη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους για να αποσαφηνιστεί εάν οι ομάδες έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση επανεξέτασης των φακέλων τους.

Μάλιστα, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι στις 13 Σεπτεμβρίου, η 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ (10-11/9) θα είναι και πάλι κουτσουρεμένη, καθώς θα διεξαχθούν πέντε ή έξι παιχνίδια (ανάλογα με την εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση του Ηρακλή).

Στον Ολυμπιακό πίστευαν πως το θέμα θα ξεκαθάρισε άμεσα – το αργότερα μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας – και μάλιστα υπήρχε αισιοδοξία πως η υπόθεση θα είχε ευτυχή κατάληξη για τον σύλλογο.

Βέβαια, η χθεσινή απόφαση της ΕΕΑ δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν ελπίζει πως θα δικαιωθεί και θα παίξει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ωστόσο, αυτή την εξέλιξη δεν την περίμεναν στον Ολυμπιακό. Στις τάξεις της ομάδας υπάρχει προβληματισμός για τη νέα κωλυσιεργία από πλευράς Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός Βόλου συμμετείχε χθες στην εκλογή νέου προέδρου στη Σούπερ Λιγκ, καθώς εκπροσωπήθηκε στο Δ.Σ. του συνεταιρισμού από τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη.

Πάντως, η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προκαλεί πολλά προβλήματα στην ομάδα. Το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει ως προς την κατηγορία που θα αγωνίζεται φέτος ο Ολυμπιακός έχει φθείρει – όπως είναι φυσικό – ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές, με την υπομονή τους να έχει εξαντληθεί.

 

Έντονη η δυσαρέσκεια

των παικτών

του Ολυμπιακού Β.

Η δυσαρέσκεια των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου είναι έντονη εξαιτίας της καθυστέρηση του θέματος και με ανακοίνωση που εξέδωσαν εκφράζουν την ανησυχία τους για το ποδοσφαιρικό τους μέλλον. Στην ανακοίνωση τονίζουν τα εξής:
«Εδώ και δυο περίπου μήνες που έχει ξεκινήσει η μεγαλύτερη εξωαγωνιστική περιπέτεια που έχει ζήσει η ομάδα μας, εμείς οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου παραμείναμε σταθερά προσηλωμένοι στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις ως επαγγελματίες και καταφέραμε να οδηγήσουμε την ομάδα στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της με την πρόκριση στα play off του Europa League.
Δυστυχώς όμως, κανείς δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται και να συμμερίζεται το αδιέξοδο στο οποίο σήμερα έχουμε περιέλθει ως επαγγελματίες, οικογενειάρχες και άνθρωποι.
Αυτή τη στιγμή το σύνολο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ομάδας, δηλαδή ανθρώπων εργαζομένων που ζουν από το ποδόσφαιρο, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και επαγγελματική και εργασιακή ανασφάλεια. Δεν γνωρίζουμε ούτε σε ποιο πρωτάθλημα θα αγωνιστούμε ούτε πότε, ούτε αν οι οικονομικές συμφωνίες που έχουμε υπογράψει θα γίνουν σεβαστές ή όχι, ούτε ποια θα είναι τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Και φυσικά όλη αυτή η κατάσταση επηρεάζει άμεσα και κύρια και τις οικογένειές μας. Πολλοί από εμάς είναι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές και φυσικά το πρόβλημα γι αυτούς διογκώνεται καθώς είναι αδύνατο να αντιληφθούν τα μέτρα της ελληνικής προχειρότητας και του παραλογισμού. Για να μην αναφερθούμε καθόλου στις διαλυτικές τάσεις που ασκεί στην ίδια την ομάδα αυτή η παρατεινόμενη κατάσταση φθοράς.
Κανείς δεν έχει προβληματιστεί και δεν έχει αναρωτηθεί τι θα συμβεί με εμάς ως εργαζόμενους και οικογενειάρχες, αλλά και ως αθλητές. Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ομάδας είμαστε περισσότεροι από 23 και όχι μόνο οι πέντε – δέκα ενδεχομένως προβεβλημένοι. Ακόμα και στο χειρότερο για την ομάδα μας σενάριο που συνεπάγεται την αποδέσμευση του συνόλου των επαγγελματιών και ακόμα και αν χορηγηθεί μια παράταση της μετεγγραφικής περιόδου για εμάς, πόσοι θα καταφέρουν να βρουν ομάδες, τη στιγμή πού όλες, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, θα έχουν ολοκληρώσει το σχεδιασμό τους και θα έχουν «κλείσει» τους προϋπολογισμούς τους; Πως θα βρεθούμε ξαφνικά στην αγορά εργασίας και με ποια εργασιακά δικαιώματα; Μήπως τελικά οι περισσότεροι εξ’ ημών θα υποχρεωθούμε υπό το φάσμα της ανεργίας να δεχτούμε επαγγελματικές προτάσεις προσβλητικές για την αξία μας με άμεσο αντίκτυπο στην ζωή των οικογενειών μας; Και ποιος μας σέβεται ως αθλητές, όταν μετά από μια κοπιώδη καλοκαιρινή προετοιμασία που ξεκίνησε από τον Ιούνιο, βαδίζουμε προς ένα ολόκληρο μήνα πλήρους απραξίας και θα πρέπει να υποβληθούμε επί της ουσίας σε νέα προετοιμασία για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, όταν και εάν ξαναμπούμε σε αγωνιστική δραστηριότητα, είτε με την ομάδα μας όπως όλοι επιθυμούμε, είτε οπουδήποτε αλλού;
Και φυσικά, κανείς από εμάς δεν θέλει να σκέφτεται την ηθική απαξίωση που υφιστάμεθα από την συνεχή λασπολογία εις βάρος της ομάδας μας, η οποία και αντανακλά και στην προσωπικότητα του καθενός μας που στιγματίζεται άδικα και προσβλητικά από την παρουσία του στην ομάδα. Την οποία έχουμε τιμήσει στο ακέραιο μέσα στο γήπεδο και μόνο εμείς γνωρίζουμε τον κόπο που έχουμε καταβάλλει για να βρεθούμε (αγωνιστικά και μόνο) στο σημείο που φτάσαμε, πριν μας στερηθεί η δυνατότητα να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα σε εφημερίδες που αναφέρουν ότι διάφορες ομάδες «δεν εξετάζουν καν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές από την ομάδα του Βόλου εξαιτίας της εμπλοκής της στα στημένα», ως να είμαστε όλοι ποδοσφαιρικά «απόβλητοι», χωρίς για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να έχει προκύψει οποιοδήποτε θέμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε έκνομη δραστηριότητα.
Όλη αυτή η κατάσταση που παρατείνεται επί της ουσίας εις βάρος μας συνιστά βαρύτατη προσβολή και των εργασιακών, και των επαγγελματικών αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας, καθώς προσβάλλουν ευθέως την προσωπικότητά μας και το δικαίωμα μας στην εργασία, όπως είναι κατοχυρωμένα και από το Σύνταγμα αλλά και από την Ε.Σ.Δ.Α.
Εμείς οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου δεν ζητάμε τίποτα άλλο από το να μας σεβαστούν ως ανθρώπους και ως επαγγελματίες όλοι: Πολιτεία, Αθλητική Δικαιοσύνη, Ε.Π.Ο. και θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου. Ζητάμε να ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν για να αποκατασταθεί η εις βάρος μας αδικία και να μπορέσουμε να ασκήσουμε το επάγγελμά μας. Μέσα στις γραμμές του γηπέδου,  εκεί που οι άλλοι βλέπουν την διασκέδασή τους ή ένα απλό τηλεοπτικό θέαμα, εμείς εργαζόμαστε και από αυτό ζούμε τις οικογένειες μας. Παρακαλούμε όλους να αντιμετωπίσουν την κατάστασή μας με τον απαιτούμενο σεβασμό και να δώσουν λύση στο αδιέξοδο αυτό που μας πλήττει βάναυσα και άμεσα».

Χθες το βράδυ, μετά την επιστροφή του προέδρου της ΠΑΕ κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη από την Αθήνα, επρόκειτο να υπάρξει συνάντηση της διοίκησης με τους ποδοσφαιριστές, όπου και θα συζητούνταν οι τελευταίες εξελίξεις. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ ζητούν από τους παίκτες να συνεχίσουν να κάνουν υπομονή, πιστεύοντας πως στο τέλος θα υπάρξει δικαίωση για την ομάδα. Οι διοικούντες τον Ολυμπιακό συνεχίζουν τις κινήσεις τους για την ανατροπή της απόφασης της ΕΕΑ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το