Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Παρασύρθηκε από τρένο 72χρονος με δίκυκλο

Ηλικιωμένος παρασύρθηκε χθες το πρωί από τρένο στη σιδηροδρομική διάβαση στα Παλαιά, στη διασταύρωση Παπαδιαμάντη-Ζάχου

Ένας ηλικιωμένος παρασύρθηκε χθες το πρωί από τρένο στη σιδηροδρομική διάβαση στα Παλαιά, στην διασταύρωση Παπαδιαμάντη-Ζάχου. Ο άνδρας επέβαινε σε δίκυκλο και όλα δείχνουν πως προσπάθησε να διασχίσει τις γραμμές, λίγο πριν διέλθει η αμαξοστοιχία, αλλά δεν πρόλαβε. Ο ηλικιωμένος τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου.

Το ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 10.30 χθες το πρωί, μπροστά σε διερχόμενους, οι οποίοι έκπληκτοι και χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν, αντίκρισαν τον ηλικιωμένο άνδρα, να παρασύρεται με το δίκυκλό του και στη συνέχεια να πέφτει στο χείμαρρο Κραυσίδωνα.

Η αμαξοστοιχία είχε ξεκινήσει από το σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου με προορισμό την Λάρισα. Δεν είχε ακόμη αναπτύξει ταχύτητα, καθώς διερχόταν από κατοικημένη περιοχή. Ο 72χρονος κινούταν με το δίκυκλό του επί της οδού Ζάχου. Οι μπάρες της διάβασης είχαν πέσει και είχε αρχίσει να ηχεί το σχετικό σήμα, προειδοποιώντας για την διέλευση της αμαξοστοιχίας. Παρ’ όλα αυτά ο ηλικιωμένος φαίνεται πως προσπάθησε να διασχίσει τις γραμμές, προφανώς υπολογίζοντας ότι θα προλάβει, πριν περάσει το τρένο.

Η αμαξοστοιχία όμως τον πρόλαβε. Παρέσυρε το δίκυκλο του ηλικιωμένου, σε απόσταση μερικών μέτρων. Το δίκυκλο με τον ηλικιωμένο οδηγό του έπεσαν στο χείμαρρο. Ο 72χρονος τραυματίστηκε βαριά.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες τον ανέσυραν από το χείμαρρο, του έδωσαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο ηλικιωμένος άνδρας, όπως διαπιστώθηκε, έχει υποστεί κατάγματα σε διάφορα μέρη του σώματός του. Ως πολυτραυματίας νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν και αστυνομικοί της Τροχαίας, για να διερευνήσουν τις συνθήκες και να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες. Αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν, για να δουν τι είχε συμβεί και αρκετοί ανέφεραν πως είχαν δει τον ηλικιωμένο με το δίκυκλο, να προσπαθεί να διασχίσει τις γραμμές, παρ’ όλο που οι απαγορευτικές μπάρες διέλευσης είχαν πέσει και αναβόσβηναν τα ηχοφωτεινά σήματα.

Η αμαξοστοιχία συνέχισε την διαδρομή της με καθυστέρηση 40 περίπου λεπτών.

Δεν είναι λίγα τα ατυχήματα, που έχουν σημειωθεί κατά καιρούς στις σιδηροδρομικές διαβάσεις, όταν οδηγοί οχημάτων επιχειρούν να διασχίσουν τις γραμμές, ελάχιστα λεπτά πριν την διέλευση του τρένου υπερεκτιμώντας τις ικανότητές τους και θεωρώντας ότι έχουν τον χρόνο να περάσουν πριν από το τρένο.

Συνεχείς είναι οι ενημερωτικές καμπάνιες, για να μην παραβιάζονται οι μπάρες από τους οδηγούς οχημάτων, ωστόσο φαίνεται πως αρκετοί αψηφούν τον κίνδυνο και ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60’’ – Είναι Κυριακή Β΄ Λουκά (video)

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, για την…

29 Σεπτεμβρίου 2024

Ηλικιωμένη στον Πύργο παρέδωσε χρυσές λίρες αξίας 25.000 ευρώ και κοσμήματα σε απατεώνες

Ταράχτηκε και δεν κατάλαβε ότι δεν ήταν της κόρης της η γυναικεία φωνή που άκουγε…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθησαν 4 διακινητές για τους 66 ανθρώπους που διασώθηκαν πριν μέρες στην Καλαμάτα – Τους χρέωναν μέχρι και 8.000 ευρώ!

Τέσσερα άτομα ηλικίας 24, 28, 29 και 38 ετών, τρεις από το Αφγανιστάν και έναν…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Στιγμές από την αναμέτρηση Α.Ε. 2002-Αγία Άννα

Η Αγία Άννα κέρδισε εκτός έδρας με 7-0 την Α.Ε. 2002 και στη σελίδα της…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Γιώργος Κατσαρός: «Αν νομίζετε ότι στα 90 μου πρέπει να πάρω σύνταξη είστε γελασμένοι»

Ο Γιώργος Κατσαρός έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους λίγο μετά τη μεγάλη συναυλία προς τιμήν του…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσιογράφος διέκοψε ζωντανή μετάδοση για να σώσει γυναίκα από πλημμύρα

Ο τυφώνας Helene σαρώνει τις πολιτείες των ΗΠΑ προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και σε…

28 Σεπτεμβρίου 2024