Στάσεις συστάσεις, ενστάσεις

Παραπολιτικά 31/03/2013

Παραπολιτικά 31/03/2013

 

Θερμές εκδηλώσεις

Αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου έγινε τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρησή του ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής. Οπαδοί της ΝΔ τον αγκάλιαζαν και το φιλούσαν, ενώ το χειροκρότησαν θερμά. Μία μάλιστα γυναίκα το χειροκρότησε και εντός του ναού… Το κεφάλαιο Καραμανλή φαίνεται πως δεν έχει ακόμη κλείσει στη ΝΔ, τουλάχιστον σε επίπεδο βάσης.

Χειροκροτήματα δέχτηκαν και οι κ.κ. Δ. Αβραμόπουλος και Ε. Μεϊμαράκης, αλλά ήταν σαφώς πιο λίγα.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Της επέστρεψαν το στεφάνι…

Από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης και αφού είχε γίνει γνωστή η απώλεια του Θανάση Νάκου, κύκλοι προσκείμενοι στην οικογένειά του και το πολιτικό του γραφείο έστελναν μηνύματα στη Ζέττα Μακρή, να μην προσέλθει στην κηδεία του αντιπροέδρου της Βουλής. Η κ. Μακρή όταν προσερχόταν χθες στο ναό του Αγ. Νικολάου, της απαγορεύτηκε η είσοδος από στενό συνεργάτη του Θαν. Νάκου και με την παρέμβαση του αστυνομικού διευθυντή κ. Ταμβάκη, άναψε ένα κερί, ενώ της επεστράφη το στεφάνι…

Ο κ. Μακρή έκανε δήλωση, στην οποία ανέφερε τα εξής: «Ο κόσμος πενθεί τον επί 20 χρόνια εκπρόσωπό του. Στο πένθος αυτό θέλησα να συμμετέχω, όπως έχω υποχρέωση, καθήκον και δικαίωμα. Η οικογένεια αποφάσισε να μου επιστρέψει το στεφάνι και το μόνο που μπόρεσα να κάνω, είναι να ανάψω ένα κερί στη μνήμη του».

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Ιστορικό ναδίρ

«Σε ιστορικό ναδίρ βρίσκεται ο ελληνισμός» τόνισε σε συνέντευξή του στη «Θ» ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών κ. Χρήστος Κόλλιας, προσθέτοντας πως η Ελλάδα και η Κύπρος απειλούνται με γεωπολιτική καθίζηση.

Και αυτή είναι η πραγματικότητα. Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν και νέες γεωπολιτικές συνθήκες δημιουργούνται, ο ελληνισμός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, με οικονομίες υπό κατάρρευση, την κοινωνική συνοχή διαλυμένη.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και φαίνεται δύσκολο να μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια του στα προσεχή χρόνια.

Φ.Σ.

 

Επίκεντρο

Διεθνές επίκεντρο στην επιστήμη της αστρονομίας και της αστροφυσικής θα είναι ο Βόλος το καλοκαίρι για μία εβδομάδα περίπου με αφορμή την Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί. Η πόλη μπορεί και διοργανώνει πλέον μείζονος σημασίας επιστημονικά, αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο κερδίζοντας τη διεθνή αναγνώριση.

Και αυτές είναι οι θετικές όψεις της τρέχουσας επικαιρότητας. Μέσα στην κρίση η διάθεση για δημιουργία δεν σταματά.

Φ.Σ.

 

Το εισιτήριο

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Καταναλωτών Βόλου ένα σημαντικό ποσοστό συμπολιτών ζητεί τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου από το Αστικό ΚΤΕΛ, προκειμένου να το χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο.

Και μάλλον είναι λογικό το αίτημά τους. Με την οικονομική δυσκολία που υπάρχει, ο κόσμος σκέφτεται ακόμη το 1,10 ευρώ που θα διαθέσει για να μετακινηθεί με το λεωφορείο.

Μάλιστα στην έρευνα κατατίθενται διάφορες προτάσεις, ώστε η χρήση του λεωφορείου να γίνει πιο ελκυστική. Προτάσεις που οι αρμόδιοι μπορούν να τις εξετάσουν…

Φ.Σ.

 

Τυχαίο;

Μαζί προσήλθαν στην κηδεία του Θανάση Νάκου, ο Αχιλλέας Μπέος και ο Ανδρέας Πάτσης, όπως αποτυπώνεται στο φωτογραφικό στιγμιότυπο που παραθέτουμε. Τυχαίο, σύμπτωση ή σημαδιακό; Ο χρόνος θα δείξει…

Δ.Χ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το