Στάσεις συστάσεις, ενστάσεις

Παραπολιτικά 11/04/13

Παραπολιτικά 11/04/13

 

Και άλλοι για μια θέση διοικητή

Και άλλα πρόσωπα από τη Μαγνησία έχουν υποβάλει αίτηση για να αναλάβουν θέσεις διοικητών ή υποδιοικητών σε νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας. Μεταξύ αυτών και οι κ.κ. Αρκάς-Κολέτσος Εμμανουήλ, Γαργάλα Αικατερίνη, πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, Τζαλαβρέτα Ελένη, πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ, και Καλογήρου Φρειδερίκη, πρώην μέλος της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου…

Συναγωνισμός για μια θέση από τις 14 που θα πληρωθούν.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Μηχανικοί κατά Τράπεζας Αττικής

Σε αναβρασμό οι μηχανικοί του ΤΕΕ Μαγνησίας. Πληροφορήθηκαν ότι κατά τη διάρκεια ψήφισης του επενδυτικού νόμου την περασμένη Πέμπτη, πέρασε στο τέλος της συνεδρίασης της Βουλής τροπολογία, η οποία απαλλάσσει τις διοικήσεις τραπεζών, που έδωσαν δάνεια στα πολιτικά κόμματα, τα οποία δεν καλύπτονταν από εμπράγματες εγγυήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, ένας πακτωλός χρημάτων άνω των 200 εκ. ευρώ, επισημαίνει το ΤΕΕ, αναμένεται να απολεσθεί από τις τράπεζες, χωρίς να αποδοθούν ευθύνες στις εγκάθετες διοικήσεις. Με μεγάλα ποσά δανειοδότησε κόμματα και η τράπεζα των μηχανικών, η Τράπεζα Αττικής. Σήμερα που οι μηχανικοί μαστίζονται από την ανεργία, λαμβάνοντας και τα ειδοποιητήρια για τις υπέρογκες αυξημένες νέες εισφορές τους, διαπιστώνουν ότι η διοίκηση του ταμείου τους, που ουσιαστικά διοικεί και την τράπεζά τους, συμπεριφέρεται με τελείως διαφορετικό τρόπο στους μηχανικούς, από ό,τι στα πολιτικά κόμματα…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Τους αφορά γιατί πληρώνουν ακριβά

Με αφορμή θέματα της ΔΕΥΑΜΒ, ο δήμαρχος Βόλου έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου και ρωτήθηκε εάν δρομολογούνται αλλαγές στη γενική διεύθυνση.

Δήλωσε πως το θέμα θα τεθεί στην ώρα του και κατά πως φαίνεται η ώρα του δεν έφτασε ακόμη. Εκτίμησε δε ότι η γενική διεύθυνση της Επιχείρησης, μια θέση πολιτική και κρίσιμη, δεν αφορά την κοινή γνώμη.

Και ποιον αφορά αν δεν αφορά την κοινή γνώμη, αν δεν αφορά τον πολίτη που πληρώνει αδρά και που βλέπει μια μονοπωλιακή κερδοφόρα εταιρεία να είναι κρεμασμένη κάθε μέρα στα «μανταλάκια»; Τους εσωτερικούς συσχετισμούς και τα προσωπικά παιχνίδια; Αυτά την «κάψανε» τη ΔΕΥΑΜΒ και θα κάνει πολλά χρόνια να συνέλθει… αν συνέλθει.

Εύλογα αναρωτιέται η κοινή γνώμη λοιπόν πότε, με ποιες αλλαγές και με ποια πρόσωπα θα σταματήσει η ΔΕΥΑΜΒ να αποτελεί «πτέρυγα» των δικαστικών αιθουσών και των ανακριτικών γραφείων.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Στιγμιαίο λάθος

Την καταρράκωση των θεσμών με βρισιές, φωνές, ξηλώματα μικροφώνων και απειλές, σε Δημοτικό Συμβούλιο και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, από τις καταστάσεις που δημιούργησαν οι σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας Θωμάς Κλημόπουλος και Γιάννης Μολοχίδης, ο δήμαρχος Βόλου τις χαρακτήρισε χθες «ατυχή στιγμή»… παρότι η διάρκεια των επεισοδίων έκλεισε 48ωρο. Και παρότι δεν ήταν  και η πρώτη φορά που προκλήθηκαν επεισόδια.

Το «μπάχαλο», λοιπόν, που τους επετράπη στην ουσία από τη Δημοτική Αρχή να δημιουργήσουν οι δύο σύμβουλοι, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις, ήταν ένα απλό «στιγμιαίο λάθος», που θα έλεγε και ο Πασχάλης ο Αρβανιτίδης…

Πάντως είναι θέμα προς διερεύνηση, το να θέλει η Δημοτική Αρχή να δίνει «συγχωροχάρτι» σε ανθρώπους που δεν το ζήτησαν και δεν το έχουν ανάγκη. Επιμένει ντε και σώνει, να τους συγχωρεί ενώ δεν το θέλουν.

Πρόκειται δηλαδή για καθαρό ψυχαναγκασμό, που πρέπει να καταγγελθεί μέχρι στις ευρωπαϊκές επιτροπές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από την ώρα που οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν αυτού του είδους τις αντιδράσεις…

Σύμφωνα πάντως, με την αντιμετώπιση της Δημοτικής Αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι επιτροπές, δηλαδή οι θεσμοί, μπορούν να παίζουν «χαλαρά» το ρόλο του «καρπαζοεισπράκτορα», όποτε κάποιος βρίσκεται σε «ατυχή στιγμή», κακό mood, ανάδρομο Ερμή και άλλα εξηγήσιμα επιστημονικώς φαινόμενα. Αυτός κι’ αν είναι ο ορισμός της μεγαλοσύνης…

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Κοψονούρηδες

Η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Βόλου έκανε μια «σοφή» επιλογή. Θα μετέχει σε έκθεση τουρισμού στη Λευκωσία, για να προσελκύσει επισκέπτες. Ποιους επισκέπτες θα αναρωτηθείτε. Ρώσους ολιγάρχες, συγγενείς πολιτικών που έβγαλαν τα λεφτά τους από τη χώρα, ιδιοκτήτες off shore και άλλους πλουτοκράτες, θα σας απαντήσουμε μιας και άλλοι δεν απέμειναν.

Βρίσκουμε σατανικά έξυπνη επιλογή, αυτή τη συμμετοχή, μεσούσης της μεγαλύτερης κρίσης στο νησί. Γιατί σου λένε, οι εγκέφαλοι που το σκέφθηκαν: Τώρα που δεν υπάρχουν ούτε ευρώ, ούτε λίρες και το μαζικό τουρισμό δεν τον θέλουμε γιατί απλά δεν έχουμε πού να το βολέψουμε, θα δείξουμε με το περίπτερο που θα στήσουμε τα «κάλλη» μας στα «βαριά πορτοφόλια».

Καταπληκτικό; Κοψονούρικο, που θα έλεγαν και οι Κύπριοι.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Ανασφάλεια

Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων σημειώθηκε στη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου στα τέλη της περασμένης και τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας. Όπως προκύπτει από τη Δημοτική Αρχή, σημειώθηκαν εννέα συνολικά κρούσματα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών, πέντε στο Μούρεσι και τέσσερα στην Τσαγκαράδα. Οι κάτοικοι βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος των κακοποιών και νιώθουν ανασφαλείς, καθώς η ευρύτερη περιοχή δεν αστυνομεύεται. Ο Αστυνομικός Σταθμός Τσαγκαράδας παραμένει για έναν ολόκληρο χρόνο κλειστός και την ευθύνη της περιοχής έχει το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών, που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από τη Δημοτική Ενότητα. Η Πολιτεία οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς προέχει η ασφάλεια των πολιτών και οι όποιες παρεμβάσεις απαιτείται να υλοποιηθούν πριν χαθεί ανθρώπινη ζωή. Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου είναι ο μοναδικός στη Μαγνησία χωρίς δικό του Αστυνομικό Τμήμα. Επιτέλους, η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου οφείλει να αποφασίσει αν θα αστυνομεύεται η περιοχή ή αν θα την παραδώσει αμαχητί στους κακοποιούς…

Β.Κ.

 

Αναβολή λόγω Συνεδρίου

Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 15 Απριλίου (5 μ.μ.) η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Επίσημη ανακοίνωση για τους λόγους της αναβολής δεν υπήρξε, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό έγινε κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγ. Μπούτα, που θα παραβρίσκεται στο τετραήμερο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν σήμερα.

Γ.Ξ.

 

Δεν καταργούνται

Με τη διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα συναντήθηκαν χθες δάσκαλοι και συζήτησαν το θέμα που δημιουργήθηκε με τις οργανικές θέσεις και το έγγραφο του υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ζιάκα τόνισε πως δεν πρότεινε στο υπουργείο την κατάργηση θέσεων και ουσιαστικά προώθησε τις θέσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Πάντως οι δάσκαλοι είναι σε επαγρύπνηση και έτοιμοι για κινητοποιήσεις, αν προκύψει κάτι αρνητικό.

Φ.Σ.

 

Δοκιμή

Η πρώτη δοκιμή για τις σχέσεις Συμβουλίου Διοίκησης και Πρυτανικής Αρχής ήταν η προχθεσινή ημέρα, όπου συζητήθηκε το θέμα του ορισμού αναπληρωτών πρυτάνεων. Το γεγονός ότι προέκυψε και δεύτερη πρόταση εκτός αυτής του πρύτανη, μάλλον προκάλεσε αίσθηση. Το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία και η πρόταση του πρύτανη επικράτησε για μία ψήφο. Ο κ. Μεσσήνης δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο και έμεινε στην τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών, αλλά και στην έναρξη μιας νέας προσπάθειας.

Φ.Σ.

 

Δύο σε γραφείο

Ο αριθμός επτά αναπληρωτές πρυτάνεις προκάλεσε ερωτηματικά σε αναγνώστες στο κατά πόσο σε μια περίοδο κρίσης ορίζονται τόσα άτομα σε θέσεις ευθύνης και ποιο θα είναι το κόστος στον προϋπολογισμό του Κράτους.

Βέβαια υπάρχει και το χωροταξικό ζήτημα. Διαθέσιμα γραφεία για επτά αναπληρωτές πρυτάνεις δεν υπάρχουν στο χώρο της Πρυτανείας και μάλλον στα τρία γραφεία των πρώην αντιπρυτάνεων θα τοποθετηθούν από δύο αναπληρωτές πρυτάνεις.

Φ.Σ.

 

Φήμες;

Ακούγεται έντονα τις τελευταίες ημέρες ότι ελεγκτές της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης κάνουν έφοδο σε υπηρεσίες του Βόλου, όπως το ΙΚΑ, αλλά και σχολεία, όπως το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, για να δουν αν εφαρμόζεται το ωράριο από τους υπαλλήλους. Πάντως από πλευράς διεύθυνσης του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας τονίστηκε πως πρόκειται για ανυπόστατες φήμες.

Φ.Σ.

 

Ας τα βάλει στη ζυγαριά

Περισσότερα έσοδα κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ εξασφάλισε φέτος το κράτος από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, παρά τη μεγάλη μείωση στην κατανάλωσή του δεδομένου ότι πολλά νοικοκυριά αναγκάστηκαν να κλείσουν τους καυστήρες. Αυτό χθες ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Σε μία περίοδο κρίσης, ασφαλώς η εξασφάλιση των 100 εκατ. είναι ένα σημαντικό ποσό. Από την άλλη όμως, στην πλάστιγγα μπαίνει το δράμα που πέρασαν πολλά νοικοκυριά φέτος που δεν μπόρεσαν να ζεσταθούν, αλλά και η ζημιά που προκλήθηκε στο περιβάλλον, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που κατέφυγαν σε άλλα υλικά για να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα εφιαλτικά κυρίως βράδια, όπου κυριολεκτικά πνιγόμασταν από την κάπνα από τις καμινάδες των τζακιών. Και αυτό δεν συνέβη μόνο στο Βόλο, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

Ας τα βάλει η κυβέρνηση στη ζυγαριά…

Γ. Τσ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το