Συνδικαλιστές με λογική

Ευτυχώς που οι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και του τοπικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν ακολούθησαν τις αποφάσεις των κεντρικών συνδικαλιστικών τους οργάνων και υιοθέτησαν την πρόταση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να απορροφηθούν από τα Δημοτικά Σχολεία καθηγητές ορισμένων ειδικοτήτων, που θεωρούνται σήμερα υπεράριθμοι. Πρόκειται για καθηγητές ειδικοτήτων πληροφορικής, ξένων γλωσσών, μουσικής, φυσικής αγωγής, που προτείνεται να μετακινηθούν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου κινδυνεύουν να βγουν υπεράριθμοι, στην Πρωτοβάθμια. Και είναι δεκάδες στη Μαγνησία.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Διαπιστώσεις ναι, λύσεις πότε;

Δημότες που διάβασαν τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου για το νερό, παρατηρούν ότι πέραν των διαπιστώσεων που κάνει ο κ. Σκοτινιώτης και είναι σωστές, για την κατάσταση τόσο της ποιότητας όσο και της επάρκειας πόσιμου νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα, δεν παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο αξιοποίησης των πηγαίων νερών που βρίσκονται στα όρια πλέον του Δήμου Βόλου, όπως των πηγών στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα, στη Δράκεια, στα Χάνια, στα Λεχώνια. Το νερό της ΔΕΥΑΜΒ παραμένει ανεπαρκές και ποιοτικά υποβαθμισμένο, σημειώνουν, ενώ κάθε χρόνο αυτή την εποχή γίνονται εκκλήσεις περιορισμού της κατανάλωσης, την ώρα που χιλιάδες κυβικά χύνονται στη θάλασσα…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Νέα Ελλάδα

Το όνομα της «Νέας Ελλάδας» προβάρει μέσα από τις ομιλίες του για το νέο κόμμα ο πρωθυπουργός. Ο ίδιος θέλει να εμφανιστεί ο πρώτος μεταρρυθμιστής της μεταπολίτευσης που θα αναδιαρθρώσει το Κράτος και την Οικονομία και θα βγάλει τη χώρα από τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών προσελκύοντας έτσι πολιτικές δυνάμεις από το φιλελεύθερο και δημοκρατικό χώρο. Δεν είναι εύκολο. Ειδικά όταν βρίσκεσαι στην εξουσία και την ασκείς. Ο κ. Σαμαράς λειτουργεί με αποφασιστικότητα, αλλά αυτό δεν αρκεί. Υπάρχει και το ζήτημα των συνεργατών είτε εντός, είτε εκτός της Ν.Δ. Με την τρικομματική κυβέρνηση τα πράγματα προχωρούσαν δειλά, οι αλλαγές γίνονταν με δυσκολία. Τώρα με τη δικομματική κυβέρνηση ίσως εξελιχθούν πιο γρήγορα τα πράγματα, αλλά και πάλι η συγκυβέρνηση με ένα άλλο κόμμα δημιουργεί υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Φ.Σ.

 

 

Έχει νόημα;

Στη Ν.Δ. επιστρέφουν οι κ.κ. Σολδάτος και Μαρκόπουλος. Για να προσφέρουν τι; Τόσο εύκολα επιστρέφεις σε ένα κόμμα που εκπροσωπεί κάποιες ιδεολογικές αρχές το οποίο κατηγορούσες πριν ένα χρόνο μέσα από τα τηλεπαράθυρα; Βέβαια για τον κ. Σαμαρά η επιστροφή των δύο είναι καλοδεχούμενη, καθώς αυξάνεται η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Δυστυχώς το φαινόμενο να ταυτίζεται η πολιτική με το ποδόσφαιρο, κάτι σαν τις μεταγραφές των παικτών, είναι σύνηθες πλέον. Μόνο που έτσι πληγώνεται η αξιοπιστία του πολιτικού.

Φ.Σ.

 

 

Αριστερά

Άνοιγμα προς τα αριστερά θα επιχειρήσει ο κ. Κουβέλης, αλλά όχι προς το ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή υπάρχει και άλλος χώρος για τέτοιο άνοιγμα. Προς τις μεταρρυθμιστικές και δημοκρατικές δυνάμεις της Αριστεράς εστιάζει το ενδιαφέρον της η ΔΗΜΑΡ πλέον. Αλλά και εκεί δεν κοιτάει και ο κ. Βενιζέλος, ακόμη και ο κ. Τσίπρας;

Η ΔΗΜΑΡ επιχειρεί ένα νέο ιδεολογικό προσανατολισμό μετά τη συμπόρευσή της με τη μνημονιακή κυβέρνηση. Μόνο που οι δημοσκοπήσεις δεν της δίνουν πολύ αέρα.

Όχι, γιατί συγκυβέρνησε με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αλλά επειδή δεν μπόρεσε να περάσει στο βαθμό που ήλπιζαν πολλοί, το δικό της στίγμα στην εξουσία και να προσφέρει κάτι διαφορετικό στην πράξη που θα ωφελούσε και τον τόπο.

Φ.Σ.

 

 

Πιέζει

Ασφυκτικές πιέσεις ασκεί η τρόικα στην Ελλάδα για τη λήψη νέων μέτρων, προκειμένου να καλυφθούν οι «τρύπες». Οι δανειστές ζητούν την τήρηση των συμφωνημένων, ώστε να δώσουν και άλλα χρήματα. Και το κάνουν αυτό, μολονότι έχουν αναγνωρίσει ότι το μνημόνιο ήταν αδικαιολόγητα σκληρό και δύσκολα μπορεί να το αντέξει η κοινωνία.

Παράλληλα, όσο περισσότερο πιέζει για νέα μέτρα, τόσο δυσκολεύει και η θέση της κυβέρνησης που πλέον δεν είναι τρικομματική, αλλά δικομματική, πιο μικρή και εύθραυστη…

Φ.Σ.

 

 

Τίποτα δεν μένει κρυφό

Ούτε τον αριθμό των μελών που έσπευσαν να ψηφίσουν στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο δεν έδωσε στη δημοσιότητα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.

Τα χρήσιμα ωστόσο συμπεράσματα βγαίνουν από τον αριθμό ψήφων που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι, τα οποία επίσης δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Όπως έγινε ωστόσο, πρώτος στον ανατολικό τομέα του Βόλου, που είναι και ο μεγαλύτερος, βγήκε ο κ. Μ. Πατσιαντάς. Ψήφισαν συνολικά 144 άτομα και έλαβε 75 ψήφους, ενώ η από την «αντίπαλη εσωκομματικά» ομάδα εκλέχθηκε δεύτερος ο κ. Παπαϊωάννου με 64 ψήφους. Τρίτος εκλέχθηκε ο Θ. Κλημόπουλος, που δεν είναι της επιρροής της Νομαρχιακής και στις υπόλοιπες τρεις θέσεις ακολούθησαν πρόσωπα τα οποία επίσης δεν είναι του «μπλοκ» της Νομαρχιακής.

Στον δυτικό τομέα του Βόλου ψήφισαν 78 άτομα και πρώτος εκλέχθηκε ο κ. Δελημήτρος με 30 ψήφους, αλλά τα ποσοστά ψήφων που συγκέντρωσαν τα υπόλοιπα τρία μέλη που συμμετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι και για… συγχαρητήρια. Ο κ. Βογιατζής έλαβε 16 ψήφους, ο κ. Καστρινάκης 17 και ο κ. Πουλάκης 23. Και «ήττα», μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τα ποσοστά.

Μεταξύ Δελημήτρου και Πουλάκη έχουν μεσολαβήσει πρόσωπα μη «ελεγχόμενα».

Στη Νέα Ιωνία εκλέχθηκε πρώτος ο κ. Κατσούρας με 54 ψήφους.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Συνεδρίασαν… οι μεγάλοι

Συνεδρίαζαν χθες οι τοπικές Νομαρχιακές Επιτροπές της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.

Όλα τα μεγάλα κόμματα συναντώνται…

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Ανεξάρτητοι vs Χρυσοβελώνη

Κάτι τρέχει με τη Μαρίνα Χρυσοβελόνη και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Και είναι σοβαρό. Χθες η βουλευτής, που είχε δηλώσει ότι θα στηρίξει τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, που θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση με αφορμή την τοποθέτηση της Ζέττας Μακρή στη θέση της υφυπουργού, αποδοκιμάστηκε από το κόμμα. «Όσο κι αν αλλάζουν οι ηγεσίες και τα ονόματα στα Υπουργεία, η μνημονιακή πολιτική που ακολουθείται είναι υπεύθυνη για πάνω από 4.000 αυτοκτονίες συνανθρώπων μας. Τα πρόσωπα που την εφαρμόζουν δεν έχουν καμία απολύτως σημασία και θα μας βρίσκουν απέναντι σε κάθε προσπάθεια εξαθλίωσης των Ελλήνων. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν έχουμε αλλάξει στο παραμικρό όσα λέμε από την πρώτη μέρα της ίδρυσής μας και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να στηρίξουμε κανέναν εντολοδόχο εφαρμοστή των επιθυμιών της τρόικας και του ΔΝΤ».

Μετά και από αυτή την ανακοίνωση αναμένονται εξελίξεις…

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Διαδικασίες

Σε δημοτικό συμβούλιο εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που διήρκησε 6 ώρες. Ψύχραιμα, σοβαρά χωρίς ακρότητες, κραυγές, φωνές και προσβολές συζητήθηκαν εξαιρετικά σοβαρά θέματα. Μόνη «παραφωνία», ως συνήθως, ο Γιάννης Μολοχίδης, ο οποίος έχει απομονωθεί και κανείς δεν απαντά στις αναιτιολόγητες πολλές φορές επιθέσεις του.

Ο Νίκος Μόσχος κράτησε για μια ακόμη φορά άψογες τις διαδικασίες, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει και το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη Επιτροπή η αντιπολίτευση αντιπροσωπεύεται από σοβαρούς ανθρώπους.

ΚΑΤ.ΤΑΣ

 

 

Δεν τον στηρίζει

Μετά τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ν. Χαυτούρας θεώρησε ότι έπρεπε να βγει και να διαψεύσει ότι προτίθεται να στηρίξει την υποψηφιότητα Γ. Μουλά ως υποψήφιου δημάρχου. «Συνεργάστηκα σε κάποιες επερωτήσεις, αφού τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, αλλά μέχρι εκεί. Ουδέποτε ήμουν στον ίδιο πολιτικό χώρο και ούτε έχω συζητήσει να στηρίξω υποψηφιότητα. Δεν προτίθεμαι να στηρίξω τυχόν υποψηφιότητα του Γ. Μουλά», δήλωσε κατηγορηματικά ο γιατρός κ. Νίκ. Χαυτούρας.

Γ. Τσ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τέλος στους ανενεργούς λογαριασμούς του Gmail από τη Google: Από πότε ξεκινά να τους διαγράφει – Πώς θα διατηρήσετε τον δικό σας

Η Google θα αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς στο Gmail από την 1η Δεκεμβρίου. Πρόκειται…

27 Νοεμβρίου 2023

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα δάκρυα της 21χρονης Μάγια και της οικογένειάς της μετά από 50 ημέρες ομηρίας από τη Χαμάς

Τις συγκινητικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στο νοσοκομείο Soroka όταν η 21χρονη Μάγια Ρεγκέβ,…

27 Νοεμβρίου 2023

Μια «μεγακαταιγίδα» μαίνεται στα νότια της χώρας και την Κριμαία

Σφοδρές ριπές ανέμου και γιγάντια κύματα που πλημμυρίζουν μέχρι και αυτοκινητοδρόμους: μια καταιγίδα πλήττει τη…

27 Νοεμβρίου 2023

Ο Αργ. Κοπάνας στον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης

  Στον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Βόλου, Αργύρης Κοπάνας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο,…

27 Νοεμβρίου 2023

Βόλος:Θλίψη για τον θάνατο 67χρονης

Θλίψη στην τοπική κοινωνία για τον θάνατο της 67χρονης Θεοδοσίας Τζούνη. Η κηδεία της θα…

27 Νοεμβρίου 2023

Aeroflot: Αναταράξεις σε πτήση της ρωσικής εταιρείας προκάλεσαν τον τραυματισμό μιας γυναίκας – Δείτε βίντεο

Πανικό προκάλεσαν στους επιβάτες ενός αεροσκάφους Boeing 777-300 εχθές οι έντονες αναταράξεις που σημειώθηκαν κατά…

27 Νοεμβρίου 2023