Photo Gallery, Τοπικά

Παραπέμπονται για παράβαση καθήκοντος

Δημαρχείο

Συγκαλείται αύριο η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, για να εξετάσει ως πειθαρχικό όργανο την παραπομπή τριών υπαλλήλων, ενώ στη συνεδρίαση θα μετέχουν και εκπρόσωποι της μειοψηφίας.

Οι τρεις υπάλληλοι, εκ των οποίων οι δύο είναι διευθυντικά στελέχη του Δήμου, παραπέμπονται σύμφωνα με πληροφορίες, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, ενώ η υπόθεσή τους πήρε και το δρόμο της Δικαιοσύνης, από την ώρα που καταφέρθηκε εναντίον τους εργαζόμενος του Δήμου.

Οι τρεις διωκόμενοι κατηγορούνται ότι το 2008, με την ιδιότητα των μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου, δεν έλαβαν νόμιμες αποφάσεις και δεν έκριναν, ως όφειλαν, προϊστάμενο για διεύθυνση του Δήμου υπάλληλο που διέθετε τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αλλά άτομο που δεν προβλεπόταν από τη νομοθεσία να καταλάβει τη θέση.

Ο υπάλληλος που δεν έλαβε τη θέση του προϊστάμενου κινήθηκε εναντίον των τριών μελών του υπηρεσιακού διοικητικά και δικαστικά, ενώ η Εκτελεστική θα κληθεί να λάβει απόφαση – ποινή που θα αφορά σε στέρηση μισθού μεγαλύτερη του ενός μηνός. Η στέρηση μισθού μεγαλύτερη τους ενός μηνός ενδεχομένως να σηματοδοτήσει και μείωση της βαθμολογικής κατάταξης των υπαλλήλων, εφόσον η ποινή οριστεί στους τρεις μήνες. Εάν η ποινή οριστεί στους δύο μήνες στέρησης μισθού, δεν πρόκειται να επηρεαστεί η βαθμολογική τους κατάταξη, αλλά θα επηρεαστεί ενδεχομένως η υπαλληλική τους εξέλιξη.

Η υπόθεση δεν είναι η μόνη που θα κληθεί να εξετάσει η Εκτελεστική καθώς αναμένεται οι ίδιοι υπάλληλοι να ξαναπεράσουν από πειθαρχική διαδικασία γιατί έχουν καταθέσει εναντίον τους προσφυγές και υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, που παρακάμφθηκαν με αποφάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου από διευθυντικές θέσεις.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το