Αθλητισμός

Παραμένει πρόεδρος ο Μαρινάκης

Το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ δεν έκανε δεκτή της πρόταση μομφής του ΠΑΟ

Το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ, που πραγματοποιήθηκε για το φόβο επεισοδίων σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», δεν έκανε δεκτή την πρόταση μομφής κατά του προέδρου του συνεταιρισμού, Βαγγέλη Μαρινάκη, την οποία είχε καταθέσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Πιο συγκεκριμένα, την πρόταση μομφής υπερψήφισαν οι εκπρόσωποι τριών ΠΑΕ και καταψήφισαν οκτώ, ενώ υπήρξαν και έξι λευκά. Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόταση των «πρασίνων» υπερψήφισαν επίσης ο Άρης και η ΑΕΚ, ενώ «λευκό» έριξαν οι Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα, ΠΑΟΚ, Λάρισα, Ξάνθη, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ. Κατά της πρότασης μομφής ψήφισαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Εργοτέλης, Ολυμπιακός Βόλου, Κέρκυρα, Ατρόμητος, Πανιώνιος, Πανσερραϊκός και Ηρακλής.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γόντικας, αποχώρησε από τη συνεδρίαση δηλώνοντας: «Ο Παναθηναϊκός αποχωρεί, αφού δεν δέχεται να γίνεται η συνεδρίαση με πρόεδρο τον κ. Μαρινάκη. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα καταθέσει τις προτάσεις της».
Ενωτικό μήνυμα θέλησε να περάσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την ολοκλήρωση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας. «Η πρόταση μομφής πήρε τρεις ψήφους. Η Λίγκα συνεχίζει ενωμένη, έχουμε πολλά θέματα να λύσουμε, χρειάζεται ηρεμία για να προχωρήσουμε. Κάναμε εποικοδομητική συζήτηση, πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι. Θέλω στο επόμενο συμβούλιο να είναι παρών και ο Παναθηναϊκός. Με σωστές αποφάσεις θα λύσουμε όλα τα προβλήματα. Είναι σημαντικό η Λίγκα να είναι ενωμένη».

Μπέος: Πρωτάθλημα

χωρίς Ολυμπιακό

και ΠΑΟ
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος υπερψήφισε την πρόταση μομφής, δήλωσε: «Όλοι καταλαβαίνουμε ότι το ποδόσφαιρο περνάει κρίση και χρειάζεται ριζοσπαστικές λύσεις. Ζητήσαμε τη διακοπή του πρωταθλήματος, για να πέσουν οι τόνοι. Θα υποβάλουμε γραπτώς όλες τις προτάσεις μας».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, τόνισε: «Βασικοί υπεύθυνοι για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου είναι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Η πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου, που δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, ήταν να κάνουμε ένα πρωτάθλημα χωρίς αυτές τις δύο ομάδες. Θα δούμε τότε ποιος έχει ανάγκη ποιον. Αν κάποιοι θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, πρώτοι πρέπει να ξεκινήσουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Η Λίγκα θα συνεχίσει να υπάρχει. Εμείς θα αποφασίσουμε για το πρωτάθλημα και όχι ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισα, Κώστας Πηλαδάκης, ο οποίος ψήφισε λευκό, είπε: «Όταν κάναμε τη Σούπερ Λίγκα, δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα φτάναμε στο σημείο να συεδριάζουμε κρυμμένοι σε ξενοδοχείο. Το 90% των προβλημάτων προέρχεται από τις δύο μεγάλες ομάδες, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Έχουμε τις δυνατότητες να λύσουμε τα προβλήματα. Πρέπει να «καθαρίσουμε» τη διαιτησία. Κανένας μας δεν μπορεί να λύσει με εικασίες τα προβλήματα. Η διαφορά των δύο αυτών ομάδων είναι ότι έχουν περισσότερο κόσμο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το