Κατηγορίες: Αθλητισμός

Παραμένει μέχρι …νεωτέρας ο Αχ. Μπέος

 

 

Θα συνεχίσει να ηγείται της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου

 

 

 

Την απόφασή του να παραμείνει στο τιμόνι της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου μέχρι …νεωτέρας, ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», Αχιλλέας Μπέος, ξεδιαλύνοντας έτσι το διοικητικό τοπίο, ύστερα από τα όσα συνέβησαν και ειπώθηκαν μετά το ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, όταν ο ίδιος είχε ανακοινώσει πως η ΠΑΕ πωλείται και αναζητά υποψήφιους αγοραστές. Η συνέντευξη Τύπου, η οποία ήταν ανοιχτή για τους φιλάθλους, δόθηκε στο ξενοδοχείο «Valis» στην Αγριά, με τον Αχιλλέα Μπέο να γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο που κατέκλυσε την αίθουσα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναφέρθηκε και στο θέμα με τις κασέτες, αλλά και στα ύποπτα παιχνίδια, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα. Εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ομάδας στα πλέι οφ, κάνοντας λόγο ακόμη και για συμμετοχή του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όσον αφορά τον σχεδιασμό εν όψει της νέας χρονιάς ο Ολυμπιακός θα βάλει ακόμη ψηλότερα τον πήχη, το 90% του βασικού κορμού θα παραμείνει, ενώ η διοίκηση θα προβεί στην απόκτηση 5-7 παικτών στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ξεκαθάρισε, τέλος, πως δεν πρόκειται η ομάδα να επιστέψει στο ΕΑΚ με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε: «Το τελευταίο διάστημα συναντήθηκα με 3-4 ενδιαφερόμενους αγοραστές της ΠΑΕ, εκ των οποίων ο ένας ήταν πιο «σοβαρός» για να επενδύσει. Μέχρι και χθες καμία συζήτηση δεν οδήγησε κάπου, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός Βόλου να αλλάξει χέρια. Επειδή αυτό που γίνεται στον Βόλο είναι πρωτόγνωρο και απορίας άξιο για κάποιους, να θυμίσω πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια ιδέα και οι άνθρωποι καλούνται να την υπηρετήσουν. Τα πρόσωπα έρχονται και παρέχονται, η ιδέα όμως μένει. Εσείς οι φίλαθλοι να κοιτάτε την ομάδα και όχι τα πρόσωπα. Ουδείς αναντικατάστατος.

Είχα πει σε μια άσχημη στιγμή, ότι ορκίζομαι στον πατέρα μου, που περνάει δύσκολες ώρες, ότι θέλω να φύγω και να πουλήσω την ΠΑΕ και ότι αν δεν συμβεί αυτό θα πουλήσω όλους τους παίκτες. Δεν αρμόζει όμως κάτι τέτοιο στα ήθη και τα πιστεύω μου, αλλά και στους 15.000 φίλους της ομάδας που έδωσαν το παρών στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει να πωλείται μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος επενδυτής. Ωστόσο, έχω ήδη αρχίσει τον σχεδιασμό της ομάδας εν όψει της νέας χρονιάς. Από σήμερα, οι συνεργάτες μου κι εγώ αρχίζουμε μια δουλειά, που για σας φαντάζει ένα όνειρο, ένα ταξίδι. Για όσο θα βρίσκομαι στο τιμόνι της ΠΑΕ, θα διεκδικήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε κόντρα στις μεγάλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κερδίσει νέους φιλάθλους και αυτό είναι σημαντικό επίτευγμα.

Θέλω να οδηγήσω αυτή την ομάδα ψηλά, όσο δεν μπορούν να φανταστούν ορισμένοι. Προσωρινά μένω, αλλά όπως λένε, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού…».

«Θα διεκδικήσουμε

την πρώτη θέση

στα πλέι οφ»

Στη συνέχεια ο κ. Μπέος αναφέρθηκε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος τα οποία αρχίζουν στις 8 Μαΐου και στα οποία, ως γνωστόν, θα λάβει μέρος και ο Ολυμπιακός Βόλου: «Η ομάδα που έχει κάνει υπερήφανος εσάς, εμένα και τους συνεργάτες μου, ξεκινά ένα μίνι πρωτάθλημα, τα πλέι οφ. Σας είχα πει το καλοκαίρι να ετοιμάζετε τα διαβατήριά σας. Ίσως δεν το πιστεύαμε ότι θα γίνει τόσο άμεσα. Είχα πει πέρυσι στη φιέστα για την άνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ, ότι αν νομίζετε πως ήρθα για ένα μετάλλιο στον Βόλο, είστε πολύ γελασμένοι. Εύχομαι να πάρει το Κύπελλο ο Ατρόμητος. Όσοι νομίζουν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα βγει πέμπτος στα πλέι οφ είναι πολλοί μ… Σας το λέω επειδή, γενικά στη ζωή και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, το μπάτζετ και το χρήμα δεν είναι το παν.

Το μοντέλο διοίκησης στο Βόλο το ζηλεύουν εχθροί και φίλοι. Δουλεύουμε με πολύ μεράκι και πετύχαμε, την ώρα που ομάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν τα έχουν καταφέρει, δαπανώντας εκατομμύρια ευρώ. Την Παρασκευή μετά την κλήρωση που θα μάθουμε τη σειρά των αγώνων, θα διεκδικήσουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Είναι κάτι που κάναμε όλη τη χρονιά και θα συνεχίσουμε έτσι».

 

«Καμία ανησυχία

για τις κασέτες»

Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» κατόπιν αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με τις κασέτες και στο οποίο εμπλέκεται και ο ίδιος: «Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που ένα προϊόν υποκλοπής γίνεται τόσο μεγάλο θέμα. Κάποιοι προσπαθούν να το νομιμοποιήσουν. Είναι μια μαραθώνια υπόθεση που θα έχει μια εξέλιξη διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν κάποιοι δημοσιογράφοι. Οι φίλαθλοι δεν πρέπει να ανησυχούν, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Πιο πολύ κινδυνεύει αυτός που βγάζει τα dvd της Τζούλιας…».

«Σε ότι αφορά τα ύποπτα παιχνίδια, δεν έχει ξεκινήσει τίποτα ακόμη. Βρισκόμαστε ακόμη στη διαδικασία της διερεύνησης και σε ανακριτικό στάδιο. Είναι μια αστεία υπόθεση, που την έχουν ξεκινήσει οι δημοσιογράφοι. Δύο παραδείγματα θα δώσω. Στο ματς Παναργειακός-Ολυμπιακός Βόλου που κερδίσαμε 4-0, κάποιοι το θεώρησαν «ύποπτο». Ένα παιχνίδι που δεν παιζόταν σε καμία εταιρεία στοιχηματισμού. Ο Ολυμπιακός Βόλου, μια ομάδα που τότε έκανε πρωταθλητισμό στη Β’ Εθνική, κέρδισε μια ομάδα Γ’ Εθνικής η οποία …χαροπάλευε.

Πριν δύο αγωνιστικές είχαν φράξει το ματς Εργοτέλης-Ηρακλής γιατί όλοι έπαιζαν την ισοπαλία. Το είχαν φράξει παντού. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Το παιχνίδι ήρθε «άσος». Την επόμενη μέρα δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά. Ο κόσμος έχασε τα λεφτά του και κέρδισαν οι εταιρείες στοιχημάτων. Ξαφνικά το ματς δεν ήταν πλέον ύποπτο.

Κρύβονται μεγάλα συμφέροντα και κάποιοι δρομολογούν αυτά τα πράγματα. Επειδή αυτή η υπόθεση είναι σε εξέλιξη, σας ενημερώνω ότι στοιχείο για το αν ένα ματς είναι στημένο δεν είναι ότι μια ομάδα έχει ένα συγκεκριμένο ποσό πονταρίσματος. Στημένο παιχνίδι είναι να σε πιάνουν να… λαδώνεις παίκτες, παράγοντες, προπονητές, διαιτητές. Αν είμαι τρελός και έπαιξα 1 εκ. ευρώ υπέρ μιας ομάδας δεν σημαίνει ότι ένα ματς είναι στημένο. Δυστυχώς γι’ αυτούς, τις υποθέσεις τις κρίνουν έμπειροι δικαστές και όχι τσιράκια»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό: «Θα ήθελα να αναφερθώ σε τρία-τέσσερα πράγματα που έγιναν στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μία αγωνιστική νωρίτερα, στο ματς με τον Άρη, όχι μόνο μπάλες πετάχτηκαν, αλλά η εταιρία σεκιούριτι του Άρη έκρυβε τις μπάλες και έδιωχνε τα ball boys. Δεν κάναμε καταγγελία, γιατί αυτό δεν αρμόζει στις μεγάλες ομάδες. Δεν μας έφταιγε ο Άρης που δεν πήραμε εμείς το θετικό αποτέλεσμα. Στο Πανθεσσαλικό είναι αλήθεια ότι στο ματς με τον Παναθηναϊκό πετάχτηκαν μπάλες μέσα στο γήπεδο.

Κακώς πετάχτηκαν. Ούτε εντολή δώσαμε, αλλά στο διάλογο που είχα με τον Τζιμπρίλ Σισέ του εξήγησα ότι για την πόλη ήταν ένα ιστορικό γεγονός και του ζήτησα συγνώμη. Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε τη μεγαλύτερη και την πιο παλικαρίσια νίκη στην ιστορία του, απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Έπρεπε να το χειροκροτήσει και η διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Όχι να ψάχνει δικαιολογίες. Φιλοξενία είναι να μην τους πειράξει κανείς και αυτό έγινε με όλες τις ομάδες. Αν στο τέλος ενός παιχνιδιού εκφράζω κάποια πράγματα, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν είναι φιλοξενία. Όσο είμαι στον Ολυμπιακό Βόλου δεν θα αφήνω τίποτα αναπάντητο. Θα υποστηρίζω τα συμφέροντα της ομάδας μου.

Πολλοί είπαν ότι θα φύγω από τον Ολυμπιακό Βόλου, λόγω της υπόθεσης των κασετών. Κουράστηκα να απαντάω. Πολεμάω και δεν φοβάμαι κανέναν Κούγια και κανέναν Πατέρα. Αν νομίζουν ότι τελειώνει εδώ η ιστορία, είναι γελασμένοι. Θα γίνει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και θα το δείτε πολύ σύντομα».

«Δεν θα χαλάσει

ο βασικός κορμός»

Στη συνέχεια ο κ. Μπέος απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για τα όσα γίνονται στον Πανιώνιο και αν μπορεί να τα επωφεληθεί ο Άρης, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε: «Από το όνομα και μόνο θα έπρεπε να παίζει σε πρωτάθλημα εξωγήινων και όχι στο ελληνικό. Είναι να τρελαίνεσαι όταν ακούς τέτοια πράγματα.

Επίσης, να πω ότι επειδή συνορεύουμε με τη Λάρισα, ο Πανιώνιος θα πάρει άδεια και να μην χαίρονται. Είναι ντροπή κάποιος να παρακαλάει να πεθάνει ο άλλος για να ζήσει αυτός. Αυτά είναι χτυπήματα κάτω από τη μέση. Πως μπορεί να σφραγίζει εισιτήρια, χωρίς φορολογική ενημερότητα; Είναι αθλιότητες που τις δρομολογούν παράγοντες της πλάκας. Ο Πανιώνιος θα μείνει στη Σούπερ Λιγκ γιατί είναι η πιο ιστορική ομάδα, το αξίζει και δεν έχει κάνει καμιά παράνομη πράξη.

Τώρα θυμήθηκαν στον Άρη να κάνουν ένσταση για τον Πανιώνιο; Ντροπή. Να αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του άλλου και να μην ψάχνουν πλάγιες μεθόδους. Μπορεί να έχουν στόχο εμένα, αλλά να ξέρετε ότι έχω πάντα δεύτερη και τρίτη λύση. Και να θέλουν να χτυπήσουν εμένα, υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Υπάρχουν 7-8 άτομα που είναι στο Δ.Σ. και μπορούν να… τρέξουν τις υποθέσεις. Ας ονειρεύονται και ας κάνουν ότι θέλουν».

Για το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες παρουσιάζεται να έχουν πάρει μεταγραφή ή αν ο Ολυμπιακός Βόλου είναι κοντά στην απόκτηση κάποιων παικτών, απάντησε: «Η οργάνωση της προετοιμασίας θα κριθεί από το αν θα βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα Λιγκ. Δεν μπορούμε να πούμε ακόμα για την προετοιμασία. Είναι πράγματα που τα δουλεύουμε. Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές, ενόψει των πλέι οφ και επειδή η ομάδα πρέπει να μείνει ενωμένη, δυνατή και αφοσιωμένη, δεν υπάρχει καμία συζήτηση.

Υπάρχει δέσμευση ότι ο κορμός κατά 90% δεν θα χαλάσει και θα παραμείνει όπως έχει. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα κάνει από 5 μέχρι 7 μεταγραφές. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Η ομάδα θα πουλήσει το πολύ δύο ποδοσφαιριστές, εφόσον οι οικονομικές προτάσεις είναι οι ανάλογες και θα τους αναπληρώσει με καλύτερους παίκτες. Τη νέα χρονιά οι στόχοι θα είναι υψηλότεροι».

Αναφορικά με τα μικρά προβλήματα που είχε ο φάκελος του Ολυμπιακού Βόλου, τόνισε: «Είναι ένα πρόστιμο που μπήκε για παράλειψη κάποιων στοιχείων, που τα πήγαμε πιο μετά και αφορούσαν τις ακαδημίες. Η Σούπερ Λιγκ έχει συγκεκριμένα status και είναι δύσκολο από ξυπόλητοι που ήμασταν, να φορέσουμε σμόκιν. Θέλει χρόνο να προσαρμοστούμε. Με άριστα το 10 θα έδινα 9 στους ανθρώπους που δουλεύουν στις υποδομές. Ευχή μου είναι να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Χρειάζεται χρόνος και θα βελτιωθούμε και σ’ αυτό το κομμάτι.

Είναι ανεπίτρεπτο σε μα επαρχιακή πόλη να μην υπάρχουν υποδομές και να μην υπάρχει δυνατότητα τα παιδιά να κάνουν αθλητισμό μέσα σε ανθρώπινες καταστάσεις. Έχουμε διάθεση και οράματα, αλλά θέλουμε και τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας. Από υποδομές και έργα, δεν έχουμε να δείξουμε κάτι. Είναι ντροπή για τους πολιτικούς. Θέλουμε όλο τον κόσμο δίπλα. Ας ελπίσουμε ότι και αυτοί οι άνθρωποι θα βοηθήσουν και θα κάνουν πράγματα γι’ αυτήν την πόλη».

Για το αν υπάρχει περίπτωση ο Ολυμπιακός Βόλου να επιστρέψει στο ΕΑΚ, ήταν κάθετα αρνητικός: «Ότι αξίζεις εισπράττεις. Πριν 1,5 χρόνο έδωσαν 280.000 για να φτιάξουν το ΕΑΚ. Τώρα είναι σεληνιακό τοπίο. Στη Β’ Εθνική είχα είπα ότι δεν μπαίνω μέσα σ’ αυτό το γήπεδο. Ούτε τουαλέτα δεν υπήρχε. Ο Ολυμπιακός Βόλου αξίζει να αγωνίζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και όχι σ’ ένα γήπεδο όπως είναι το ΕΑΚ».

Τέλος, για την προσέλευση του κόσμου στα πλέι οφ, τόνισε: «Δεν θα αναφερθώ στα παιχνίδια. Το ελάχιστο που έχει να κάνει ο φίλαθλος είναι να αγοράσει ένα εισιτήριο και να τιμήσει αυτήν την ομάδα. Με τον ΠΑΟΚ θα τυπωθούν ακριβώς 1500 εισιτήρια και θα διατεθούν από 500 εισιτήρια σε κάθε έναν από τους τρεις συνδέσμους. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να προστατέψουμε την ομάδα. Δίνετε η ευκαιρία σε λογικές τιμές, να πάρει ο κόσμος εισιτήρια και να δουν αυτήν την ομάδα. Στα άλλα ματς έχουμε τη διάθεση να δώσουμε εισιτήρια στους φιλοξενούμενους και με τη σειρά τους να μας δώσουν και αυτοί».

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πολιτική Προστασία: 240 Eυρωπαίους πυροσβέστες θα υποδεχθεί η Ελλάδα για την αντιπυρική περίοδο

Διακόσιοι σαράντα (240) πυροσβέστες από Βουλγαρία, Μάλτα, Μολδαβία και Ρουμανία θα βρεθούν το φετινό καλοκαίρι…

2 Ιουλίου 2024

Τι συμβαίνει όταν ένας κεραυνός χτυπάει στη θάλασσα: Πώς θα προστατευτείτε αν κολυμπάτε

Το τραγικό δυστύχημα με την 13χρονη που έχασε τη ζωή της στη Χαλκιδική όταν την…

2 Ιουλίου 2024

Καλαμάτα: «Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, δεν φοβούνται ούτε τον Θεό» – Ξεσπά η κόρη της νεκρής που έπεσε θύμα τυμβωρύχων

Την οργή της εκφράζει η κόρη της νεκρής γυναίκας στην Καλαμάτα η οποία μπήκε στο…

2 Ιουλίου 2024

Άνοιξαν οι αιτήσεις για κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Βόλου

Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) ανάρτησε σήμερα την αριθμ. 94/ΔΕΠΠΣ/02-07-2024 «Προκήρυξη διαδικασίας…

2 Ιουλίου 2024

Φρίκη στην Ιταλία: Εργάτης ακρωτηριάστηκε και ο εργοδότης του τον άφησε να πεθάνει στην άκρη του δρόμου

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε τον εργοδότη ενός Ινδού αγρεργάτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του…

2 Ιουλίου 2024

5η ΥΠΕ: Οι 7 «μνηστήρες» για την υγειονομική περιφέρεια Θεσσαλίας

Στον «αέρα» έδωσε το ΑΣΕΠ τις τελικές λίστες με τους υποψήφιους Διοικητές ΥΠΕ που πέρασαν…

2 Ιουλίου 2024