Photo Gallery, Τοπικά

Παραμένει αγνοούμενος ο ψαροντουφεκάς

Παρά τη μεγάλη επιχείρηση ανεύρεσης, παραμένει αγνοούμενος ο 32χρονος γιατρός που έκανε ψαροντούφεκο στο Καμάρι Κεραμιδίου

 

Μετ’ εμποδίων συνεχίστηκαν χθες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 32χρονου γιατρού, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στη θάλασσα από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, όταν έπεσε για ψαροντούφεκο, στην παραλία Καμάρι Κεραμιδίου. Η αγωνία για τους γονείς του έχει κορυφωθεί, αφού οι ώρες περνούν χωρίς θετικό αποτέλεσμα και οι ελπίδες να βρεθεί εξανεμίζονται. Η περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες είναι βραχώδης, με μεγάλη βάθη, απότομη και με δυνατά θαλάσσια ρεύματα. Χθες μάλιστα, οι έρευνες διακόπηκαν για δύο περίπου ώρες (από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι), καθώς στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι εντάσεως έξι ώς επτά μποφόρ. Οι έρευνες διακόπηκαν μόλις έπεσε το σκοτάδι, χθες το βράδυ, χωρίς όμως να έχει βρεθεί κάποιο ίχνος του 32χρονου. Όπως ανέφερε ο κεντρικός λιμενάρχης Βόλου κ. Χρ. Κανάκης, οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα Τετάρτη. Από χθες το πρωί, στις έρευνες παίρνουν μέρος δύτες ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος που έφτασαν από την Αθήνα, καθώς και άντρες της ΕΜΑΚ, που «κτένιζαν» τη στεριά μήπως και ο 32χρονος κατάφερε να βγει σε κάποιο σημείο και χάθηκε, καθώς δεν γνώριζε την περιοχή. Τα αποτελέσματα και των χθεσινών ερευνών ήταν αρνητικά.

Με το πρώτο φως της χθεσινής μέρας, ομάδες ειδικευμένων πλέον αντρών τόσο του Λιμενικού, όσο και της Πυροσβεστικής, μαζί με τους εθελοντές διασώστες, άρχισαν την έρευνα σε ξηρά και θάλασσα για τον εντοπισμό του 32χρονου.

Στις έρευνες χθες συμμετέχει και ομάδα βατραχανθρώπων των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, καθώς και άντρες της ΕΜΑΚ. Όπως ανέφερε ο κεντρικός Λιμενάρχης κ. Χρ. Κανάκης, οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα και επεσήμανε πως είναι πολύ βασικό όσοι βγαίνουν για ψαροντούφεκο να συνοδεύονται από δεύτερο άτομο και να μην πηγαίνουν σε περιοχές που δεν γνωρίζουν. Άνθρωποι χάθηκαν στη θάλασσα κάνοντας ψαροντούφεκο επειδή δεν τήρησαν βασικούς κανόνες και υπερεκτίμησαν τις ικανότητές τους.

Σημείωσε πως το Καμάρι είναι πολύ επικίνδυνη περιοχή για ψαροντούφεκο, όπως και η ευρύτερη περιοχή της Τσαγκαράδας, αλλά και η περιοχή «Σωρός». Όσοι κάνουν ψαροντούφεκο πρέπει να έχουν ειδικό εξοπλισμό, να τηρούν πιστά συγκεκριμένους κανόνες και κυρίως να μεταβαίνουν σε ζευγάρια, ώστε ο ένας να προσέχει τον άλλο.

Οι έρευνες άρχισαν νωρίς χθες το πρωί, όμως λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή διακόπηκαν για ένα δίωρο. Άρχισαν και πάλι στις 2 το μεσημέρι και συνεχίστηκαν ώς τις 9 το βράδυ. Η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη. Χθες συμμετείχαν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι «κτένιζαν» σε μεγάλη έκταση την περιοχή από τη θάλασσα και τη στεριά. Για τέσσερις περίπου ώρες χθες στην έρευνα συμμετείχε και αεροσκάφος Σούπερ Πούμα.

Η οικογένεια του 32χρονου, όπως αναφέρθηκε, ζητεί τη συνέχιση των ερευνών ελπίζοντας. Η αγωνία για την οικογένειά του έχει κορυφωθεί, αφού έως αργά και χθες το απόγευμα, για δεύτερη μέρα, οι έρευνες δεν είχαν αποδώσει. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, αφού κανένα ίχνος του 32χρονου δεν βρέθηκε.

Ο 32χρονος βρισκόταν για διακοπές στο Κεραμίδι από την περασμένη εβδομάδα. Το ψαροντούφεκο είναι το αγαπημένο του χόμπι. Το μεσημέρι της Κυριακής έφυγε από το πατρικό του σπίτι, πήγε στο Καμάρι και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.

Υπενθυμίζεται ότι ερασιτέχνης αλιέας εντόπισε μία σημαδούρα να επιπλέει, με το σκοινί της σε απόσταση 10-15 περίπου μέτρων από την ακτή. Η σημαδούρα αναγνωρίστηκε λίγο αργότερα από τον πατέρα του 32χρονου, που στη συνέχεια ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής. Έκτοτε άρχισε η κινητοποίηση. Οι έρευνες για τον ψαροντουφεκά είναι το κύριο θέμα συζήτησης στην περιοχή εδώ και δύο μέρες. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα, ενδεχομένως για τελευταία ημέρα. Σημαντική είναι η συμβολή και των εθελοντών από τη Μαγνησία, των μελών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της Λέσχης Βατραχανθρώπων, που συνδράμουν όσο μπορούν στη δύσκολη αυτή επιχείρηση.

 

Τούλα Κεκάτου 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το