Τοπικά

Παραλύει για τέσσερις ημέρες το ΙΚΑ

Νέα ταλαιπωρία με τα ραντεβού λόγω απεργίας των γιατρών

Σε δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πανελλαδικά προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) από αύριο Τρίτη 1η Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου. Ουσιαστικά από αύριο μέχρι και τις 6 του μήνα, καθώς μεσολαβεί και το σαββατοκύριακο, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στο Βόλο θα ταλαιπωρηθούν, αφού ήδη είναι μεγάλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις ελλείψεις γιατρών του Ιδρύματος. Ήδη τα ραντεβού π.χ. με καρδιολόγο προσδιορίζονται για τον Απρίλιο…

Νέα ταλαιπωρία και νέες καθυστερήσεις στα ραντεβού των ασφαλισμένων του ΙΚΑ Βόλου θα σημάνει η τεραήμερη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία τους ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ από αύριο Τρίτη μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή. Μάλιστα δεν αποκλείεται η απεργία να συνεχιστεί από τις 7 Φεβρουαρίου και μετά, καθώς την Παρασκευή θα συνεδριάσει η διοίκηση της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, για να αποφασίσει τι θα πράξει.

Ήδη τα ραντεβού για ορισμένες ειδικότητες γιατρών για τις οποίες υπάρχει έλλειψη, ορίζονται μέσω του «184» για τον ερχόμενο Απρίλιο…

Ο Σύλλογος Γιατρών ΙΚΑ Βόλου ζητεί μεταξύ άλλων:

-Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργού κ. Λοβέρδου ως «απαράδεκτο».

-Άμεση ανανέωση των συμβάσεων των γιατρών που έχουν λήξει με μόνιμες συμβάσεις.

-Άμεσο διορισμό γιατρών για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών.

-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων γιατρών.

Οι μηχανικοί

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΤΣΜΕΔΕ και στο Βόλο θα προχωρήσουν οι μηχανικοί-μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους. Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου.

Συνεχίζουν

την αποχή

οι δικηγόροι

Συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους έως τις 7 Φεβρουαρίου οι δικηγόροι του Βόλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές σε ό,τι αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματός τους..
Στο κείμενο της απόφασης εκφράζεται η αντίθεση των δικηγόρων «στο πνεύμα, στις αρχές και στους σκοπούς των προωθούμενων αλλαγών για τη δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος».

Οι φαρμακοποιοί

Έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας. Η συνέλευση θα γίνει, ώστε και οι φαρμακοποιοί να αποφασίσουν από κοινού με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Εξάλλου κρίσιμη για το μέλλον των κινητοποιήσεων είναι η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα δεν αναμένονται νέες κινητοποιήσεις. Το νομοσχέδιο του υπουργείου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, οπότε η τρέχουσα θα είναι περίοδος ζυμώσεων και συζητήσεων. Από την έκβαση των συζητήσεων θα καθοριστεί και η πορεία των κινητοποιήσεων.

Ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος αναμένεται να πραγματοποιήσει τη γενική του συνέλευση μέσα στην εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη.

Προς κινητοποιήσεις

οι περιπτερούχοι

Ποσοστό κέρδους στο 8,2% ζητούν οι περιπτερούχοι, που προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις. Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος σε συνεργασία με της Συνεργαζόμενες Συμμετέχουσες Ενώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα θα πραγματοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση στην αίθουσα Επιμελητηρίου Πειραιά το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12:00 π.μ. προκειμένου να αποφασίσει για την παραπέρα κλιμάκωση και την πορεία του αγώνα που θα ακολουθήσει ο κλάδος.

Τα θέματα της συνέλευσης είναι τα εξής:

-Απολογισμός απεργιακών κινητοποιήσεων.

-Τα ποσοστά κέρδους των τσιγάρων όπως αυτά προκύπτουν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου 14/12/2010.

-Νομοθετική παρέμβαση για θεσμοθέτηση ποσοστού κέρδους.

-Νομοθετικές παρεμβάσεις για την περαίωση και την φορολόγηση των περιπτερούχων.

-Προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το θέμα ποσοστού.

-Καπνοαπαγόρευση.

-Πρόταση για ποσοστό κέρδους στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας και ενιαία στάση από όλους μέχρι την επίτευξή του.

-Πρόταση για μείωση των ενοικίων.

-Παρέμβαση ώστε να μην υπάρξει αλλαγή στο καθεστώς που διέπει τα περίπτερα ως προς την έκδοση άδειών ( Νομαρχία- κατάργηση αντισυνταγματικού Νόμου για σύσταση εταιριών Ο.Ε Ε.Ε ).

-Νομοθετικό κείμενο πωλουμένων προϊόντων με διεύρυνση, καθώς επίσης και προτάσεις για νέα προϊόντα.

-Νομοθετική παρέμβαση για θεσμοθέτηση ποσοστού κέρδους για τον ελληνικό Τύπο.

Νέο άνοιγμα

των διοδίων

Η επόμενη κοινή δράση όλων των επιτροπών αγώνα για πανελλαδικό άνοιγμα όλων των σταθμών διοδίων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011.

Σε ανακοίνωση τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως οι κινήσεις πολιτών ενάντια στα διόδια διεκδικούν:

-Να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων σε ιδιωτικές εταιρείες.

-Να καταργηθούν όλα τα διόδια, ιδιωτικά ή κρατικά.

-Να συνεχιστούν όλα τα έργα επέκτασης ή βελτίωσης όλων των εθνικών δικτύων με ευθύνη ενός δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο.

Στην πανελλαδική συνδιάσκεψη συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων: Σύσταση Νομικής Επιτροπής από επαγγελματίες δικηγόρους, μέλη των επιτροπών αγώνα. Αρμοδιότητες της επιτροπής είναι η κωδικοποίηση νομικών κειμένων, η νομική αντιπαράθεση σε προσφυγές και η προσφυγή αντισυνταγματικότητας των συμβάσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το