Photo Gallery, Τοπικά

Παραλαβή βιβλίων από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εν όψει νέας σχολικής χρονιάς

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς η παραλαβή των διδακτικών βιβλίων από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου. Τα βιβλία θα παραληφθούν σε τέσσερις συνολικά παρτίδες και αφορούν 125 τίτλους και 260.000 τεύχη για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών του Νομού Μαγνησίας. «Η πρώτη παρτίδα με βιβλία όλων των μαθημάτων παραλήφθηκε στις 10 Αυγούστου και ευελπιστούμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και θα παραλάβουμε έγκαιρα τα βιβλία ώστε να γίνει η διανομή τους στα σχολεία από τους Δήμος και να μην προκύψουν προβλήματα στην έναρξη της νέας σχολικής περιόδου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Ιωαν. Αθανασούλης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από το υπουργείο Παιδείας και τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ), τα βιβλία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε τρεις ακόμη παρτίδες και συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου, 23 Αυγούστου και 30 Αυγούστου. Όλα τα βιβλία θα συγκεντρωθούν στις αποθήκες που έχουν παραχωρηθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας από τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού. Στη συνέχεια, τα βιβλία σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και τους κατά τόπους Δήμους θα αποσταλούν στις σχολικές μονάδες του Νομού».

Για την περιοχή του Αλμυρού ως αποθηκευτικός χώρος έχει οριστεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, τα βιβλία θα παραληφθούν στις 22 Αυγούστου.

Όπως προαναφέρθηκε, συνολικά οι τίτλοι των βιβλίων που θα αποσταλούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας είναι 125, ενώ θα παραληφθούν 260.000 τεύχη βιβλίων για την κάλυψη των αναγκών.

Να αναφερθεί ότι στον προαναφερόμενο αριθμό έχει υπολογιστεί και ένα 10% για τις περιπτώσεις που υπάρξουν απώλειες, καταστροφή βιβλίων ή μετεγγραφές μαθητών για την κάλυψη αυτών των αναγκών.

Επίσης, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει στις αποθήκες της για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών και έναν αριθμό βιβλίων από την περασμένη σχολική χρονιά.

«Ευελπιστούμε ότι τα βιβλία θα αποσταλούν και θα παραληφθούν στις προαναφερόμενες ημερομηνίες ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου που θα ανοίξουν τα σχολεία να μην παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα. Θεωρώ ότι τη φετινή χρονιά οι αρμόδιοι έχουν πάρει «ζεστά» το θέμα της έγκαιρης αποστολής των διδακτικών βιβλίων στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα γίνει και η διανομή των βιβλίων στους μαθητές» τόνισε ο κ. Αθανασούλης.

Οι αιτήσεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής

Στο μεταξύ, λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τους υποψήφιους αναπληρωτές που επιθυμούν να διοριστούν στην ειδική αγωγή της δημόσιας εκπαίδευσης.

Οι υποψήφιοι μπορούν να εργαστούν σε Ειδικά Σχολεία, Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη.

Επίσης, μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα συνεχιστεί η υποβολή των αιτήσεων για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να αποσπαστούν στη Μαγνησία και είναι διατεθειμένοι να υποβάλουν και δεύτερη αίτηση.

Γιώργος Ξυνός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το