Photo Gallery, Τοπικά

Παραδόθηκαν οι Εργατικές Κατοικίες Βελεστίνου

Από την τελετή παράδοσης των Εργατικών Κατοικιών

Οι Εργατικές Κατοικίες Βελεστίνου παραδόθηκαν χθες στους 40 δικαιούχους οι οποίοι ανέμεναν αρκετά χρόνια τη χθεσινή ημέρα, για να μπουν στα σπίτια τους. Η εκδήλωση παράδοσης των παραχωρητηρίων  και των κλειδιών που διοργανώθηκε από το Δήμο Ρήγα Φεραίου και το υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης και χαράς για τις οικογένειες των δικαιούχων, ενώ το «παρών» έδωσαν πολλοί φορείς, αλλά και εκπρόσωποι του υπουργείου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου, όπου έγινε η παράδοση των παραχωρητηρίων, ενώ στη συνέχεια όλοι μετέβησαν στο χώρο των Εργατικών Κατοικιών, όπου δόθηκαν τα κλειδιά και οι δικαιούχοι εισήλθαν στα σπίτια τους σε κλίμα ιδιαίτερης συγκινησιακής φόρτισης.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου,  ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η γενική γραμματέας Ισότητας κ. Ζέττα Μακρή και ο πρόεδρος της ΠΕΔΕ ΟΕΚ κ. Κουλοχέρης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Κίτσιος, Αργύρης Κοπάνας, οι αντιδήμαρχοι Ρήγα Φεραίου κ.κ. Γιάννης Μπατζιάκας, Θανάσης Χρισταντώνης, Χάρης Σεσκλιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Θ. Μπατζιάκας, Π. Κουντούρης, Δ. Μαργαριτόπουλος, Δ. Νασίκας, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κ.κ. Δ. Μακρονάσιος, Β. Μπατακόγιας, οι τέως δήμαρχοι κ.κ. Γεροβασίλης, Κανάρης και πολλοί κάτοικοι. Τα εγκαίνια τέλεσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Οι Εργατικές Κατοικίες Βελεστίνου ξεκίνησαν να κατασκευάζονται στα μέσα της περασμένης δεκαετίας με πόρους από τον ΟΕΚ, ενώ οι δικαιούχοι κληρώθηκαν πριν πέντε περίπου χρόνια. Για καιρό οι εργασίες είχαν σταματήσει, αλλά μετά από παρεμβάσεις των φορέων τα τελευταία δύο χρόνια, ολοκληρώθηκαν οι  εναπομείνασες εργασίες και παραδόθηκαν στην τοπική κοινωνία.

Στο χαιρετισμό της η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Λαΐτσου τόνισε πως «η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για το Δήμο Ρήγα Φεραίου, καθώς μετά από αναμονή αρκετών χρόνων, παραδόθηκαν οι Εργατικές Κατοικίες στους δεκάδες δικαιούχους.

Ένα έργο που πριν μερικά χρόνια φάνταζε ως όνειρο για την τοπική κοινωνία, τώρα είναι πραγματικότητα, και ήρθε για να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή του τόπου και να βοηθήσει πολλές οικογένειες  να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της στέγασης σε μια περίοδο που είναι δύσκολη η κάλυψη ακόμη και των πιο ζωτικών αναγκών.

Ασφαλώς και δεν ήρθε εύκολα αυτή η ημέρα. Χρειάστηκαν αγώνες, πιέσεις και διαρκείς προσπάθειες».

Στη συνέχεια περιέγραψε τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, σημειώνοντας πως «όταν αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή οι εργασίες στο συγκρότημα των Εργατικών Κατοικιών ήταν παγωμένες για χρόνια. Η απογοήτευση των δικαιούχων λόγω και των συνθηκών κρίσης που είχαν δημιουργηθεί, ήταν μεγάλη, ενώ κορυφώθηκε με τις αλλαγές στη λειτουργία του ΟΕΚ.

Ωστόσο δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια. Από την πρώτη στιγμή διεκδικήσαμε την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση των Κατοικιών.

Όλοι μαζί. Δήμος Ρήγα Φεραίου, Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, δικαιούχοι, αρμόδιοι φορείς, όπως ο τοπικός ΟΕΚ και ειδικότερα ο κ. Τόπας, οι βουλευτές ενεργήσαμε από κοινού για ένα κοινό στόχο και τώρα δρέπουμε τους καρπούς. Καθημερινά πιέζαμε για την ολοκλήρωση των εργασιών, ενώ  χρειάστηκε να αναλάβουμε ένα μέρος των εργασιών και εμείς ως Δήμος, αλλά και η Περιφέρεια, η οποία ανέλαβε την τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων που ήταν καθοριστικό για να παραδοθούν οι Κατοικίες».

Παράλληλα, η δήμαρχος τόνισε τη συνεισφορά των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών Βελεστίνου στην προώθηση και έναρξη του συγκεκριμένου έργου, ενώ απευθυνόμενη στους δικαιούχους ανέφερε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από τα χαμογελαστά πρόσωπα των οικογενειών που σήμερα μπαίνουν στα σπίτια τους. Κάνοντας υπομονή αρκετά χρόνια αποκτούν κάτι που δικαιούνται, αφού συνεισέφεραν και συνεισφέρουν καθημερινά στα ασφαλιστικά ταμεία.

Και επιβεβαιώνεται πως η ομαλή συνεργασία μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την κεντρική εξουσία μπορεί να αποφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα στο κοινωνικό σύνολο».

Τέλος η Δήμαρχος τόνισε τη συμβολή του Υπουργείου Εργασίας και της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΚ με την ελπίδα ότι θα συνεχίσουν να είναι συμπαραστάτες μας.

«Τη στήριξη της πολιτείας θα τη χρειαστούμε και στη συνέχεια, καθώς πρέπει να γίνουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο εσωτερικό του συγκροτήματος των Κατοικιών, όπως και σε ένα τμήμα του δρόμου που οδηγεί στο συγκρότημα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ κλείνοντας ευχήθηκε στους δικαιούχους καλή διαμονή επισημαίνοντας πως ο Δήμος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους, όπως έπραξε όλη αυτή την περίοδο.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε τη σημασία του έργου για την κοινωνική συνοχή, ενώ τόνισε και τις ενέργειες που προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων, για να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν οι Εργατικές Κατοικίες.

Τέλος, υπογράμμισε τη συνεισφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην προώθηση αναπτυξιακών έργων στην ευρύτερη περιοχή.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το