Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Παραβάσεις για παραπλάνηση καταναλωτών σε μανάβικα

Έλεγχοι από το Τμήμα Εμπορίου των Π.Ε Μαγνησίας - Βορείων Σποράδων
Έλεγχοι από το Τμήμα Εμπορίου των Π.Ε Μαγνησίας – Βορείων Σποράδων

Εννέα παραβάσεις για παραπλάνηση των καταναλωτών ως προς την προέλευση των προϊόντων και για έλλειψη ενδεικτικών πινακίδων στις προθήκες των καταστημάτων διαπιστώθηκαν μέχρι και χθες Μεγάλη Παρασκευή στη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιούν για το Πάσχα κλιμάκια υπαλλήλων του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας- Βορείων Σποράδων. Στους παραβάτες θα επιβληθεί «τσουχτερό» διοικητικό πρόστιμο που αγγίζει τις 5.000 ευρώ, ενώ παραβάσεις σε τιμολόγια για την πώληση κατεψυγμένων κρεάτων ως νωπών διαπιστώθηκαν από υπαλλήλους του Τμήματος Κτηνιατρικής σε κρεοπωλεία και επιβλήθηκαν αντίστοιχα πρόστιμα. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σήμερα Μ. Σάββατο.

Συνολικά στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας τα κλιμάκια υπαλλήλων των Τμημάτων Εμπορίου και Κτηνιατρικής των Π.Ε. Μαγνησίας- Β. Σποράδων διενήργησαν 15 ελέγχους σε οπωροπωλεία και 20 σε κρεοπωλεία.

Όπως προαναφέρθηκε σε εννέα περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε μανάβικα, οι οποίες αφορούσαν την έλλειψη ενδεικτικών πινακίδων για την αναγραφή της προέλευσης των προϊόντων.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καλτσογιάννης «η προαναφερόμενη παράβαση βάσει της κείμενης Νομοθεσίας θεωρείται παραπλάνηση των καταναλωτών, καθώς οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στις πινακίδες την προέλευση των προς πώληση προϊόντων».

Ενδεικτικά, όπως ο ίδιος προσέθεσε, «διαπιστώθηκαν παραβάσεις με την πώληση πατατών προέλευσης Αιγύπτου σύμφωνα με τα τιμολόγια που ελέγχθηκαν, ως Νευροκοπίου».

Στους παραβάτες επιβλήθηκαν από το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης διοικητικά πρόστιμα που αγγίζουν τις 5.000 ευρώ.

Από τους 20 ελέγχους που διενεργήθηκαν από κλιμάκια υπαλλήλων του Τμήματος Κτηνιατρικής διαπιστώθηκαν παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν των πώληση κατεψυγμένων κρεάτων ως νωπών. «Ελέγχθηκαν τα τιμολόγια και ευτυχώς σε λίγες μεμονωμένες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι κρέατα που είχαν αγοραστεί από τους κρεοπώλες ως κατεψυγμένα, πωλούνταν ως νωπά, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τη Νομοθεσία. Και σε αυτές τις περιπτώσεις βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις και θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα», συμπλήρωσε ο κ. Καλτσογιάννης.

Κλιμάκια υπαλλήλων των Τμημάτων Εμπορίου και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας- Βορείων Σποράδων θα προχωρήσουν και σήμερα Μ. Σάββατο σε ελέγχους στην αγορά του Βόλου και συγκεκριμένα σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί σε σούπερ μάρκετ, οπωροπωλεία και κρεοπωλεία. Να αναφερθεί ότι ελέγχους στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στην εμπορική αγορά του Βόλου διενεργούν και κλιμάκια υπαλλήλων του ΕΦΕΤ, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν μετά το Πάσχα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το