Photo Gallery, Τοπικά

Παρέμβαση Π.Σκοτινιώτη για την παραμονή της έδρας του ΕΟΤ στο Βόλο

Ο κ.Σκοτινιώτης επισημαίνει την ανάγκη να επανεξεταστεί το σχέδιο του νέου οργανογράμματος,
Ο κ.Σκοτινιώτης επισημαίνει την ανάγκη να επανεξεταστεί το σχέδιο του νέου οργανογράμματος,

Την έντονη ανησυχία του συνόλου των τουριστικών φορέων της περιοχής,  αναφορικά με το προτεινόμενο οργανόγραμμα για τις υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ και ειδικότερα με την πρόβλεψη για συγχώνευση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με έδρα την Λάρισα, μεταφέρει ο Δήμαρχος Βόλου με επιστολή του στην Υπουργό Τουρισμού κ.Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο κ.Σκοτινιώτης επισημαίνει την ανάγκη να επανεξεταστεί το σχέδιο του νέου οργανογράμματος, ώστε να παραμείνει ο Βόλος ως έδρα των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού Θεσσαλίας και  Στερεάς Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι με προεδρικό διάταγμα του 2001 προβλέφθηκε η μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΕΟΤ προς τις Περιφέρειες. Σε κάθε Περιφέρεια συστήθηκε Διεύθυνση Τουρισμού με έδρα την έδρα της οικείας Περιφέρειας, με εξαίρεση τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έδρα της οποίας ορίστηκε ο Βόλος. Εξάλλου, από 1-1-2005, συστήθηκαν σε κάθε Περιφέρεια υπηρεσίες . του ΕΟΤ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος στο έγγραφό του προς την κ.Κεφαλογιάννη, «η Μαγνησία, με το Βόλο, το Πήλιο και το νησιώτικο σύμπλεγμα των Βορείων Σποράδων, αποτελεί σημαντικό, αναγνωρίσιμο προορισμό σε διεθνές επίπεδο, συγκεντρώνει δε την κύρια τουριστική υποδομή τα Θεσσαλίας, όπως δύο αεροδρόμια (Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου), σημαντικά λιμάνια με ακτοπλοϊκές συνδέσεις και υποδοχή κρουαζιεροπλοίων, καθώς και το 80% των υπηρεσιών διαμονής και φιλοξενίας. Το γεγονός ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής δραστηριότητας της Θεσσαλίας αναπτύσσεται στη Μαγνησία, και συνεπώς η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών του τουριστικού τομέα δραστηριοποιείται στο νομό μας, τεκμηριώνει πλήρως την ορθή επιλογή της παραμονής της Π.Υ.Τ. Θεσσαλίας στο Βόλο».

Καταλήγοντας ο κ.Σκοτινιώτης τονίζει πως «είναι προφανές ότι τουριστικά η Μαγνησία έχει σημαντικό προβάδισμα, επιπλέον δε βρίσκεται σε απόλυτα κεντροβαρή θέση στο χώρο της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας (η απόσταση Λαμίας – Λάρισας είναι 148χλμ. ενώ η απόσταση Λαμίας – Βόλου είναι 113χλμ.). Κατά συνέπεια, τυχόν μεταφορά της Π.Υ.Τ. από το Βόλο, δηλαδή από τη φυσική της έδρα, θα προσθέσει ένα ακόμη πρόβλημα στην ήδη επιβαρυμένη από τη βαθιά οικονομική κρίση επιχειρηματική δραστηριότητα, αφού θα έχει ως συνέπεια  τις συνεχείς μετακινήσεις των επιχειρηματιών του κλάδου τουρισμού.

Το έγγραφο κοινοποιείται στους βουλευτές Νομού Μαγνησίας, τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Π.Γερακούδη, στον Γ.Γ. ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστό.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το