Photo Gallery, Αθλητισμός

Παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου ο Ρήγας

Μαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου παρέδωσε χθες το απόγευμα ο Ρήγας Φεραίος, στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου για την άνοδο στη Δ’ Εθνική. Οι «κυανόλευκοι» νίκησαν 2-0 στο στάδιο του Βελεστίνου την Α.Ε. Λεονταρίου, σκορ που μάλιστα τους αδικεί, αφού ήταν ανώτεροι και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης, ενώ ειδικά στο α’ μέρος δεν ήταν λίγες οι φορές που «έκρυψαν τη μπάλα» από τους αντιπάλους τους. Οι Τριχόπουλος (21’) και Μιχολίτσης (87’) ήταν οι σκόρερ του παιχνδιού με τους γηπεδούχους να έχουν ακόμη δύο δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε την προσπάθειά του στα μπαράζ για την άνοδο στη Δ’ Εθνική ο Ρήγας Φεραίος. Δεν ήταν μόνο η νίκη του επί της πρωταθλήτριας Καρδίτσας Α.Ε. Λεονταρίου με 2-0, αλλά η επιβλητική του εμφάνιση, που έκανε τους πάντες στο Βελεστίνο να πιστεύουν ότι η νεανική ομάδα του Λάκη Μπακάλη μπορεί να πάρει ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου στο 6ο γκρουπ.

Ο Ρήγας παρατάχθηκε με το γνώριμο σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Σφυρής, δεξιός οπισθοφύλακας ο Ποτόμι και αριστερός ο Γουτούλης, ενώ οι Σπαθής και Γούτσιος ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στη μεσαία γραμμή ο Χατζής είχε ανασταλτικό ρόλο στον άξονα, ενώ μπροστά του τοποθετήθηκαν οι Σ. Μπακάλης και Μπίκας στους οποίους ανατέθηκαν οργανωτικά καθήκοντα. Τέλος, στην επίθεση ξεκίνησαν ο Ρηγίνος στον άξονα, ο Τριχόπουλος δεξιά και ο Μιχολίτσης αριστερά, με τους τρεις παίκτες να αλλάζουν συνεχώς θέσεις μεταξύ τους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και στο πρώτο μισάωρο ήταν καταιγιστικοί, μην αφήνοντας τους αντιπάλους να πάρουν …ανάσα. Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και το ότι πέτυχαν μόνο ένα γκολ, είναι κάτι που τους αδικεί, αφού στο διάστημα αυτό το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Τριχόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και σούταρε για να μπλοκάρει ο Σκούρας, ενώ στο 3’ ο Μιχολίτσης εκτέλεσε κόρνερ και ο Καπερώνης παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, διώχνοντας τη μπάλα σε νέο κόρνερ. Εκτελεστής ήταν ξανά ο Μιχολίτσης που σημάδεψε τον Χατζή, με τον τελευταίο να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

Στο 15’ νέο κόρνερ του Μιχολίτση και κεφαλιά του Χατζή, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπίκας έκανε την κάθετη μπαλιά για τον Μιχολίτση, που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε για να αποκρούσει ο Σκούρας. Ο τερματοφύλακας της Α.Ε. Λεονταρίου ενήργησε σωστά και στο σουτ που επιχείρησε ο Τριχόπουλος στο 18’, αλλά στο 21’ δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 1-0. Ο Σ. Μπακάλης έκανε τη σέντρα και ο Τριχόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 33’ η Α.Ε. Λεονταρίου έκανε την πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Ρήγα με στημένη φάση. Ήταν ένα φάουλ που σούταρε απ’ ευθείας ο Παπαευαγγέλου, με τη μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Χατζή και να καταλήγει κόρνερ. Στο 37’ λίγο έλειψε τα τέρματα των γηπεδούχων να γίνουν δύο, όταν ο Μιχολίτσης εκτέλεσε κόρνερ και ο Τριχόπουλος με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, μια και ο Σφυρής απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ ρου Χαρβαλιά στο 38’, ενώ στο 40’ ο Μιχολίτσης επιχείρησε το σουτ και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Στην επανάληψη ο Ρήγας δεν είχε τον ίδιο ξέφρενο ρυθμό. Ωστόσο, διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπάθησε να φτάσει στην επίτευξη ενός ακόμη τέρματος με το οποίο θα «κλείδωνε» τη νίκη του.

Στο 53’ ο Μπίκας βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν βρήκε στόχο στο σουτ που επιχείρησε, ενώ ο ίδιος στο 59’ δοκίμασε ξανά το πόδι του, αλλά ο Σκούρας μπλόκαρε τη μπάλα. Ένα λεπτό νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι είχαν περάσει στο προσκήνιο, αλλά ο Σφυρής εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Χαρβαλιά. Μάλιστα ο ίδιος παίκτης «νικήθηκε» ξανά από τον τερματοφύλακα του Ρήγα στο 67’.

Από κει και πέρα οι Βελεστινιώτες κράτησαν άνετα το προβάδισμα και δεν απειλήθηκαν περαιτέρω. Η άριστη φυσική τους κατάσταση αποδείχθηκε το μεγαλύτερό τους «όπλο», αφού σε κάθε φάση δύο παίκτες τους αντιμετώπιζαν έναν. Έτσι, ήταν πολύ δύσκολο για την Α.Ε. Λεονταρίου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση.

Μάλιστα ο Ρήγας δεν αρκέστηκε στο γκολ που είχε πετύχει από το α’ μέρος, αλλά στο 87’ διεύρυνε το προβάδισμά του. Ο Γουτούλης επιχείρησε τη σέντρα και ο Μιχολίτσης με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0, παρά την προσπάθεια του Τριανταφύλλου να απομακρύνει τη μπάλα.  

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Αμπάρκιολης της ΕΠΣ Μακεδονίας με συνεργάτες τους κ.κ. Θανασακούδη και Πάτρα της ίδιας Ένωσης.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Σφυρής, Ποτόμι, Γουτούλης, Σπαθής, Γούτσιος, Σ. Μπακάλης, Χατζής (63’ λ.τ. Μπλέτσας), Τριχόπουλος (56’ Βουραζέρης), Ρηγίνος (68’ Τσιαντής), Μπίκας, Μιχολίτσης.

Α.Ε. ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ: Σκούρας, Τριανταφύλλου, Παρθένης, Καλιακούδας, Καπερώνης (73’ Γρίβας), Αρσενίδης, Παπαευαγγέλου, Κατσαρός (66’ Μαχαίρας), Αναγνωστόπουλος, Χαρβαλιάς, Τσιώλης.

* Διοίκηση, τεχνική ηγεσία και παίκτες του Ρήγα εύχονται «χρόνια πολλά» στους ποδοσφαιριστές Τριχόπουλο, Τσιαντή και Γουτούλη για τη σημερινή ονομαστική τους εορτή.

 

Ισοπαλία στην Αγιά 

Στο άλλο παιχνίδι του 6ου ομίλου που διεξήχθη στην Αγιά, ο τοπικός Δωτιέας αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, αποτέλεσμα που φέρνει τον Ρήγα μόνο στην πρώτη θέση. Την καλύτερη ευκαιρία στο ματς την έχασαν οι γηπεδούχοι στα μέσα του β’ ημιχρόνου, όταν η κεφαλιά του Βαΐτση αποκρούστηκε από το δοκάρι.

 

Η βαθμολογία

1. Ρήγας Φεραίος 2-0 3

2. Αχιλλέας 0-0 1

3. Δωτιέας 0-0 1

4. Α.Ε. Λεονταρίου 0-2 0

 

Η επόμενη αγωνιστική

(Τετάρτη 23/5)

Αχιλλέας-Ρήγας Φεραίος

Α.Ε. Λεονταρίου-Δωτιέας

 

Ο Αχ. Μακρόπουλος

συγχαίρει τον Ρήγα

Το «παρών» στις κερκίδες του σταδίου Βελεστίνου έδωσε χθες και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και επίτιμος πρόεδρος του Ρήγα Φεραίου κ. Αχιλλέας Μακρόπουλος, που περιχαρής μετά το τέλος του αγώνα έκανε την ακόλουθη δήλωση στη «ΘτΔ»:

«Θα ήθελα να δώσω θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο, στον αγαπητό και δραστήριο κ. Λάκη Μπακάλη και στην ομάδα του Ρήγα Φεραίου που λάμπει από λεβεντιά, θάρρος και θέληση, για τη σημερινή νίκη επί του Λεονταρίου. Εύχομαι η συνέχεια να είναι νικηφόρα και να πραγματοποιήσω την υπόσχεσή μου για την άνοδο του Ρήγα Φεραίου στη Δ’ Εθνική. Χαιρετισμούς σε όλους του οπαδούς του Ρήγα Φεραίου». 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το